NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

TIZENEGY PONTOS SIKER AZ UTOLSÓ FELKÉSZÜLÉSIN

Tizenegy pontos siker az utolsó felkészülésin
Szombaton este Aradon lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését csapatunk, amely idegenben 60-49-re nyerni tudott egy jó és hasznos meccsen. Csütörtökön bajnoki rajt a BEAC ellen.
FCC Baschet Arad
FCC Baschet Arad
49 : 60
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Szombaton délelőtt Arad felé vettük az irányt, majd egy Mórahalmon elköltött ebéd után utaztunk tovább Aradra, ahol az FCC Baschet Arad együttese várt a mieinkre. A korábbi évek felkészülési periódusában többször is megmérkőztünk a kék-sárgákkal, de idén első ízben látogatottunk el hozzájuk a romániai városba. Több ismerős is akadt az odaát, Brankica Hadzovic és Jefimija Karakasevic is megfordult már magyar csapatoknál.

A mérkőzés első perceiben kiegyenlített játék folyt a pályán, a hazai pályát jobban ismerő aradiak ragadták magukhoz a kezdeményezést (6-2), de hamar átvettük a vezetést. Elsősorban a védekezésre fektettük a hangsúlyt, aminek meg is lett az eredménye, húsz perc alatt 27 pontig jutott ellenfelünk. Nálunk főként a magas embereink bizonyultak tarthatatlannak, kosaraink nagy részét ugyanis Cierra Bravard és a lefújásig 13 pontig jutó, 14 lepattanót szedő, dupla-duplát jegyző Taisiia Udodenko szerezte. Sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani akcióinkat Hadzovicék, de a büntetőkkel hadilábon álltunk, mindössze a felét értékesítettük az első húsz percben, és a végére sem javultunk fel ezen a téren.

A fordulás után állva hagytuk ellenfelünket, hamar tíz pont fölé tornáztunk az előnyünket (25. perc 30-43), amire még bőven rátettünk egy lapáttal a záró felvonás elejére (31-49). Mindössze 4 pontot dobtak a hazaiak ebben a negyedben. Meszlényi Róbert minden játékosát pályára tudta küldeni, a találkozón, aminek az utolsó negyedében már kicsit kiengedtünk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben egy pillanatra sem.

Következik a jövő csütörtökön a bajnoki rajt, amikor a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban a BEAC-Újbuda lesz a vendégünk.

FCC Baschet Arad – PEAC-PÉCS 49-60 (17-22, 10-11, 4-16, 16-11)
Arad: Hadzovic 2, Webb 25/18, Pop 2, Ardeleán -, Karakasevic 7. Csere: Ciotir 7, Inkina 6, Neagu -, Rotariu -, Bartók -. Edző: Dejan Mudresa, Bondor Chrisitan
PEAC-PÉCS: Conwright 8, Wentzel 4, Szabó 4, Udodenko 13/3, Bravard 27/3. Csere: Horobets -, Gémes-Sarok -, Ruják -, Hegedűs 2, Kaposi 1, Sánta -, Habling 1. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
   


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva