NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

VAN FELADAT BŐVEN

Van feladat bőven
Vasárnap és hétfőn is mérkőzés vár a PEAC-PÉCS lányaira, mielőtt a Magyar Kupa negyeddöntőjének komlói visszavágójára sor kerülhetne, elsőként a magyar-szlovák középszakaszban a Somorját fogadják, nyerni kellene.
Józan ésszel belegondolva is szinte kezelhetetlen mennyiségű mérkőzése közepette vasárnap 18 órától a magyar-szlovák középszakasz soros kihívása vár Andrea Barbour-ékra. Az eddigi erőviszonyok alapján jól látható, hogy az SBK Samorin az egyik olyan csapat, amelyet reálisan le kellene (és talán le is lehetne) ahhoz győzni, hogy teljesítsék ennek a szakasznak az eredménycélját, vagyis megőrizzék a magyar harmadik helyüket a fekete-fehérek.

Az első PEAC-diadal a középszakaszban megvolt egy hete Pöstyénben, ezzel pillanatnyilag előnyben vannak lányaink a DKSK-val szemben a harmadik pozícióért vívott harcban, viszont a miskolciak vasárnap otthonukban valószínűleg nyernek a náluk vendégeskedő pöstyéniekkel szemben, így nincs mese, nyerni kellene a PEAC-nak is vasárnap este.

Nem lesz egyszerű a feladatuk. Ha csak az ellenfél játékerejét, eddigi eredményeit nézzük, azok alátámasztják ezt a kijelentést, ugyanis a DKSK-t somorján 13 ponttal legyőzték (74-61), a soproniakkal szemben Szlovákiában 6 ponttal maradtak csak alul (62-68), a Győrött csupán 6 ponttal kaptak ki (70-76). Sopronban nagy vereségbe szaladtak bele (74-96) az első félidőben kiválóan játszó magyar bajnok hamar megtörte őket. Center poszton ismerőst foglalkoztatnak, a 192 cm magas, egy szezon erejéig Pécsett is megforduló Stephany Murphy pattogtat náluk, és a nemzetközi rutinnal rendelkező hátvéd, Sujova Tímea, valamint a válogatott 192 cm magas középjátékos, Vynuchalova erősíti őket.

Zeljko Djokic arról beszélt a mérkőzés előtt, hogy az extrém terhelés a csapata edzésmunkájára is rányomja a bélyegét, mert ha egy-egy megterhelő tréninget vezényelnének Jaeschke-éknek, akkor félő, hogy nem maradna kellő energia és teljesítőképesség a meccsekre. – Vissza kell nyerni a saját ritmusunkat, mivel csütörtökön az ellenfelünknek sikerült minket lelassítani, és nekünk nem ez a leginkább fekvő játék – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy a MK meccsen a sok kihagyott ziccer miatt az önbizalom is meg-megingott a játékosokban, és az elején a szabálytalanságok miatt arra kényszerültek, hogy saját pályájukon is hosszú időn át zónázzanak. – A Somorja ellen szeretnénk visszazökkenni a saját szisztémánkba, Horváth Lillát hármas poszton szerepeltetni, emiatt átalakítani a szerkezetünket, és a sérülések, betegségek miatt erőnlétben visszaesett, formán kívül lévő fiataljainkat, akik fontos szerepet kaptak eddig is a rotációnkban, újra visszahozni. Van bőven feladatunk, amellett, hogy jó lenne nyerni, egy olyan ellenféllel szemben, akit ha jól játszunk, van esélyünk legyőzni.

A vasárnapi összecsapást követően hétfőn ugyancsak Pécsett a Radivoj Korac ellen Adria Liga mérkőzést kell játszania a PEAC-PÉCS-nek, ahol valószínűleg a fiatalok tudják majd megmutatni, hogy egy erős ellenféllel szemben hol tartanak, mennyit fejlődtek az évad során.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva