PEAC-Pécs Menü
Több, mint szerencse - TIPPMIX

VÁRATLAN HAZAI BOTLÁS A TFSE ELLEN

Váratlan hazai botlás a TFSE ellen
A vendég TFSE-MTK nyerni tudott Pécsett, miután jobb támadójátékkal, és összeszedettebben kosárlabdázott a teljes mérkőzésen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
TFSE-MTK
TFSE-MTK

Az első kosarat a TFSE-MTK jegyezte Arsenic révén, majd 11-4-re lépett el a házigazda. Akik pécsi oldalon ekkor hátra dőltek, hatalmasat csalódtak. 11-16-ra fordítottak a robbantó kék mezes vendégek, főként Chanise Jenkins-t nem tudták hatástalanítani a mieink, második hárompontosával 11-19-re módosult az állás. Időkéréssel és cserékkel próbálkozott a játékba avatkozni Meszlényi Róbert vezetőedző, de a 6,75-ön túlról is remekül célzó Bernáthék védekezésben és támadásban is jobban működtek. Az első tíz perc utolsó találatával Cierra Bravard állította be a 16-27-es eredményt.
   
Őrizte, sőt növelni is tudta tíz pontos előnyét a vendéggárda, a védelmünk továbbra is átjáróházként működött, de támadásban is komoly gondjaink akadtak (14. perc 22-36). Wentzel Nóri és Cierra Bravard kosaraival tíz pontra zárkóztunk, záporoztak a hárompontosok mindkét oldalon, de hátrányunkon nem tudtunk faragni (34-44). Maegan Conwright egyéni játékkal vette hátára csapatunkat és lopta kicsit közelebb a mieinket a nagyszünetre (38-45).
   
Más fokozatban folytattuk a játékot a nagyszünet után, meg is lett az eredménye, Szabó Fanni 2+1-es kombinációja nyomán egy kosárnyira zsugorodott a különbség (45-47). Harcosabban védekeztünk, ezáltal a támadásaink is jobb ritmusba kerültek, de a várva várt vezetés egyelőre nem jött össze. A hasznosan játszó Hegedűs Janka balhorgával egyenlítettünk ki (49-49) a negyed derekán, majd egy labdaszerzés után Conwright ziccerével a vezetést is átvettük. Nem sokáig örülhettünk, büntetőkkel Chanise Jenkins lopta ismét előrébb csapatát, sőt Kovács Vanessza tett vissza egy lepattanót, ami után 58-51-re vezetett a TFSE. Megint kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, buta hibáinkat megbüntették a kék mezesek így ismét tíz fölé nőtt a differencia (51-62).

A záró felvonás 56-64-ről indult, sajnos csak futottunk az eredmény után, nem tudtunk újítani, 62-69-nél Meszlényi Róbert kért időt, hét és fél perccel a lefújás előtt. Nem javult a helyzet, sőt, Bernáth bevágta negyedik hárompontosát, amivel még közelebb került a győzelemhez a TFSE (62-73). Egész mérkőzésen nem tudtunk mit kezdeni a vendégcsapat tripláival, Chanise Jenkins is tarthatatlan volt ezen a téren (is), 29. pontjával 65-76-ra módosult az állás. Egy pillanatra tudtunk csak közelebb kerülni, de az utolsó percekben is jobban koncentráltak a vendégek és végül 94-84-re győztek.
   
   
PEAC-PÉCS – TFSE-MTK 84-94 (16-27, 22-18, 18-19, 28-30)
Pécs, 250 néző, V. Tóth C, Fodor A. Győrfy R.

PEAC-PÉCS: Conwright 31/9, Wentzel 6, Szabó 7, Udodenko 9, Bravard 18/3. Csere: Varga -, Horobets -, Gémes-Sarok 7/3, Kaposi -, Hegedűs 6, Ruják -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
TFSE-MTK: C. Jenkins 34/21, Németh 2, Bernáth 20/15, A. Jenkins 18/3, Arsenic 6. Csere: Herman -, Miháczi 2, Kovács V. 12. Edző: Magyar Bianka, Hegedűs Péter


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva