PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

VERESÉG A VASAS OTTHONÁBAN

Vereség a Vasas otthonában
Megtörtént az, amitől előzetesen is tartottunk, a zaklatott hét után alulmaradtunk a jól játszó Vasas Basket otthonában 79-73 arányban, miután sem a védő-, sem a támadójátékunk nem működött jól szombaton este.
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Az első percekben a hazaiak koncentráltak jobban, majd Rasheed Rita megszerezte első pontjainkat, egy jól irányzott triplával (4-3). 6-6 után elléptünk, jól szedtük a lepattanókat, gördülékeny támadásokat vezettünk, aminek köszönhetően 8-14 állt az eredményjelzőn. Erőszakosabb védekezésre váltottak a piros-kékek, emiatt eladott labdáink száma is megnőtt, vissza is vették a vezetést. Sanja Mandic kapott egy technikait 15-14-es állásnál, amikor „futballra” váltott és belerúgott a labdába. Továbbra is letámadtak a pasarétiek, és fokozatosan elléptek. Az első játékrész végén 27-20-ra jártak előrébb a hazaiak.

A második negyed elején megindítottuk a felzárkózást, Rasheed Rita második hárompontosa, majd Imovbioh palánk alatti találata után már csak egy pont volt a hátrányunk (30-29), időt is kért Földi Attila. Meglehetősen zaklatott volt a mérkőzés, sokszor a játékvezetői ítéletek is borzolták a kedélyeket. Az előny a nagyszünetre is megmaradt a Vasas Akadémiánál, de köszönhetően Imovbioh 2+1-ének ez egy pontra zsugorodott (42-41).

Jól indítottuk a harmadik felvonást, Imovbioh találataival átvettük a vezetést, ám a negyed derekán ismét ránk jött az ellenfél (50-51). Nagyobb különbséget nem tudtunk kiharcolni, sőt, a záró játékrészre a remekül játszó Vasas tartott előrébb egy kosárral (64-62). Számolatlanul adtuk el a labdákat, az egész mérkőzésen szám szerint 23-ig jutottunk e negatív műfajból, ami alapjaiban rányomta a bélyegét a teljesítményünkre.

A záró negyedben négy és fél percig nem találtunk a gyűrűbe, ami mint kiderült, végzetesnek bizonyult. Az ellenfél sem tudott elhúzni ekkor, két duplát szereztek Kalu és Mérész révén. Imovbioh törte meg a hosszabb kosárszünetünket, majd beindult a Vasas. Az extra produkcióval előrukkoló irányító, Kalu találata után időt kértünk öt perccel a lefújás vége előtt (35. perc 72-63). Későn indítottuk a hajrát, az extázisban játszó, és a kulcspillanatokban jobb megoldásokkal előrukkoló piros-kékeket ezen az estén nem tudtuk sem megállítani, sem legyőzni, a végeredményt Dombai állította be (79-73).

Vasas Akadémia – PEAC-PÉCS 79-73 (27-20, 15-21, 22-21, 15-11)
Pasarét, 100 néző. V.: Pozsonyi, Balogh, Gál
Vasas Akadémia: Kalu 23, Dombai 16, Mérész 14, Tóth O. 10/6, Karakasevic 7. Csere: Böröndy 3, Heljic 4, Demeter -, Varga 2. Edző: Földi Attila, Dragoljub Krivacevic
PEAC-PÉCS: Mandic 12, Wentzel 2, Rasheed 17/6, Vucurovic 10, Imovbioh 23. Csere: Roberson 3, Licskai 6, Tenyér -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco

Gabriel Carrasco: Az első félidőben nagyon nem volt rendben a védekezésünk, ez látszott az elveszített lepattanóharcon is. A másodikban már jobban ment a védekezés, viszont ekkor a támadásaink során hagytuk ki a helyzeteinket, míg az ellenfelünk bedobta azokat.

« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva