NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

ÚJABB GYŐZELEM AZ ADRIA LIGÁBAN

Újabb győzelem az Adria Ligában
A Pécs izgalmas, kiélezett találkozón 60-52-re legyőzte a szlovén bajnokot, így őrzi veretlenségét az Adria ligában.
PEAC-PÉCS – ATHLETE CELJE 60–52 (18–16, 8–9, 14–8, 20–19)
Pécs, V: Pecelj, Peulic (szerbek), Hedjesi (szerbiai)

PEAC-PÉCS: Czirják 4, Barbour 19/3, Dusanic 10/6, Horváth L. 5/3, Jeaschke 8. Cserék: Czukor 6, Szamosi 6, Raus 2, Sánta, Balla D. Edző: Zseljko Djokics

ATHLETE CELJE: Gabrovsek 7/3, Potocnik 10/6, Abramovics, Obrozovic 24/3, Lisec 6. Cserék: Ocirk 5, Bosnjak, Timec. Edző: Damir Grgics

A pécsi csapat erősen megtizedelve léphetett pályára a Celje ellen, hiszen Zseljko Djokics nem számíthatott első számú irányítójára, Fűrész Diára, de Hutlassa Fannira és Csutorás Fannira sem, miközben a PEAC a héten már a negyedik mérkőzését játszotta, nem ártott volna tehát, ha hosszabb a pécsi pad. A közönség is megérezte, hogy ezen a találkozón ráfér csapatára a biztatás, az első perctől a lefújásig buzdították a lányokat. A mérkőzésen Barbour talált be először, amelyre gyors szlovén válasz is érkezett. Horváth Lilla szerzett kosarat távolról, míg a szlovénok csapatkapitánya is vezére volt csapatának, Sanja Obrozovic dobta a Celje mind az hét pontját, ezzel 7-7 volt az állás a negyed közepén. Czukor Tünde szép bejátszás után maradt üresen és dobta be a ziccert, Amy Jaeschke többször is betalált. Obrozovic-ot viszont nem tudtuk megállítani, a negyed vége előtt először távolról, majd az utolsó másodpercben közelről szerzett kosarat, ezzel beállítva a 18-16-os eredményt.

A második negyedben a Pécs hamar összeszedte az 5 csapathibát, fáradt csapatunknak szüksége volt a friss energiákra, amelyet Raus Vivien pályára lépésétől várt a PEAC. A fiatal játékos ügyesen teljesítette is a rá bízott feladatokat, összesen 15 percig tehermentesítette csapattársait, keményen védekezett és 3 lepattanót is szedett a mérkőzés folyamán. 26-20-nál a Celje kényszerült időkérésre, amelyet egy szlovén dupla és tripla követett, amivel egy pontra zárkóztak a vendégek. A pécsiek nem találtak be, úgyhogy Zseljko Djokicsnak is időt kellett kérnie, de a negyedben már nem esett kosár.

A mérkőzésen bemutatkoztak az egyetemi tánckar Cheerleaderjei is
A mérkőzésen bemutatkoztak az egyetemi tánckar Cheerleaderjei is

A második félidő Barbour triplájával indult, vezetőedzőnk pedig keményebb védekezést kért csapatunktól. A Fűrész Dia hiányában összesen 30 percet irányító Czirják Noémi szerzett utolsó másodperces kosarat. A negyed felénél Gabrovsek két büntetőjével egyenlített a Celje, miközben mind a két csapat rengeteg hibával, kapkodva játszott. Obrozovic büntetőivel a vezetést is átvették a szlovének. Barbour és Czukor pontjaival újra visszavette a vezetést a Pécs, időt is kért a Celje. De a Pécset nem tudták megállítani, nagyot küzdve 31-33-ról 47-33-ra fordítottak a PEAC-os lányok. A Celje kosárcsendjét végül kapitányuk törte meg egy büntetővel. Obrozovic a mérkőzés legjobbja is lett 24 ponttal (16 büntetőjéből 15-öt értékesített a szlovén játékos), ám a pécsi győzelmet az utolsó szakaszban már az ő ellenállhatatlan játéka sem veszélyeztethette, 60-52-re nyert csapatunk. Pécsi oldalon a legeredményesebb vasárnap este Andrea Barbour volt 19 pontjával, amely mellé 13 lepattanót is szerzett, Lana Dusanics pedig 10 pontig jutott. A PEAC megőrizte veretlenségét az Adria Ligában, eddig négy győzelemmel áll a tabella élén.

Csapatunk a következő mérkőzését a komlói székhelyű Bácsbasket ellen vívja idegenben, a találkozó 19 óra 15-kor kezdődik.

Damir Grgics
Damir Grgics
Damir Grgics:– Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak a győzelemhez, mi ma nem voltunk ott eléggé fejben. Nagyon mérges vagyok a csapatomra, mert ma nyerhettünk volna Pécsett, sajnálom, hogy nem éltünk ezzel a lehetőséggel. Nagyon tehetséges fiatal játékosaink vannak, talán a legtehetségesebbek Európában, hosszú távon ebből eredmények is lesznek."

Zseljko Djokics
Zseljko Djokics
Zseljko Djokics: „– Látszik, hogy nem egészséges az, hogy tíz nap alatt öt mérkőzést játszottunk, amelyből kettő idegenben volt euroligás együttesek ellen. A csapat már nagyon-nagyon nehezen mozog, ezért nekem is nagy erőkkel kellett dolgoznom ma a pálya mellett, hogy az utolsó erőtartalékokat is kihúzzam a csapatból. Nagyon jó húzás volt, hogy hittünk Raus Vivienben, aki ugyan csak két pontot dobott, de ő hozta a pályára azokat az energiákat, amire a szurkolás mellett szükségünk volt a mai győzelemhez. Két dolognak örülök, hogy nyertünk, és hogy senki sem sérült meg."


Linkek:

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva