PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

VASÁRNAP A BRONZÉREMÉRT JÁTSZUNK A KUPÁBAN

Vasárnap a bronzéremért játszunk a kupában
Nem sikerült a döntőbe jutás, hatalmas küzdelemben 50-45 arányban alulmaradtunk az Aluinvent DVTK ellen, noha az utolsó pillanatokban a hosszabbításért támadhattunk.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

Kezdjük a végén: a szerdai naphoz hasonlóan pénteken is szoros végjátékot játszottunk, 48-45-ös állásnál 22 másodperccel a mérkőzés vége előtt támadhattunk. Wentzel Nórinál volt a labda, Aho Nina folyamatosan nyúzta, míg végre 7,6 másodperccel a vége előtt lefújták a szabálytalanságot a játékvezetők. Az eset alatt Nóri próbálta magát kiszabadítani, amit a játékvezetők hosszas videózás után sportszerűtlennek minősítették, és két büntetőt dobattak ellenfelünkkel, akik innentől a végéig birtokolhatták a labdát. Azért nehezményeztük ezt a döntést, mert ha időben lefújták volna a miskolci szabálytalanságot, akkor minden másképp történt volna. A számunkra kedvezőtlen döntés meg is pecsételte sorsunkat, a Kányási ugyan kihagyta a két büntetőt, Mokango viszont nem hibázott a vonalról (45-50).
   
A meccs eleje még viszonylag rendben volt, tudtuk, hogy Hayes mindenhonnan veszélyes támadásban, az első négy miskolci kosárból hármat ő szerzett, a negyed derekán egál volt az állás (8-8). Sokkal több volt ebben a periódusban, bosszantóak voltak a kimaradt dobásaink. Sokat hibáztak Medgyessyék is, egy pillanatra elléptünk 13-8-ra, de hamar kiegyenlített a DVTK. Az utolsó két percben négy büntetőt is csúnyán elhibáztunk, ebből nehezen kecmeregtünk ki, a negyed végére kettővel vezetett a DVTK (13-15).
   
Sokáig csak a mai mérkőzésen pécsi részről a legtöbb pontot jegyző Paula Strautmane hárompontosát jegyezhettük fel a kemény és küzdelmes védőjátékot és támadásban nagy mélységeket hozó második tíz perben. Az említett trojka mellett csak egy-egy büntetőt értékesítettünk a második játékrészben, minden más próbálkozásunk célt tévesztett. Mivel a védekezés ment a megszokott jó színvonalon, túl nagy előnyt nem szereztek a piros-fehérek. Medgyessy vette át a pontgyáros szerepét, csapata tíz pontjából nyolcat ő jegyzett ebben az időszakban (18-25).
   
A fordulás után hamar tíz lett közte, Kányási és Mokango gondoskodott erről (22. perc 18-27). Próbáltunk közelebb zárkózni, de négy pontnál kisebbre nem tudtuk faragni a különbséget. Lejáró, támadóidők, eladott labdák rontották a támadó játékunkat. 24-36-os állásnál a DVTK megtorpant, zsinórban hét pontot szereztünk (31-36), Paula Strautmane is megérkezett a meccsbe. Nem sok volt hátra a negyed végéig, egészen pontosan 2 másodperc, amikor Tijana Andusic megkapta negyedik személyi hibáját. Hayes dudaszóra esett találatával állt vissza a nagyszünetben is meglévő hét pontos különbség (31-38).
   
Harcoltunk, küzdöttünk, próbáltunk visszakapaszkodni, Sánta Petra triplájával három lett közte (37-40). Mindkét csapat játékába rengeteg gyermeteg hiba csúszott, nyilván ezekben nálunk közrejátszottak mentális tényezők, és a nagy lehetőség: régen került már ilyen magasságba ez a fiatal gárda. Ellépett a DVTK a tarthatlannak bizonyuló Hayes vezérletével 46-39-re, ám ekkor jött Szücs Réka, aki két hárompontossal egy pontra olvasztotta a különbséget (45-46). Jól védekeztünk, támadhattunk a vezetésért is, de megremegtek a kezek. Mokango kosarával három ponttal vezetett a DVTK 22 másodperccel a vége előtt, és már csak a hosszabbítás kiharcolásában reménykedhettünk az utolsó támadásunknál. Ami pedig a végjátékban történt, arról a tudósítás elején már beszámoltunk: az a bírói döntés elvette tőlünk az egyenlítés esélyét.
   
PEAC-PÉCS – Aluinvent DVTK 45-50 (13-15, 5-10, 13-13, 14-12)
Budapest, zárt kapuk mögött.
   
V.: Cziffra, Ádám, Csabai-Kaskötő
   
PEAC-PÉCS: Szücs R. 9/6, Wentzel 7/3, Strautmane 11/9, Kiss 3, Andusic 8. Csere: Sarok 1, Kaposi 3, Sánta 3/3. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Aluinvent DVTK: Medgyessy 8/3, Aho 2, Pusztai 2, Hayes 22, Mokango 11. Csere: Kányási 5/3, Kiss A. -. Edző: Földi Attila
« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - VASAS AKADÉMIA (HARMADIK) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A szezon végére alaposan megfogyatkozott csapatunk nem bírt a harmadik mérkőzésen sem a Vasas Akadémiával, így a párharcot 2-1-re a pasarétiek nyerték.

© Minden jog fenntartva