NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

TÖRTÉNELMI DIADAL: NÉGY KÖZÖTT A PEAC-PÉCS

Történelmi diadal: négy között a PEAC-PÉCS
A végletekig kiélezett mérkőzésen, hatalmas csatában Komlón is nyerni tudott a PEAC-PÉCS, így kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.
BÁCSBASKET KFT. – PEAC–PÉCS 50-55 (12-14, 14-7, 12-14, 12-20)
Komló, 500 néző. V.: dr. Vígh, Papp, Frányó

Bácsbasket Kft: Iványi 10, Ruják 12/3, Sarok -, Dorogobuzova 16, Brunermane 4. Csere: Kováts 2, Kovács -, Török -, Laczi 4, Pénzes 2.
PEAC-PÉCS: Fűrész 17/3, Barbour 3, Horváth 3, Nagy-Bujdosó 11, Jaeschke 13. Csere: Czirják -, Dusanic 8/6, Szamosi -, Raus -.

Dorogobuzova ziccerével indult a Magyar kupa legjobb négy közé jutás szempontjából mindent eldöntő mérkőzés, amelyre válaszul érkezett Fűrész Dia remek triplája. A másik oldalon újra Dorogobuzova talált be, míg a PEAC-os lányok főleg külső dobásokkal próbálkoztak. Ruják Nóra szerzett zsinórban négy pontot, ezzel 8-3-ra vezetett a Bácsbasket. Amerikai centerünkkel szemben Sarok Nikolett szabálytalankodott dobás közben, a kosár mellett Jeaschke a plusz büntetőt is értékesítette, így újra csak két pont volt a különbség (8-6). Nagy-Bujdosó Nóra egyenlített két büntetővel, majd ismét a Bácsbasket ukrán légiósa villant. Ekkor egy 6-0-s sorozattal átvette a vezetést a PEAC (10-14), elsősorban mert a védekezése összeállt, 3 percig nem kaptak kosarat lányaink. Kováts Nóra két büntetője törte meg a kosárcsendet, így a negyed vége 12-14 lett.

A második tíz percet Lana Dusanic sikeres közelijével kezdte a PEAC, a házigazdáknál pedig ismét Dorogobuzova bizonyult megállíthatatlannak: előbb ziccert dobott, majd két büntetőt is értékesített, ezzel megszerezve tizedik pontját (16-16). Laczi Edit kosara után Zseljko Djokics időt kért a 13. percben. Fűrész Dia nagy ziccert hibázott, Lana Dusanic azonban betalált távolról, a hárompontossal újra átvette a vezetést a PEAC. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd megállt a pécsi támadójáték, az utolsó három percben nem talált be csapatunk, míg a Bácsbasketet továbbra is Dorogobuzova vitte a hátán. Két duplájával és Pénzes ziccerével öt pontos előnyre tett szert a félidőre a hazai együttes (26-21). Az ukrán légiós 14 egységig jutott két negyed alatt, míg a PEAC-ból Fűrész és Jeaschke egyaránt 7 pontot ért el.

A második félidőt Brumermane kosara indította, ezzel 7 pontra hízott a Bácsbasket előnye. Ekkor viszont keményített a védekezésén a PEAC, a hazaiak a támadóidő lejártáig nem jutottak dobóhelyzethez. Előbb Amy Jeaschke, majd Fűrész Dia talált be a trapézból (30-25). Iványi Dalma egyedül maradt a palánk alatt, és szerzett két pontot. Fűrész Dia ismét középtávolról volt sikeres, Nagy-Bujdosó találatával pedig három pontra zárkózott a PEAC. A fekete-fehérek szempontjából a legrosszabbkor jött Ruják triplája, amellyel visszaverték az ostromot (35-29). A PEAC centerjátéka azonban sokkal dominánsabbá vált, Amy Jeaschke szerzett zsinórban hat pontot, két egységnyi távolságba lopva együttesét (35-33). Laczi Edit duplája után ismét centergólt szerzett a PEAC Nagy-Bujdosó révén (37-35). Ruják egy büntetőt értékesített, ezzel 38-35 volt az állás, tehát összesítésben 1 ponttal vezetett a Bácsbasket.

Dusanic remek triplájával ez az előny egy pillanat alatt elillant, Fűrész duplájával pedig át is vette a vezetést a PEAC. A Bácsbasket 3 percnyi kosárcsend után talált be Brumermane révén (40-40). Ahogy várható volt, a két csapat párharca egy végletekig kiélezett végjátékban dőlt el. Bujdosó kosara után Iványi ismét egyenlített, majd ismét Nagy-Bujdosó állhatott a büntetővonal mögé, ahonnan egy dobást értékesített. Fűrész Dia találatával 3 pontos előnybe került a PEAC, amelyet Horváth Lilla növelt 2+1 ponttal (42-47), és ez már egy ennyire pontszegény meccsen jelentős különbségnek tetszett, főleg, hogy a vendégek előnye így már 7 pontra hízott összesítésben. Óriási taktikai csatát láthatott a közönség mind a két oldalról. Iványi Dalma találatával ismét közelebb jött a Bácsbasket, Barbour viszont labdát szerzett és ziccerig vitte (44-50). Nagy-Bujdosó faultja után Ruják értékesített két büntetőt, majd Dorogobuzova talált be középtávolról (48-50). Egy percnél is kevesebb volt vissza, mikor Zseljko Djokics egymás után két idejét is kikérte. Dorogobuzova faultolta Nagy-Bujdosót, aki nem hibázott büntetőt (48-52). A taktikai fault után Fűrész Dia is büntetőzhetett, szintén hibátlanul (48-54). Barbour egy büntetőt értékesített, az utolsó támadásból Iványi Dalma még szerzett két pontot.

A PEAC-PÉCS 55-50-re győzte le Komlón a Bácsbasketet, ezzel a klub történelmében egyedülálló sikert aratott; kettős győzelemmel, összesítésben 7 pontos különbséggel bejutott a Magyar Kupa négyesdöntőjébe.

Zeljko Djokic: Rengeteg energiát adtak ki a játékosok a mai mérkőzésen. Kevés pont esett, mivel mindkét csapat a védekezésre koncentrált. Hatalmas taktikai csata zajlott a pályán, amiből mi jöttünk ki jobban, mert sokkal okosabban játszottunk a letámadás ellen. Az első félidőben még nem tudtuk kihasználni a palánk alatt meglévő előnyünket, és mivel támadó lepattanóban nem domináltunk, vezetni tudott az ellenfél. A második játékrészben megfogadták a lányok az öltözőben elhangzott tanácsokat, jobban használtuk a magas embereinket, és emiatt fordítottunk. Történelmi sikert arattunk, amelyre évek múlva is emlékezni fognak, hiszen a PEAC életében nem volt még példa arra, hogy a női kosarasok a legjobb négy közé kerüljenek a Magyar Kupában és az Adria Ligában is. Ez nagyon szép eredmény, csak sajnos nincs időnk kellően megünnepelni, mert holnapután már Rózsahegyen kell pályára lépnünk. Nagyon nehéz sorozatban voltunk és vagyunk, várjuk már hogy egy rövid pihenőt adhassunk a lányoknak, mert a jövő héten Újvidéken a szülővárosomban vár ránk az Adria Liga Final Fourja, ahol szeretnénk jól szerepelni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva