NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

VASÁRNAP MISKOLCRA UTAZUNK

Vasárnap Miskolcra utazunk
Január másodikán teljes fordulót rendeznek a női kosárlabda NB. I. A csoportjában, ahol a legkésőbbi időpontban lépünk pályára, 19 óra 30 perces kezdettel a DVTK vadonatúj sportarénájában játszunk az M4 Sport kamerái előtt Miskolcon.
Egy nagyszerű és emlékezetes győzelmi sorozat közepén fogadtuk Pécsett a DVTK-t még októberben, a zsinórban nyolc tétmeccsen aratott sikerünk ötödik állomása volt, amikor október 5-én hosszabbításos mérkőzésen legyőztük a piros-fehéreket. Ezen a találkozón megjártuk a mennyet és a poklot is, a végjátékban fordítani tudott a DVTK, amely húsz másodperccel a vége előtt 69-66-ra vezetett! Akkor Nikola Dudásová mentette egy vagány triplával hosszabbításra a meccset, amelyet végül 84-78-ra behúztunk és a mennybe mentünk. Igazi csapatmunka volt az a siker, öten is tíz pont felett termeltek nálunk.
   
A vasárnapi mérkőzésen azonban egy teljesen más DVTK ellen szállunk harcba, több változás is történt az Avas-alján. Már nem Földi Attila a csapat vezetőedzője, a játékosok közül pedig sem a Pécsett 13/6 pontig jutó Medgyessy Dórára sem pedig a szerb Snezana Bogicevicre nem számíthat Völgyi Péter, a csapat új vezetőedzője, aki korábban a sportszakmai igazgató tisztjét töltötte be a DVTK-nál. Snezana Bogicevic még október végén a Nika Syktivkar elleni Európa Kupa mérkőzésen szenvedett hosszabb kihagyással járó térdsérülést, Medgyessy Dóra pedig anyai örömök elé néz, a rutinos irányító helyére menet közben Leslie Vorpahl érkezett Szekszárdról, aki hat bajnokin segítette a tolnaiakat. Változás még, hogy november közepén csatlakozott, pontosabban visszatért Keyona Hayes a DVTK-hoz, miután letöltötte büntetését, az amerikai erőcsatár még a tavalyi idényben, a Sopron Basket elleni elődöntőben elkövetett szabálytalansága miatt kapott két hónapos eltiltást, ami az idei szezon kezdetén lépett életbe. Visszatérése rengeteget jelent a miskolci gárdának, az eddig lejátszott négy bajnokiján 18,8 pontot és 11 lepattanót átlagol, ezzel a piros-fehérek legjobbja. A palánk alatt rendkívül acélos a DVTK, centerposzton az angol Cheridene Green 16,6 pont és 9,6 lepattanós átlagot hoz, ő azonban csapata utolsó két mérkőzését betegség miatt kihagyta. Ha már a kulcsembereknél tartunk, szintén egy légiós, a vajkezű triplagyáros, Milica Jovanovic az, aki szintén tíz pont felett átlagol a piros-fehéreknél a bedobó posztján. A külföldiek mellett remek magyar magja is van a DVTK-nak, a válogatott irányító, Aho Nina, a szintén válogatott bedobó Kányási Veronika, a remek adottságokkal rendelkező fiatal center, Kiss Angelika, illetve az idei évadra a TFSE-MTK-tól igazolt Bernáth Réka, akire korábbi klubjában alapemberként számítottak, de egyre inkább megtalálja a helyét a miskolci csapatban is.
   
Ami DVTK jelenlegi helyét illeti a tabellán, a hetedik helyük nem nevezhető reálisnak, nem tükrözi a valós erőviszonyokat, mert bizony hat győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a hetedikek, de az első körben rengeteg idegenbeli mérkőzést vívtak az új aréna átadásáig. Viszont mostantól akár az összes bajnokijukat megnyerhetik, talán csak Sopronban nem a miskolci csapat számít esélyesebbnek. Nekünk viszont még nagyon hiányozhatnak az alapszakasz végén, a legutóbbi meccsünkön az ELTE-BEAC Újbuda ellen elhullajtott pontok, amit azért bravúrgyőzelemmel éppen helyre billenthetnénk… A két csapat történetében kétszer fordult elő csupán, hogy a PEAC nyerni tudott Miskolcon. A tavalyi idényben is hosszabbításra kényszerítettük idegenben a DVTK-t, úgy hogy Kányásiék mentették túlórára a derbit, hisz 64-60-ra még mi vezettünk. A vasárnap esti mérkőzés kapcsán nagy kérdés, hogy melyik együttes tudja jobban érvényre juttatni akaratát, illetve mennyit számít az, ha kipihent (a DVTK a két ünnep között nem játszott bajnokit) vagy éppen meccsben van egy csapat.

- Hogy őszinte legyek, mindenben javulnunk kell a legutóbbi, BEAC elleni bajnokinkhoz képest, hiszen mind támadásban, mind védekezésben jobban kell teljesítenünk – fejtegette a mérkőzés előtt Szücs Réka, az NKA UNIVERSITAS PEAC saját nevelésű irányítója, aki másfél évet eltöltött Diósgyőrben is. – Tudjuk, mit rontottunk el a legutóbbi meccsen, de nem rágódhatunk túl sokat már ezen, hiszen nagyon fontos feladat vár ránk vasárnap, ahol a hazai pályája miatt a DVTK számít esélyesnek, de ha összeszedjük magunkat, és úgy kosárlabdázunk, ahogy például Ankarában, vagy jó néhány másik meccsünkön a szezonban, akkor lehet keresnivalónk – hangsúlyozta Szücs Réka.

A DVTK – NKA Universitas PEAC találkozó 19 óra 30 perckor kezdődik Miskolcon, amelynek a helyszíne a DVTK Aréna, az M4 Sport pedig 19 óra 15 perctől közvetíti élőben a rangadót.« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva