PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

WENTZEL NÓRI BEMUTATKOZOTT A FELNŐTT VÁLOGATOTTBAN

Wentzel Nóri bemutatkozott a felnőtt válogatottban
Csütörtökön Athénban két pécsi játékossal a soraiban játszott felkészülési meccset a magyar női kosárlabda válogatott, melynek soraiban Kiss Virág 16 pontot ért el, a felnőtt címeres mezben most debütáló Wentzel Nóra pedig 2 pontot dobott.
A bajnoki idény vége után a nemzeti válogatottak számítanak a sportág legjobbjaira, annak ellenére nincs ez másképp a magyar csapatnál sem, hogy idén nyáron nem vehetünk részt az Európa Bajnokságon.

Egy felnőtt válogatottság mindig mérföldkő egy sportoló életében. A PEAC-PÉCS még mindig csak 20 esztendős fiatalja, Wentzel Nóra most kapott először behívót Székely Norbert szövetségi kapitánytól a felnőtt válogatotthoz. - Nem is számítottam a felnőtt válogatott meghívójára, hiszen amikor én csatlakoztam a csapathoz, akkor már elkezdték a közös munkát a lányok. Őszintén nagyon nehéz szavakba foglalni, milyen érzés is ez, hiszen minden nap ezért dolgozik az ember. Ez még nagyobb motivációt fog nekem adni, hogy a későbbiekben még keményebben dolgozzak és a jövőben is lehetőséget kapjak – árulta el még a felkészülés előző hetében csapatunk honlapjának Wentzel Nóra, akinek nagy megtiszteltetést jelentett a behívó.

Azóta pénteken és szombaton 3x3-as felkészülési meccseket játszottak a grazi olimpiai selejtezőre készülő 3x3-as válogatottak ellen, majd csütörtökön már Athénban mérkőztek Görögországgal.

Az Európa Bajnoki résztvevő görög válogatott az első felkészülési meccsén 73-70-re nyert a mieink ellen, a seregnyi fiatallal felálló válogatottunk első ötösében kapott helyet játékosunk, Kiss Virág, aki 16 pontig jutott címeres mezben. A csereként beszálló, 16 percnyi játéklehetőséghez jutó Wentzel Nóra neve mellé két pont, három lepattanó és három gólpassz is került a hivatalos edzőmeccs jegyzőkönyvében. A magyar válogatott felkészülésében részt vett a pécsi Juhász Dorka, aki itthon töltött egy kis időt mielőtt visszatérne Amerikába.

Magyarország együttese pénteken és szombaton is összecsap a vendéglátóival.

Fotó: Hellenic Basketball Federation facebook

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva