NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

ÚJ FEJEZET KEZDŐDIK

Új fejezet kezdődik
Hiába látott a Lauber Dezső sportcsarnok rengeteg ütközetet a Pécs és a Sopron között, vasárnap 16 órakor új sorozat kezdődik: a PEAC-PÉCS először fogadja a mindenkori Pécs örök riválisát.
1. A rangadó rangadó marad, hiszen a tabella jelenleg veretlenül első, és harmadik helyezettje csap össze, ezúttal azonban a vendégcsapat a találkozó toronymagas esélyese. A Sopron jelenlegi kezdő ötöse két volt pécsiből és három légiósból áll. Fegyverneky Zsófia soproni csapatkapitányként tér vissza Pécsre, csapata védelmének és támadásának is alappillére, a bajnokság gólpasszkirálynője, az Euroligában pedig 10,8 pontos átlaga van, semlegesítése Fűrész Dia és Csutorás Fanni embert próbáló feladata lehet. A Zseljko Djokics kezei alatt nevelkedett Sara Krnjic a bajnokságban 11,5 pontot és 5,7 lepattanót átlagol, és az Euroligában is komoly szerepet szán neki Székely Norbert, 30 perc feletti játékidő jut az egykori pécsi centernek. Amy Jaeschke és Szamosi Amadea küzdhet vele a palánk alatt.

2. Jelena Milovanovics a Szpartak Moszkvából tért vissza korábbi sikerei helyszínére, és a héten is bomba formával bizonyította klasszisát; a román Targoviste elleni vesztes mérkőzésüket 30/15-tel zárta, rajta egészen biztosan nem múlott semmi. Az Euroligában 18, a bajnokságban 19 pont az átlaga, Horváth Lilla pedig már a szerdai ankéton biztosított róla minden jelenlévőt, hogy sokat gondol rá már egy ideje, hiszen többek között az ő feladata lesz a klasszis elleni védekezés.

3. A Sopron amerikai hátvédje, Shenise Johnson épp a PEAC elleni soproni találkozón mutatkozott be új csapatában, azóta pedig kulcsszerepet tölt be, az Euroligában a Sopron legeredményesebb játékosa 21,8 pontos átlaggal, 9,2 lepattanóval és 3,2 kiosztott gólpasszal. Pikáns küzdelem várható közte és szintén amerikai hátvédünk, az egyre jobban formába lendülő Andrea Barbour között, aki már Amerikában is játszott Johnson ellen.

4. Zavecz Hanna az ausztrál válogatott bő keretének tagja, legjobb meccsét idén épp ellenünk játszotta, 13 pontot szerzett. A Sopron erősségét mutatja, hogy a tavalyi magyar bajnokság MVP-je, Teilane az Euroligában mindössze 10 perces átlaggal rendelkezik, a bajnokságban is csak kiegészítő ember. A válogatott Zsovár Orsolya szerdán az Euroligában nem lépett pályára sérülés miatt, vasárnapi játéka is kérdéses.

5. Míg a soproni kezdő ötös talán még a Győrénél is erősebb, addig a PEAC fiataljaira épít, ők sokkal több lehetőséget kapnak edzőjüktől és jobban is élnek vele. A 19 éves Licskai Zsófia csapata kilencedik embere, a bajnokságban 5,2 pontos, az Euroligában fél pontos átlaggal áll, a másik oldal fiatal büszkesége, a 18 éves Szamosi Amadea az Adria Ligában 10,5, a bajnokságban 10,2 pontos átlaggal rendelkezik. Czirják Noémi komoly hazai és nemzetközi tapasztalatokat szerzett Fűrész Dia sérülésének időszakában elsőszámú irányítóként, Csutorás Fanni pedig robbanékony játékkal és szívós védekezéssel hívta fel magára a figyelmet. És bár a vasárnapi mérkőzés nagy esélyese a Sopron, a PEAC lányai nagyon szeretnének bizonyítani, megmutatni, mennyit fejlődött a csapat a bajnokság kezdete óta.

Online statisztika »
Ustream közvetítés »

Hajrá! utalvány
Hajrá! utalvány
HAJRÁ! UTALVÁNNYAL BELÉPŐT!


Felhívjuk Szurkolóink figyelmét, hogy a PEAC-PÉCS belépőjegyek, bérletek vásárlásakor elfogadja a Sodexo által kibocsátott Hajrá! utalványt, amelyet sporteseményre szóló belépők vásárlására lehet felhasználni. További informácók az utalványról ITT.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva