NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

ZALAEGERSZEGEN ZÁRJUK A 2020-AS ÉVET

Zalaegerszegen zárjuk a 2020-as évet
Idei utolsó bajnokinkon Zalaegerszegen lépünk pályára, ahol 18 órai kezdettel a ZTE NKK lesz az ellenfelünk.
Örülnünk kell annak, hogy Zalaegerszegre utazhatunk NB I A csoportos bajnoki mérkőzést játszani, hiszen nyáron sokáig még az is bizonytalan volt, hogy a korábban remekül teljesítő zalaiak el tudnak-e indulni az élvonalban. Az új évadra korábbi vezetőedzőjük és szinte az összes meghatározó játékosuk is távozott, így egészen más játékerőben és összetételben és más célokért harcolva veszik fel idén a harcot ellenfeleikkel. Két légióssal, egy bosnyák irányítóval, Dzombetával és a magas posztokon bevethető kanadai játékossal, Tuchscherer-el egészítették ki a teljesen megújult keretet, amellyel idén még nem sikerült nyernie Ambrus Péter vezetőedzőnek. A zalaiak eddig 13 meccsükön átlagosan 56 szerzett pontot jegyeztek, míg ellenfeleiktől majdnem száz, pontosabban átlagosan 97 pontot kaptak. A számoknál többet mond, hogy amíg tudtak, igyekeztek harcossággal, elszántsággal pótolni az esetleges hiányosságaikat, így bár nyerniük még nem sikerült, és bajnoki tabella utolsó helyén állnak, nem feltartott kézzel léptek senki ellen parkettre Szabó Petráék.

Azt, hogy a korábbi években azonban jóval sikeresebbek voltak az egerszegiek, mi sem igazolja jobban, hogy az elmúlt két idényben, a ZTE NKK-val lejátszott hat meccsünkből hármat elveszítettünk, ebből a 2018/2019-es szezonban elszenvedett két vereség a négybe jutásunkat hiúsította meg.

Nyilván most pillanatnyilag más szelek fújnak, és nem lehet más célja Csirke Ferenc csapatának, mint a biztos idegenbeli győzelem a zalai megyeszékhelyen, lehetőleg úgy, hogy tudjanak élesben kipróbálni olyan taktikai elemeket, amelyek sikerre vezethetnek a továbbiakban.

Ami a csapatunkat illeti, a súlyos sérüléséből lábadozó Ilina Selcovát leszámítva az összes játékosunk hadra fogható, így Zalaegerszegre már tizenkét fős kerettel utazunk. A kézsérülése után újra bevethető lesz Wentzel Nóra és a betegeink is meggyógyultak. Szerdán este szeretnénk jó játékkal, győzelemmel zárni a 2020-as évet.
   


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva