NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

VASÁRNAP A BRONZÉREMÉRT JÁTSZUNK A KUPÁBAN

Vasárnap a bronzéremért játszunk a kupában
Nem sikerült a döntőbe jutás, hatalmas küzdelemben 50-45 arányban alulmaradtunk az Aluinvent DVTK ellen, noha az utolsó pillanatokban a hosszabbításért támadhattunk.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK

Kezdjük a végén: a szerdai naphoz hasonlóan pénteken is szoros végjátékot játszottunk, 48-45-ös állásnál 22 másodperccel a mérkőzés vége előtt támadhattunk. Wentzel Nórinál volt a labda, Aho Nina folyamatosan nyúzta, míg végre 7,6 másodperccel a vége előtt lefújták a szabálytalanságot a játékvezetők. Az eset alatt Nóri próbálta magát kiszabadítani, amit a játékvezetők hosszas videózás után sportszerűtlennek minősítették, és két büntetőt dobattak ellenfelünkkel, akik innentől a végéig birtokolhatták a labdát. Azért nehezményeztük ezt a döntést, mert ha időben lefújták volna a miskolci szabálytalanságot, akkor minden másképp történt volna. A számunkra kedvezőtlen döntés meg is pecsételte sorsunkat, a Kányási ugyan kihagyta a két büntetőt, Mokango viszont nem hibázott a vonalról (45-50).
   
A meccs eleje még viszonylag rendben volt, tudtuk, hogy Hayes mindenhonnan veszélyes támadásban, az első négy miskolci kosárból hármat ő szerzett, a negyed derekán egál volt az állás (8-8). Sokkal több volt ebben a periódusban, bosszantóak voltak a kimaradt dobásaink. Sokat hibáztak Medgyessyék is, egy pillanatra elléptünk 13-8-ra, de hamar kiegyenlített a DVTK. Az utolsó két percben négy büntetőt is csúnyán elhibáztunk, ebből nehezen kecmeregtünk ki, a negyed végére kettővel vezetett a DVTK (13-15).
   
Sokáig csak a mai mérkőzésen pécsi részről a legtöbb pontot jegyző Paula Strautmane hárompontosát jegyezhettük fel a kemény és küzdelmes védőjátékot és támadásban nagy mélységeket hozó második tíz perben. Az említett trojka mellett csak egy-egy büntetőt értékesítettünk a második játékrészben, minden más próbálkozásunk célt tévesztett. Mivel a védekezés ment a megszokott jó színvonalon, túl nagy előnyt nem szereztek a piros-fehérek. Medgyessy vette át a pontgyáros szerepét, csapata tíz pontjából nyolcat ő jegyzett ebben az időszakban (18-25).
   
A fordulás után hamar tíz lett közte, Kányási és Mokango gondoskodott erről (22. perc 18-27). Próbáltunk közelebb zárkózni, de négy pontnál kisebbre nem tudtuk faragni a különbséget. Lejáró, támadóidők, eladott labdák rontották a támadó játékunkat. 24-36-os állásnál a DVTK megtorpant, zsinórban hét pontot szereztünk (31-36), Paula Strautmane is megérkezett a meccsbe. Nem sok volt hátra a negyed végéig, egészen pontosan 2 másodperc, amikor Tijana Andusic megkapta negyedik személyi hibáját. Hayes dudaszóra esett találatával állt vissza a nagyszünetben is meglévő hét pontos különbség (31-38).
   
Harcoltunk, küzdöttünk, próbáltunk visszakapaszkodni, Sánta Petra triplájával három lett közte (37-40). Mindkét csapat játékába rengeteg gyermeteg hiba csúszott, nyilván ezekben nálunk közrejátszottak mentális tényezők, és a nagy lehetőség: régen került már ilyen magasságba ez a fiatal gárda. Ellépett a DVTK a tarthatlannak bizonyuló Hayes vezérletével 46-39-re, ám ekkor jött Szücs Réka, aki két hárompontossal egy pontra olvasztotta a különbséget (45-46). Jól védekeztünk, támadhattunk a vezetésért is, de megremegtek a kezek. Mokango kosarával három ponttal vezetett a DVTK 22 másodperccel a vége előtt, és már csak a hosszabbítás kiharcolásában reménykedhettünk az utolsó támadásunknál. Ami pedig a végjátékban történt, arról a tudósítás elején már beszámoltunk: az a bírói döntés elvette tőlünk az egyenlítés esélyét.
   
PEAC-PÉCS – Aluinvent DVTK 45-50 (13-15, 5-10, 13-13, 14-12)
Budapest, zárt kapuk mögött.
   
V.: Cziffra, Ádám, Csabai-Kaskötő
   
PEAC-PÉCS: Szücs R. 9/6, Wentzel 7/3, Strautmane 11/9, Kiss 3, Andusic 8. Csere: Sarok 1, Kaposi 3, Sánta 3/3. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Aluinvent DVTK: Medgyessy 8/3, Aho 2, Pusztai 2, Hayes 22, Mokango 11. Csere: Kányási 5/3, Kiss A. -. Edző: Földi Attila
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva