NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

TÚL KEVÉS JOBB PERIÓDUSUNK VOLT, ÍGY KIKAPTUNK GYŐRBEN

Túl kevés jobb periódusunk volt, így kikaptunk Győrben
Nüanszokon múlott a győri meccsen a győztes kiléte, de sajnos a fontos pillanatokban többet hibáztunk, ezeket pedig kihasználta ellenfelünk és végül 78-69-re győzött a Győr.
Uni Győr MÉLY-ÚT
Uni Győr MÉLY-ÚT
78 : 69
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Lendületesen, jól kezdtük a mérkőzést Wentzel Nóri vezérletével, a hazaiak dobásai pedig rendre leperdültek a gyűrűről, így nem telt el három perc és 2-7 állt az eredményjelzőn. Fokozatosan melegedtek be a játékba a zöld-fehérek is, 10-9-nél már meg is fordult a találkozó állása. Fegyelmezetlenebbé vált a játékunk, több hiba is becsúszott, Török révén pedig a győriek szerezték a mérkőzés első hárompontosát (20-13), amivel jelentős előnyre tettek szert. Kiss Virág 2+1-ével alakult ki az első tíz perc eredménye (20-16).
   
Wentzel Nóri vágott be egy hárompontost, amire a győriek kanadai irányítója, Colley 2+1-el válaszolt. A 12 percben jártunk, amikor Csirke Ferenc vezetőedző egy elmaradt fújást reklamált a játékvezetőknél, akik ezt azonnal technikaival „jutalmazták”. Mégsem tudta ez megtörni csapatunkat, Iványi Dalma időkérése után 24-21-ről Nikola Dudásová betöréskosarával, majd Chelsea Nelson duplájával egy pontos előnyre tettünk szert (24-25). Úgy tűnt elkaptuk a fonalat, jól játszottunk, a 16. percben pedig ismét jött egy hazai időkérés mert tovább tudtuk növelni előnyünket, Chelsea Nelson remekelt ebben a szakaszban. Wentzel Nóri szép középtávolijára Oroszová egy duplával felelt, majd amikor Ty Marshall betalált a 6,75-ön túlról, 37-30-ra vezettünk, ez volt a legnagyobb különbség a javunkra a mérkőzés folyamán. Ismét Oroszovának köszönhették a győriek, hogy fel tudtak zárkózni, két negyednyi játék után 35-39 állt a táblán.
   
Négy pontos előnyünk hamar egyre olvadt Dubei hárompontosával, úgy tűnt, bennragadtunk az öltözőben, mert négy és fél perc alatt 11-2-es sorozatot vertek ránk zöld-fehérek (46-41). A legjobbkor jött Szücs Réka triplája, majd a következő győri támadásnál labdát szereztünk, ami után ugyanő ziccerezhetett, és máris egyenlő volt az állás (46-46). Ment az adok kapok, már ami a kosarakat illeti, másfél perccel a negyed vége előtt két ponttal vezettünk Szücs Réka újabb hárompontosa nyomán (51-53). Kiss Virág nagyot küzdött ma is a palánkok alatt, ezúttal Mompremierrel, de váltakozó sikerrel, de válogatott centerünk találatával tovább növeltük az előnyünket. A harmadik negyed végére megint a hibáinké lett a főszerep sajnos, amit meg is büntettek a győriek, szemvillanás alatt odalett az előnyünk, 56-55-ről indult a záró tíz perc.
   
Török és Mompremier indultak be, nem telt el három perc és 63-57-re vezetett az Uni Győr MÉLY-ÚT. Nem volt még veszve minden ekkor sem, Wentzel Nóri triplája landolt a gyűrűben, majd Nikola Dudásová kosarával újra egy pont volt közte (63-62). Wentzel Nóri fordított, ami után időt kértek a hazaiak, de Chelsea Nelson is betalált, amivel 63-66-ra módosult az állás! Nagyot harcoltunk, küzdöttünk, közel voltunk a célunk eléréséhez, de visszavette a vezetést a zöld-fehér gárda. Sajnos 70-69 után már csak Mompremierék találtak be, a vége 78-69 lett. Helyenként többször is jól játszottunk, de a hibáink és a tény, hogy idegenben játszottunk, a Rába-partiak malmára hajtotta vizet. Nagy kár az elszalasztott lehetőségért, mert ha kevesebb rontásunk van, nyerhettünk volna…
   
UNI Győr MÉLY-ÚT – NKA UNIVERSITAS PEAC 78-69 (20-16, 15-23, 21-16, 22-14)
Győr, 100 néző. V.: Földházi, dr. Mészáros, Frányó
   
Uni Győr: Colley 13, Dubei 13/6, Dombai 10/3, Török 9/3, Mompremier 19. Csere: Oroszova 10/6, Ruff-Nagy 2, Weninger 2. Edző: Iványi Dalma, Fűzy-Antolovics Adél
NKA Universitas PEAC: Dudásová 4, Wentzel 16/6, Marshall 11/3, Nelson 14, Kiss 13. Csere: Szücs 11/9, Brajkovic -, Selcova -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Ez volt a harmadik olyan idegenbeli egy labdás mérkőzésünk a két EK vereség után, amit nem tudtunk behúzni. Azon kell dolgoznunk, hogy ez ne így legyen a jövőben. Akkor leszünk igazán nagy csapat, ha ezeket meg tudjuk nyerni. Jól játszottunk összességében, támadásban sok üres dobást rontottunk, de megvoltak a helyzeteink, még a védekezésünk is működött, jól váltogattuk az emberfogást és a zónát. Odatették magukat a lányok, a végére egy labdás mérkőzés lett belőle. Többet hibáztunk a negyedik negyedben, ők játszottak otthon, nekünk pedig meg kell tanulni az ilyen egy labdás meccseket idegenben megnyerni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva