PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

VERESÉG A CEGLÉDTŐL, 7. HELYÉRT JÁTSZUNK

Vereség a Ceglédtől, 7. helyért játszunk
A gyenge védekezésnek és az elképzelés nélküli játéknak köszönhetően sima vereséget szenvedett a PEAC-PÉCS a VBW CEKK Ceglédtől, így csak a hetedik helyért játszhat a folytatásban Gabriel Carrasco együttese.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD

Az első percekben több hiba esett mindkét oldalon, mint amennyi kosár, a harmadik percben 4-4 állt az eredményjelzőn. Egyre jobban belelendültek a csapatok, szerencsére Sanja Mandicék hárompontos kísérletei is célba találtak, így öt ponttal sikerült ellépnünk (15-10). Hamar utolértek bennünket a kék mezes vendégek, sőt az energikusan és eredményesen játszó Mokango pontjaival a vezetést is magukhoz ragadták (19-20). A minimális előny megmaradt az első felvonás végére is, köszönhetően Vucurovic dudaszóra esett duplájának, amivel faragott a Cegléd három pontos vezetéséből (21-22).

Nem indult a jól második játékrész, alig telt el egy perc és Popovic triplája, majd Cooper palánk alóli találata után 27-21-re a vendégek jártak előrébb. Komoly problémáink voltak támadásban, két és fél perc alatt mindössze Mandic középtávoliját jegyezhettük fel, Imovbioh-t jól semlegesítették, a társai pedig nem is tudták megjátszani őt. A negyed derekán négy pontos volt a differencia a vendégek javára, közben nagy küzdelem, harc folyt a pályán (15. perc 30-34). 35-38 után megakadt a tudomány egy időre ismét a PEAC-PÉCS oldalán, védekezésben és támadásban egyaránt. A magabiztosan kosárlabdázó ceglédiek 35-43-ra változtatták az állást, a különbség pedig megmaradt a nagyszünetre is (41-47). Az látszott, hogy ha nem változik meg gyökeresen a védőjátékunk, a negyed órás szünet után, akkor bizony ma este semmi keresnivalónk nem lesz ezen a mérkőzésen.

És sajnos nem változott… Sanja Mandic és a ceglédi Mokango is kereken húsz dobott pontnál járt a 22. percben, ám nem tudtuk közelebb kerülni Mokangoékhoz (43-51). Sarah Imovbioh pillanatai következtek, de csodát ő sem tudott tenni, továbbra is magabiztosan vezettek Medgyessyék (27. perc 55-64). A védekezésünk továbbra is a nullával volt egyenlő, a ceglédiek 70 dobott pontnál jártak harminc perc alatt, szemben a mi 57 egységünkkel. Vajon maradt-e még valami tartalék a mieinkben, elő tud-e húzni valamit Gabriel Carrasco, ez volt a nagy kérdés a záró játékrész előtt.

A hetedik büntetőnket hagytuk ki, amikor Vucurovic dobhatott kettőt, mindkettőt elrontotta. Szép lassan körvonalazódott a válasz is az előző negyed végén feltett kérdésre, teljesen szétestünk a pályán, és tizenöt ponttal elhúztak a vendégek (32. perc 58-73). Azt csináltak a pályán Popovicék, amit akartak, nem tudta megállítani őket senki, közeledett a húsz pontos különbség (35. perc 60-77). Mokango is megkapta első(!) személyi hibáját a 36. percben, de a büntetőzésünk továbbra sem lett jobb. Pécsi oldalon Sarah Imovbioh volt az egyetlen játékos, aki a záró periódus első nyolc percében betalált, a nigériai center révén közelebb zárkóztunk a ceglédiekhez (38. perc 67-80), de ő egyedül kevés ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjen. A végeredmény 73-84 a CEKK javára, így a PEAC-PÉCS a 7. helyért fog játszani a későbbiekben a DVTK – PINKK párharc vesztesével.

PEAC-PÉCS – WBW CEKK CEGLÉD 73-84 (21-22, 20-25, 16-23, 16-14)
Pécs, 300 néző. V.: Söjtöry, Kovács, Radnóti
PEAC-PÉCS: Mandic 22/6, Roberson 2, Rasheed 9/3, Vucurovic 8/3, Imovbioh 23. Csere: Wentzel 2, Licskai 7/3, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco
CEKK CEGLÉD: Medgyessy 10/6, Popovic 11/3, Cooper 19/3, Maksimovic 4, Mokango 24. Csere: Kányási 2, Kobolák 4, Zsovár 10/6, Serbán -, Révész -. Edző: Cziczás László

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva