NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

ZSELJKO DJOKICSOT FELMENTETTÉK

Zseljko Djokicsot felmentették
A csütörtök este ülésező MKOSZ Fegyelmi Bizottsága megállapította, hogy a fegyelmi eljárás elrendelése nem megalapozott vezetőedzőnkkel szemben. Szekszárdon már újra ő vezetheti a csapatot.
Az alábbiakban közöljük az indoklást szó szerint:

"Az MKOSZ Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a Technikai Bizottság mellékelten megküldött, fegyelmi eljárást kezdeményező értesítésében írtakat, és ennek alapján megállapította, hogy a fegyelmi eljárás elrendelése nem megalapozott a következők miatt:


Az iratokból az állapítható meg, hogy Zseljko Dokics edző a mérkőzés során túl vehemensen, teátrálisan, legalább egy esetben ordítva reklamált, ennek során a pályára is befutott.
A bizottság álláspontja szerint e cselekedetei miatt a játékvezetők jogszerűen ítéltek vele szemben két technikai hibát, így jogos volt a játékból történt kizárása is. Az Fsz. 56. § (1) bekezdésében írt, játékvezetővel szemben elkövetett fegyelmi vétség megállapításához azonban ez nem elegendő, mert az edző nem tanúsított kirívóan tiszteletlen magatartást, nem szidalmazta a játékvezetőket, nem használt velük szemben trágár, sértő kifejezéseket, mozdulatokat.


A játéktérről idő előtt történt levonulást a jelenleg hatályos Fsz. nem szankcionálja, a fegyelmi eljárást kezdeményező értesítésben felhívott fegyelmi vétség, az Fsz. 59. § (1) bekezdésében szabályozott mérkőzés rendjének megzavarása nem az ilyen jellegű magatartásokat bünteti, hanem jellemzően az erőszakos, agresszív, trágár, vagy más módon zavaró, de mindenképp a résztvevő játékosok és edzők akaratával ellentétes magatartásokat, melyen a rendező sportszervezet nem tud úrrá lenni.


A fentiekre figyelemmel a fegyelmi eljárás elrendelését mind a sportszakember, mind az egyesület esetében mellőztem.


Dr. Nyilas Levente
MKOSZ Fegyelmi Bizottság
elnök"

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva