NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

FINAL FOURBAN AZ U15-ÖS SERDÜLŐK IS

Final Fourban az U15-ös serdülők is
A Rátgéber Akadémia U15-ös leány serdülő csapata az elmúlt szombaton Zágrábban játszott mérkőzéseket az Adria Ligában a Final Fourba jutásért.
Az ellenfelek a Horvát TRESNJEVKA 2009 és a pécsiek által már jól ismert Novi Zagreb csapatai voltak.

Azon túl, hogy a magyar csapatnak az időjárás viszontagságai mellett az 5 órás buszozás után kellett szinte a buszból kiszállva két mérkőzést egymás után lejátszani, nem lehetett könnyű mérkőzésekre számítani, hiszen két zágrábi csapat játszott saját csarnokukban, hazai környezetben. És mint tudjuk a legjobb négy közé jutás, már minden versenysorozatban nagy súllyal bír.


Az első mérkőzés első két negyedében a csapatok fej-fej mellett haladtak majd a nagyszünet után a harmadik játékrészben a pécsiek állva hagyták az ellenfelet és nagyon jó ritmusban kosárlabdázva Kiss Virág és Séra Niki vezetésével nagy arányú győzelmet arattak.

Fél óra pihenő után következett a második mérkőzés. A pécsi csapat jó formáját bizonyítva 2 perc alatt 11-0-ra lépet meg az ellenfelétől. Jött is a gyors időkérés a másik oldalon. Ami jót tett a hazaiaknak és rögtön egálba is hozták a találkozót. De a második negyedben ismét nagyot játszottak a vendégek Kiss Virág és Rauch Timi pontjaival, Séra Niki lepattanóival valamint Juhász és Krikler védekezésével a szünetre már 11 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe. A végjátékban még az ellenfél letámadása sem zavarta meg a pécsi lányokat így ismét sikeresen zárták a találkozót.

A magyar csapatnak elegendő lett volna egy győzelem is a sima továbbjutáshoz, de ezen a napon lányaink extra motiváltsággal és akarattal léptek pályára, ami az első mérkőzésen 20 míg a másodikon 16 pontos győzelmet eredményezett így az Adria Liga négyes döntőjébe jutást teljes mértékben megérdemelték Imreh Ajtony és Gyén Balázs tanítványai.

EREDMÉNYEK:

TRESNJEVKA 2009 – Rátgéber Akadémia Pécs: 56 – 76 (16-17, 14-17, 15-27,11-15)
Ld.: Séra 18, Kiss 17, Juhász 8, Mándi 8, Rauch 6, Krikler 6, Fábián 6, Gergely 2.

NOVI ZAGREB – Rátgéber Akadémia Pécs: 65 – 81 (14-16, 12-27, 21-14, 18-24)
Ld.: Kiss 32, Rauch 18, Séra 13, Juhász 7, Bognár 4, Mándi 3, Krikler 2.

Imreh Ajtony (edző): - A felnőtt csapatunk mellett a közvetlen utánpótlást jelentő csapatunkkal is bejutottunk az Adria Liga 4-es döntőjébe. Amikor beneveztünk ebbe a bajnokságba, személy szerint nekem az volt a célom, hogy minél több mérkőzést tudjunk játszani, más kosárlabda kultúrájú csapatokkal, más játékvezetői felfogás mellett, Pécstől több órás utazásra lévő városokban, hogy ezzel is szokjuk és nehezítsük a mérkőzések körülményeit. Ha nem jutottunk volna a legjobb négy közé, akkor is maradéktalanul elégedett lennék. A csapatom nagyon sokat fejlődött. És nekem most ez a legfontosabb. Szerencsénk is volt, hisz olyan csapatokkal játszhattunk, akik hasonló felfogásban dolgoznak és játszanak, mint mi. Jó volt az ellenfeleink edzőivel, vezetőivel a mérkőzések előtt és után beszélgetni és tapasztalni, hogy az utánpótlás kosárlabdáról alkotott véleményünk közel hasonló. Hogy mi lesz a Final Four-ban? Szinte mindegy, a lényeg, hogy játszunk még két meccset.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva