NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

VASÁRNAP PÖSTYÉNBEN A PEAC-PÉCS

Vasárnap Pöstyénben a PEAC-PÉCS
Vasárnap a magyar-szlovák középszakasz újabb állomására, a szlovákiai Piešťany (Pöstyén) városába látogat a PEAC-PÉCS, ahol 18 órától lép pályára.
Piešťany, vagy nevezzük inkább Pöstyénnek, Pécstől 400 km-re fekszik, közel 30 ezer lakossal. A Vágmenti Inóc kiszögellésénél, az Alsó-Vágmente északi részén fekvő világhírű fürdőváros, hírnevét gyógyvizének és gyógyhatású kénes iszapjának köszönheti. A pöstyéni iszap és az ásványi anyagokban gazdag termálvíz jó hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, s nemcsak Európában, hanem világszerte egyedülállónak számít. Ez a legjelentősebb és legnagyobb szlovákiai fürdőváros.

Csapatunk azonban nem azért kel útra vasárnap reggel 8 órakor, hogy fürdőkúrát vegyen, hanem mert nagyon fontos mérkőzés vár Zeljko Djokic tanítványaira. A Piešťanské Čajky a negyedik helyen zárt a szlovák extraliga alapszakaszában, így jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a magyar-szlovák középszakasz küzdelmeiben. Eddig a győri és a soproni csapat ellen játszottak, az EuroLiga legjobb 16 csapata közé jutott győri gárdát meg is verték 77-72-re Pöstyénben. A Sopron együttesének azonban nem okozott gondot a szlovák gárda, magabiztosan, 79-43-ra nyertek Fegyverneky Zsófiék a Sopronban lejátszott meccsen.

A Piešťanské Čajky egy amerikai légióst szerepeltet, Brittani Shells az 1-2-es poszton bevethető, az előző szezonját az izraeli Elitzur Holon-nál töltötte, 13,3 pont volt az átlaga. A többi játékos szlovák, akik közül a legponterősebb a bedobó poszton szereplő 184 cm magas Palenikova és a 185 cm magas, belső posztokon bevethető, Krc-Turbova.

Ami a vasárnapi találkozót illeti, Nagy Bujdosó Nóra végre pályára léphet a PEAC-PÉCS csapatában, azt azonban ne felejtsük el, hogy több mint három hete, január 17-én játszott utoljára tétmérkőzésen, a hosszú kihagyás miatt nagyon nehéz lenne átmentenie azt a kiváló formát, amelyben az évad során játszott. Csutorás Fanni ezúttal sem lesz ott a többiekkel, térdsérülése okán.

- Nagyon fontos mérkőzést játszunk vasárnap, szeretnénk megőrizni a magyar bajnokságban kivívott harmadik helyünket a középszakasz végére is, ehhez azonban fontos lenne nyerni – nyilatkozta honlapunknak Zeljko Djokic. - Sajnos ez a középszakasz nem várt pénzügyi terheket ró a csapatunkra, így nem tudjuk megengedni magunknak, hogy egy nappal korábban útra keljünk, és Szlovákiában aludjunk, hogy pihenten lépjünk pályára. Így, akárcsak a múlt héten Kassára, most vasárnap is reggel nyolckor indulunk, útközben ebédelünk, és közel nyolc órás buszozás után érkezünk meg Pöstyénbe. Ami a mérkőzést illeti, bízom benne, hogy frissebben fognak mozogni azok a játékosok, akiknek csütörtökön pihenőt adtam, és nem tartottak a csapattal a Zenica elleni meccsre. Most megint egy nehéz sorozat előtt állunk, 11 nap alatt öt meccs vár ránk, kétszer játszunk a Bácsbasket ellen Magyar Kupa meccset, a középszakaszban a pöstyéni, és a Pécsen sorra kerülő Somorja elleni találkozó is kiemelt nekünk. Eközben február 18-án egy Adria Liga mérkőzés is vár ránk Pécsett a Radivoj Korac ellen, már csak emiatt is szükségünk volt a frissítésre, és hogy Nagy-Bujdosó Nóra végre pályára is léphessen a csapatban – fejtegette Zeljko Djokic a csapat programján keresztül a PEAC-Pécs esélyeit.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva