NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

VENDÉGÜNK A TAVALYI BAJNOK

Vendégünk a tavalyi bajnok
Az előzetes hírek szerint győzni érkezik Pécsre Fűzy Ákos csapata a Hat-Agro Uni Győr. A PEAC-PÉCS azonban szeretné megnehezíteni ellenfele dolgát, sőt, akár meglepetést is okozna a tavalyi bajnok ellen.
A legutóbbi idény aranyérmese, a Győr látogat Pécsre vasárnap, amelynek színeiben jó néhány korábbi pécsi sportember is felbukkan. Fűzy Ákos már harmadik szezonját tapossa a zöld-fehér alakulatnál, edzőtársa, Szentendrei Áron pedig két éve segíti munkáját Győrben. Játékosfronton Nagy-Bujdosó Nóra 2011 nyarán tette át székhelyét a Rába partjára, Raksányi Krisztinának pedig az elmúlt idény után lett elege a Pécs 2010-nél tapasztalt állapotokból, így igen hamar eldöntötte, hogy hallgat a győriek hívó szavára, és csatlakozik a győri csapathoz.

Ami az idei Győrt illeti, erős csapatot raktak össze, egy ausztrál irányítót, és egy amerikai centert igazoltak, Ieva Kublina pedig egy év bourges-i kitérő után tért vissza a perspektivikus nyugat-magyarországi nagyvárosba. A 29 éves ausztrál játékos, Natalie Hurst nevével a tavalyi szezonban találkoztunk először az európai kosárlabdapályákon, a francia Aix-en-Provence csapatánál szerepelt. Az immár török állampolgárságot is megkapó Quintra Hollingsworth helyére Chalysa Shegog érkezett az Egyesült Államokból.

Ha már az amerikaiaknál tartunk, tudott, hogy Renee Montgomery 2011. októberében távozott Győrből, a története azonban még nem zárult le teljesen. Mivel a FIBA illetékes szervezete Montgomery-nek adott igazat a győriek szerződésszegésével kapcsolatos feljelentésének elbírálása során, így a győrieknek fizetniük kell, ráadásul nem is keveset, 117 ezer dollárt, vagyis kb. 26 millió forintot. Ezen kívül igazolási tilalmat léptettek érvénybe a zöld-fehér csapattal szemben, akik némiképp nehéz helyzetbe kerültek emiatt anyagilag. Mindemellett Hollingsworth mellett, néhány korábbi és jelenlegi játékosa is feljelentéssel élt a Hat-Agro Uni Győrrel szemben tartozások miatt, így nincsenek könnyű helyzetben.

És hogy magáról a kosárlabdának nevezett játékról is essék szó; a Győr jelenleg a második helyen áll a bajnokságban nyolc győzelemmel és két vereséget. Utóbbiakat Sopronban és Zalaegerszegen gyűjtötte be a zöld-fehér alakulat. Jól tartják magukat az EuroLigában is Fűzy Ákos tanítványai, jelenleg az „A” jelű hetes csoport harmadik helyét foglalják el három győzelemmel és három vereséggel. Legutóbb szerdán Bourgesban léptek pályára Nagy-Bujdosóék, a francia túra azonban 10 pontos vereséggel (57-47) zárult.

Összehasonlítva a két EuroLigás magyar csapatot, a Győr jobban összerakott, hosszabb a kispadú csapat benyomását kelti, náluk több a veszélyes játékos, ellenben a Sopronnal, ahol Milovanovic és Johnson messze-messze kiemelkedik társai közül az EuroLiga átlagok tekintetében. Győrben idén nincs ennyire kiemelkedő egyéniség, négyen is 10 pont környéki átlagot jegyeznek a kontinens elit ligájában, nevezetesen Shegog, Nagy-Bujdosó, Hurst és Kublina. Rajtuk kívül azonban Raksányira, Rasheedra, Simonra is számíthat hozzáadott értékben Fűzy Ákos a mérkőzéseken.

A vasárnapi találkozót illetően azonban Simonnal kapcsolatban vélhetően helyesbítenünk kell az előző megállapítást, hiszen a győri honlap tájékoztatása szerint a játékos részleges bokaszalag szakadást szenvedett, két hetet ki kell hagynia. Nagy kérdés az is, hogy a francia túra mennyit vett ki a csapatból, hiszen egy hosszú utazás áll Raksányiék mögött, ráadásul Pécs is négy órányi útra fekszik Győrtől.

A PEAC-PÉCS játékosainak meg kell törniük a győriek lendületét, meg kell állítaniuk gyors támadásaikat. Nyilván Zeljko Djokic megosztotta csapatával a győztes taktikát, reméljük, a szurkolók ebből minél többet viszontlátnak a pályán.

A PEAC-PÉCS – Hat Agro Uni Győr mérkőzés 18 órakor kezdődik vasárnap este.

A mérkőzés Facebook oldala, csatlakozzon az eseményhez Ön is! »

„ITT EGY PROFI CSAPAT ÉPÜL” - Fűrész Dia interjú »
„VAN BENNEM AKARAT” - Csutorás Fanni interjú »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva