NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

NAGY LÉPÉS A FINAL FOUR FELÉ

Nagy lépés a Final Four felé
Eredményes támadójátékának köszönhetően egy hullámzó mérkőzésen 90-80-ra nyert a PEAC-PÉCS a szerb Voždovac ellen, ezzel 8/2-vel a harmadik helyen áll az Adria Ligában.
PEAC-PÉCS - ZKK Voždovac
90–80 (30–17, 20–23, 23–17, 17–23)


PEAC-PÉCS: Czirják 4, Barbour 24, Dusanics 5/3, Horváth 15, Jaeschke 11. Cserék: Csutorás 4, Szamosi A. 12, Czukor 9/3, Sánta P., Hutlassa 6/3, Balla. Edző: Zseljko Djokics

ZKK Voždovac : Vrancic 12/3, Trifunovic 12, Kovacevic 22/3, Stankovic 3, Dokovic 27. Cserék: Boskovic 4, Marinkovic. Edző: Zoran Tir

A mérkőzés előtt a körülményekre leginkább a vendégcsapat panaszkodhatott, mert a sűrű ködben épp csak beestek a bemelegítésre, így a feldobás negyed órát csúszott. Ráadásul két legjobb játékosuk, a Pécs ellen idegenben 21 pontig jutó Ana Radovic és a 16 pontos Alexandra Katic sérülés miatt nem tartottak csapatukkal. Zseljko Djokics viszont újra nélkülözni kényszerült első számú irányítóját, Fűrész Dia ugyan melegített a többiekkel, de pályára nem lépett.

Barbour labdaszerzés után szerzett könnyű góllal adta meg az alaphangot a kulcsfontosságú Adria Liga találkozónak. Erre Kovacevic még válaszolt, de a PEAC remek szériával három percen belül állva hagyta ellenfelét (10-2). A faultarány viszont szintén a pécsiek „javára” nőtt, a negyed fele előtt már 6-0-nál tartott a PEAC, Dokovic és Kovacevic büntetőzhetett rendre, amivel közelebb is zárkóztak a szerbek (13-7). Barbour viszont ügyes egyéni megoldásokat bemutatva növelte csapata pontjait, akárcsak a tegnap szülinapját ünneplő Horváth Lilla és Lana Dusanics, akik eredményes összjátékával tíz pontra nőtt a különbség (17-7). 23-9-es állásnál Czirják Noémit Sánta Petra váltotta a karmesteri poszton, és beállt Hutlassa Fanni is, majd gyorsan neki is kiosztottak három faultot a játékvezetők, ekkor a faultarány 10-2 volt. De a PEAC lendületes támadójátékát ez sem törte meg, Hutlassa pedig megmutatta, hogy nem csak a faultok terén jár élen, hanem remek keze van a triplákhoz is (26-12). A negyed végeredményét Barbour állította be, aki ekkor már tíz pontnál járt (30-17).

A szurkolók az első negyedet látva legyinthettek arra, aki vérre menő rangadónak titulálta a mérkőzést, ám a magabiztos kezdés után a PEAC megtorpant. A bírók sípja továbbra is gyakran szakította meg a játékot, Kovacevic 2+1-gyével pedig tíz pontra zárkóztak a szerbek, majd Dokovic könnyű góljánál Zseljko Djokics magához hívta csapatát (31-22). Ekkor a Voždovac dobóinak listáján mindössze három név szerepelt, Kovacevic 11, Dokovic 10, Vrancic 1 pontot ért el 13 perc alatt. A PEAC viszont nem keveredett ki könnyen a maga teremtette hullámvölgyből, 31-26-nál a joggal indulatos vezetőedzőnknek ismét időt kellett kérnie, hiszen a pécsi oldalon négy perc alatt egyetlen büntető esett. Viszont a védekezésváltás sem hozott megoldást, Vrancic triplájával és Dokovic duplájával a negyed felénél egyenlített a Voždovac (31-31). Czukor két büntetője és Hutlassa kosara után Dokovic újra egálra hozta csapatát (35-35). Ezek után viszont a pécsiek felülkerekedtek magukon, Csutorás Fanni és Amy Jeaschke pontjaival 7-0-s sorozatot produkálva újra sikerült meglépniük (42-35). Eközben Hutlassa Fanni egy eladott labda után nyúlva beütötte 4.személyi hibáját, de a szerbek edzője sem lehetett nyugodt, hisz legeredményesebb játékosa, Dokovic is 3 faultnál tartott. A PEAC-ban Balla Dorka érkezett Hutlassa helyére, a pontgyártást pedig az amerikai kontingens vette át, újra tíz pont fölé emelve a különbséget (48-36). A kerek, gólszegény meccseken akár végeredménynek is beillő félidei eredményt Kovacevic utolsó másodperces kosara állította be (50-40). A két, ellentétes pécsi játékot hozó negyed után Barbour 14, Jaeschke 11 pontnál tartott, míg a Voždovac legjobbja a 19 pontos Dokovic volt úgy is, hogy tíz büntetőjéből csak öt talált be.

A második félidőben Czirják Noémi már a labdafelhozatalkor megkapta 3. faultját, így nagy kérdés volt, meddig lesz irányítója a Pécsnek. A Voždovac hamar tíz ponton belül került (50-43). Horváth Lilla és Andrea Barbour viszont nem hagyták válasz nélkül a szerb kosarakat (56-48). Amy Jeaschke is megkapta 3. faultját a negyed derekán, helyette Szamosi Amadea lépett pályára, és szerzett két indításgólt gyors egymásutánban (62-48). A Voždovac szintén temperamentumos edzője időt is kért, Szamosi újabb kosaraival azonban 16 pontra kúszott a különbség (70-54). Ekkor azonban nála, Csutorás Fanninál és Czirják Noéminél is hibát láttak a játékvezetők, előbbi két fiatalnak a harmadik , utóbbinak már a negyedik személyije volt már, a tábla pedig az ünnepi készülődésben a karácsonyfára kezdett hasonlítani. Dokovic-ot továbbra sem tudtuk megállítani, ám a másik oldalon Barbour bizonyult ellenállhatatlannak, szép tempója már a huszadik találata volt (73-57). A negyed végére azonban aggódni lehetett, ki fogja befejezni a pályán az utolsó tíz percet, hiszen Horváth, Czirják, Csutorás és Hutlassa is négy személyi hibával várta a záró játékrészt.

A negyedik negyed ugyanebben a szellemben folytatódott, két és fél perc alatt 4-0-ás faultarány alakult ki a csapatok között, a szerbek pedig zárkózhattak közelebb. Trifunovic pontjával 73-61-re módosult az állás, ismét az extra napot kifogó Barbournak kellett lehűtenie a szerb kedélyeket és reményeket. Horváth Lilla maradt a földön, majd hagyta el a pályát könnyek közt (fejsérülése szerencsére nem súlyos), majd Dokovic újabb duplájánál Zseljko Djokics időt kért (75-63). Ez Czukor Tündére hatotta legjobban, aki egyből triplával verte vissza a Voždovac közeledési kísérletét, a csapat 80. találatát pedig Szamosi Amadea szerezte (80-63). A negyed felénél a szerbek kértek időt, 4 perccel a vége előtt azonban legjobb játékosukat veszítették el a faultháborúban Dokovic személyében, aki 33 percnyi játék alatt 27 pontig jutott. Boskovic találatakor, 82-68-as eredménynél ismét vezetőedzőnk gondolta úgy, hogy beszélne a szokatlan felállásban játszó csapatával (ekkor a Czirják- Balla-Dusanics-Czukor-Szamosi ötös volt a pályán). Kovacevic triplájával azonban a már sokszor megnyertnek hitt találkozón újra tíz ponton belülre értek a kitartó szerbek (86-78), Zseljko Djokics kikérte utolsó idejét is kicsit több, mint egy perccel a találkozó vége előtt. Czirják értékesítette mind a két büntetőjét, Vrancic még egyszer tízen belülre hozta csapatát, majd a szintén kerek végeredményt Szamosi Amadea állította be (90-80). Csapatunk legeredményesebbjei Barbour (24) Horváth (15) és Szamosi (12) voltak, a Voždovac-ból Dokovic 27, Kovacic 22 pontig jutott. Ezzel Adria Liga győzelem kerülhetett a télapósapkában szurkoló PEAC-szimpatizánsok csizmájába Mikulás napján, akik a lányoknak szaloncukorral köszönték meg azt, hogy csapatuk egy nagy lépést tett ma este az Adria Liga Final Fourja felé.

Zseljko Djokics: "Sikerült nyernünk egy nagyon kellemetlen csapat ellen. Tőlük ugyan hiányzott két jó játékos, de a Voždovac olyan együttes, ahol mindenki jól egy-egyezik, kettő-kettőben is erősek, kintről és betörésből is veszélyesek, kellemetlen volt ellenük védekezni, ezért is kaphattunk 80 pontot. De örülök, hogy sikerült 90 pontot dobnunk ellenük, ez nem mindennapi teljesítmény csapatunktól ebben a szezonban. Minden játékosomnak próbáltam lehetőséget adni, mert a téli szünetig még öt mérkőzést játszunk, mindenki nagyon fáradt, de nagyon fontos, hogy fizikálisan végig bírjuk a visszalévő időszakot."« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva