NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

ZELJKO DJOKIC A SOPRON ELLEN KÉSZÜL CSAPATÁVAL

Zeljko Djokic a Sopron ellen készül csapatával
Vasárnap a bajnokságban veretlenül listavezető Uniqa Euroleasing Sopron látogat Pécsre. A két dobogós csatája előtt Zeljko Djokic vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről, várakozásairól.
Készülünk becsülettel a Sopron ellen, szeretnénk jól kosárlabdázni – kezdte a szakvezető - és néhány taktikai változtatást, különböző variációkat kipróbálni a vasárnap négy órakor kezdődő összecsapáson, amelynek azért az EuroLigás csapat az esélyese, hiszen papíron minden poszton erősebb, magasabban jegyzett játékosok alkotják. Koncentrált játék, komoly kurázsi kell tőlünk, bátran támadni a gyenge pontjaikat, és sikerrel végrehajtani azokat a feladatokat, amiket a játékosok kapnak, és akkor nem vagyunk esélytelenek. Fontos, hogy az ellenfélre vonatkozó, fejben meglévő komplexusokat le tudjuk győzni önmagunkban. Nem várható, hogy teli csarnok, nagy hangorkán fog plusz energiákat adni a csapatunknak, mint a korábbi Pécs-Sopron csatákon, de azon vagyunk, hogy újra erős közönségbázist tudjunk kialakítani magunk mögé. Úgy fogunk harcolni, küzdeni, hogy sikerüljön egy magas színvonalú, izgalmas, ki-ki meccset játszanunk, és a következő alkalomra már többen érezzék úgy, érdemes személyesen kilátogatni a csarnokunkba.


Reálisan mit lehet várni a csapatunktól vasárnap?


Bennünk van a lehetőség, annak ellenére, hogy reálisan a Sopron, főleg az első ötösét nézve, legalább 15 ponttal erősebb, mint mi, akik jóformán gyerekek vagyunk ezen a szinten. A Sopronnak ragyogó védőjátékosai vannak, mi az első meccsen 43 pontot tudtunk csak elérni ellenük, de a Győr sem jutott 58 pont fölé Sopronban. A védekezésre épül a játékszisztémájuk is, így biztosan nehéz lesz kosarat szereznünk ellenük. De ha be tudunk találni, jobban fogunk tudni védekezni is a kulcsembereikkel, Johnson-nal, Milovanovic-csal, Fegyverneky Zsófival vagy Krnic-csel szemben.

Úgy gondolod, hogy a pontszegény meccs lenne kedvezőbb a PEAC-Pécs számára, mint a kosárgazdag?

Ha le tudnánk őket hozni 60 pont körülre, akkor szerintem nagyobb esélyünk lenne, erre kell törekednünk. Abban biztos vagyok, hogy nem fogunk a soproni védőspecialisták ellen 80-90 pontot elérni. Számomra az a legfontosabb, hogy egészséges legyen minden játékosom, és játszunk egy jó meccset. Lehetőségünk volt az elmúlt periódusban jól edzeni, olyan új fitness tréningeket is beillesztettünk a felkészülési programba a Mecsek Fitness Központ jóvoltából, ami ugyan a dobóformánkat visszavetette rövid távon, de a fiatal játékosaink erőnlétének, fizikumának jót tesz, így jobban lehet bírni az EuroLigások ritmusát.   


Gondoltad volna, hogy a harmadik helyről fogja várni a csapatod a Sopron elleni rangadót?


Nem, erre nem mertem gondolni, mert nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan fog sikerülni egy szakmailag jól teljesítő csapatot kialakítani a fiatal játékosainkból, és a háttérben ilyen jól működő klubot összerakni. Épp a szerdai szurkolói ankétunkon beszélgettünk arról, hogy ha sikerült volna a bravúrgyőzelem Miskolcon, akár már az első két helyen is állhatnánk, ami azért irreális lenne. Nekünk kicsi, rövid, de biztos lépésekkel kell haladnunk a célunk felé, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az első két helyezett csapatnál sokkal komolyabb pénzügyi háttér áll rendelkezésre, gondoljunk csak arra, hogy Jelena Milovanovic a Szpartak Moszkvából jött vissza Sopronba, az orosz klub a kontinens egyik legjobb, anyagilag tehetős csapata.

Ha már itt tartunk, mit jelenthet az, hogy egy ellenfél EuroLigás menetelésből érkezik Pécsre?

Elsősorban el kell mondanom, hogy szurkoltam nekik, hogy győzzék le a román csapatot szerdán, mivel a Sopron vagy a Győr minden egyes EuroLiga sikere a magyar női kosárlabda sikere is. A magyar bajnokságban nem mindennapi az olyan együttes, amelyben öt külföldi játékos szerepel, akikről persze tudjuk, hogy Zavecz és Krnjic magyar útlevéllel is rendelkezik. Mindketten a saját országukban válogatott szintű sportolók, mellettük Milovanovic extraklasszis, az amerikai hátvédük, Johnson is kiváló választás volt, és náluk játszik Teilane, aki tavaly a magyar bajnokság MVP-je volt a statisztikai mutatók szerint. Rajtuk kívül a két magyar válogatott, Fegyverneky Zsófi és Zsovár Orsi, valamint az U20-as válogatott Licskai Zsófi és Pál Szandra tartozik az alapemberek közé, ez a kilences rotáció elég lehet a legjobb 16 közé jutáshoz az EuroLigában, szurkolok azért, hogy néhány bravúrral ez sikerüljön. Mindig szerettem Székely Norbert csapatával meccselni, mert vele hatalmas taktikai csatákat vívtunk, tehetséges, fiatal, de már nagy rutinnal rendelkező szakember. Ők most jóval erősebbek, vezetik a tabellát, így előnyösebb helyzetben vannak. Pécsett nem mindennapi esemény már, hogy egy EuroLigás csapat látogat el hozzánk, és mivel pár éven belül mi is el szeretnénk jutni hasonló szintre, minden ilyen lehetőséget maximálisan ki kell arra használnunk, hogy tapasztalatot szerezzünk.

Említetted a szerdai szurkolói ankétot, mik voltak a benyomásaid róla?

Nagyon tetszett, amit láttam, úgy éreztem magam, mint régen. Több szurkoló eljött, voltak jó ötleteik, hasznos kérdéseik, jó volt a hangulat. Eljött a menedzsmentünk két vezetője, az ügyvezető Mészáros Zalán, a sportigazgató Gyenge Gábor, akik nyitottak voltak a kérdésekre, javaslatokra. Régóta nem volt így együtt a szurkoló és a sportvezetés valamint a csapat, a játékosok, akik közül öten is ott voltak a Püspöki Pincészetben tartott összejövetelen. Ezzel együtt továbbra is azt érzem, hogy sok korábbi pécsi kosárszurkoló nem tudja, hányadán álljon a Pécsett kialakult helyzettel, és ahelyett, hogy egyik vagy másik csapat mellett döntene, elfordul mindkettőtől. Azt szeretném, azt kérem tőlük, hogy forduljanak a kosárlabda felé, és a pécsi gyerekeknek szurkoljanak.

A mérkőzés Facebook esemény oldala »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva