PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

ÚJRA A SOPRON ELLEN

Újra a Sopron ellen
A keddi pécsi bajnoki után csütörtökön Sopronban a másik alapszakasz meccsét is lejátssza csapatunk a Sopron Basket ellen, ezúttal a hatodik fordulóba kiírt összecsapást pótoljuk.
A jövő héttől az nemzetközi kupákban érintett csapatoknak a buborékos rendszerű FIBA klubtornák, majd a válogatott „ablak” következik a versenynaptárban. Azok az együttesek pedig, amelyek az ősz során a Covid miatt halasztani kényszerültek, most tudják bepótolni, ami elmaradt eddig. Ebben a vonatkozásban a mieink, és legfőképp a Vasas Akadémia kényszerült felpörgetni a 2021. év elejét, a pasarétiek és Csirke Ferenc tanítványai kell, hogy a legtöbbet tegyék most, hogy utolérjék a mezőnyt. Ennek tudható be, hogy két nappal a Pécsett megrendezett PEAC-PÉCS – Sopron Basket csata után újra megmérkőzzenek a felek, ami után 3 nappal, vagyis vasárnap ismét pályán kell, hogy legyenek a mieink, akikre a Zalaegerszeg pécsi vendégjátéka vár majd.

Addig azonban van még egy soproni út, egy olyan első meccs után, amelyben mindkét szakvezető talált olyan szegmenst, amit tanulságként és javítandó feladatként tud felvázolni az övéinek, és olyant is, amelyre szívesen emlékezhet vissza.

Mi elsősorban a második félidőre tudunk hagyatkozni, ami miatt elmondhatjuk, hogy ellenünk vívta a legszorosabb bajnokiját a most legkevesebb pontot szerző Sopron, persze a realitás azt is kimondatja velünk, hogy a győzelem számít leginkább a profi sportban, és a nyertes kiléte jóformán egy pillanatig sem forgott veszélyben kedden Pécsett.

Sopronban csütörtökön egy olyan meccs várható, ahol a házigazdák már a jövő heti Bourges-ban sorra kerülő EuroLiga buborék előtti utolsó taktikai elemeket tudják tétmeccsen csiszolni, Sarok Nikiék pedig a jobb győzelmi esélyekkel lejátszandó ZTE és a Vasas elleni feladatokra felkészülendő vethetnek be bizonyos húzásokat. Mondani sem kell, hogy az eddig 16-ból 16 győzelmet számláló, így toronymagas esélyes Sopron dolgát jó lenne azért megnehezíteni, és a meghatározott célfeladatokat minél sikeresebben végrehajtani.

A mérkőzést, amely 18 órakor kezdődik a mindigTV GO csatornáján az előfizetéssel rendelkezők az alábbi LINKEN tudják megnézni.« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - VASAS AKADÉMIA (HARMADIK) MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A szezon végére alaposan megfogyatkozott csapatunk nem bírt a harmadik mérkőzésen sem a Vasas Akadémiával, így a párharcot 2-1-re a pasarétiek nyerték.

© Minden jog fenntartva