PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

TISZTES VERESÉGGEL FOLYTATTUK

Tisztes vereséggel folytattuk
A második mérkőzést is megnyerte a Sopron Basket egy olyan meccsen, ahol a mieinket is csak dicséret illeti, remekül küzdöttek a jóval erősebb játékerőt képviselő, EuroLiga négyes döntőre készülő gárda ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Sopron Basket
Sopron Basket

Pontosabban kezdett a vendég Sopron Basket, amelynek már csak egy győzelem hiányzott ahhoz, hogy a legjobb négybe jusson a magyar bajnokság rájátszásában. Jovanovic vezérletével 7-0-s vezetésre tettek szert a zöld mezesek, majd Imovbioh révén mi is megszereztük első pontjainkat. Koncentráltabban védekeztünk, lepattanókat szereztünk, majd a megtorpanó vendégeket meg is közelítettük egy pontra a 7. percben (8-9). Sarah Imovbioh harcosságának köszönhetően meg is maradt ez a különbség az első tíz perc végére (14-15).

Turner vágta be második hárompontosát a negyed elején, majd Jovanovic közeli találatával lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a vendégek (14-20). Remekül küzdöttünk, nem hagytuk magunkat és nem is maradtak válasz nélkül ezek a kosarak. Roberson, majd a bátor játékot nyújtó Wentzel Nóri triplájával ismét szorossá tettük a találkozót, de nagyon komoly palánk alatti munkát végzett Imovbioh is, aki a 14. percben ki is egyenlített gól jó plusz büntetőjével (22-22). A vezetést nem sikerült átvennünk, sok hiba csúszott a játékunkba, eladott labdáinknak köszönhetően elléptek Turnerék nyolc ponttal (17. perc 26-34), a nagyszünetre pedig már kilenccel jártak előrébb (34-43).

Sanja Mandic is betalált mezőnyből, duplájával és triplájával négy pontra zárkóztunk a harmadik negyed első perceiben (43-47). Nagyjából eddig tartott a lendület, a 6,75-ös vonalon túlról jól célzó zöld-sárgák alaposan megszórtak bennünket távolról, harminc perc alatt kilenc bedobott hárompontosnál tartottak Turnerék. Kezdett egyre inkább kidomborodni a két csapat játéktudásbeli közti különbsége, de ezzel együtt is csak dicséret illeti a mieink küzdőszellemét, de 52-66-ról várhattuk a negyedik felvonást.

Dubei vágta be csapata tizedik tripláját, rajtunk pedig egyre inkább kiütközött a fáradtság, buta hibákat vétettünk támadásban, hol pontatlanul passzoltunk, hol támadóhibát vétettünk. A 34. percben Fegyverneky duplája után Gabriel Carrasco időkéréssel próbálkozott beavatkozni, mert a különbség már lassan a húsz pontot súrolta (56-75). A mindössze 17 esztendős Wentzel Nóri szép megoldásainak tapsolhattunk, hol kosarat dobott, majd a 37. percben remek passzt adott Imovbioh-nak, amit be is dobott nigériai centerünk (65-79). Az utolsó percben minden benevezett játékosát pályára küldte spanyol vezetőedzőnk, a vége pedig 83-67-es soproni győzelem lett.

A PEAC-PÉCS a WBV CEKK Cegléd ellen folytatja az 5-8. helyért a rájátszást a jövő héten, melynek pontos időpontjairól később tájékoztatást adunk szurkolóinknak.

PEAC-PÉCS – Sopron Basket (14-15, 20-28)
Pécs, 200 néző. V.: Benczur, Győrffy, Varga-Záray

PEAC-PÉCS: Mandic 10/3, Roberson 11/3, Rasheed -, Vucurovic 10, Imovbioh 19. Csere: Wentzel 7/3, Licskai 5/3, Szücs R. -, Szücs L. -, Demeter -, Tenyér -. Edző: Gabriel Carrasco
Sopron Basket: Fegyverneky 4, Turner 20/12, Crvendakic 12, Milovanovic 13/9, Jovanovic 12. Csere: Salvadores 6, Dubei 10/3, Page 6/6. Edző: Roberto Iniguez
« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva