PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

SZÜLINAPI BESZÉLGETÉS SAROK NIKIVEL

Szülinapi beszélgetés Sarok Nikivel
Napra pontosan egy hónapja fejeződtek be a bajnoki kosárlabda küzdelmek, a járványügyi veszélyhelyzet nyomán gyökeresen megváltozott a sportolók élete is. A pénteken – épp a Rátgéber László nevével fémjelzett pécsi aranykor első bajnoki címének 25. évfordulóján – születésnapját ünneplő Gémes-Sarok Nikolettet kérdeztük a mindennapjairól.
- Hogy érzed magad, hogyan telt az elmúlt egy hónap azóta, hogy megszűntek a közös edzések?
- Igen, sajnos teljesen a feje tetejére állt a világ – mondta a PEAC-PÉCS csapatkapitánya, Gémes-Sarok Nikolett. - Sokkoltak mindenkit az első hírek, nem is igazán tudtuk felfogni, amikor megtörtént a bejelentés... Ültünk az öltözőben, nagy csend uralkodott és csak néztünk egymásra és próbáltuk megérteni, hogy most mi is történik pontosan. Nagyon éles váltás volt, a sok edzés, mérkőzések után szó szerint egyik napról a másikra kellett befejezni, pont amikor a rájátszás, a bajnokság lényegi része kezdődhetett volna. Persze mindenki tisztában van vele, hogy az egészség a legfontosabb és mindenkinek alkalmazkodnia kellett a kialakult helyzethez.

- Milyen gyakorlatokkal, hogyan próbálod magad erőnlétileg szinten tartani?
- Üresek lettek a napok hirtelen a sport terén, de egyénileg természetesen nem hagytam abba az edzéseket. Az edzőinktől kaptunk programokat, amit mindenki egyénileg tud otthon végezni. Minden kreativitást bevetünk az igénybe vett eszközök terén. És persze Pécs remek adottságainak köszönhetően a futásokat sem kellett abbahagyni, ugyan az alapozós időszakot idézi a Mecsek futópályája, de a legjobb terep a kondi megtartásához.

- Van-e valami új dolog, hobbi vagy tanulmány, amibe esetleg belekezdtél azáltal, hogy gyakorlatilag az időd nagy részét otthon kell töltened?
- Valóban ez az időszak előhozott olyan dolgokat, amikre egyébként nem igazán jut időm az edzések mellett. Ilyen például a fényképezés, amivel nagyon szívesen foglalkozok és ebben az időszakban most el tudok merülni a fotózás rejtelmeiben. Ezen kívül online tanfolyamokat is végzek, nyelvet tanulok. És persze a kutyáim is nagyon örülnek a rengeteg szabadidőmnek.

- Hogyan teltek a húsvéti ünnepek?
- Általában ilyenkor a húsvéti ünnepek alatt már javában zajlik a rájátszás így inkább ahhoz vagyok hozzá szokva, hogy ezek a napok is edzésekkel, meccsekkel telnek. Így most inkább az volt a furcsa, hogy otthon vagyok és van idő a húsvéti készülődésre. Viszont a kialakult helyzet miatt nem éreztem nagy különbséget, nagyjából ugyanúgy teltek el a napok az ünnep alatt, mint a többi nap az elmúlt pár hétben.

- Hogyan ünnepled a születésnapod, ami most nyilván rendhagyó lesz, hiszen a nagyobb összejövetelek megtartásával várni kell?
- Igen, valóban nem így terveztem a bűvös harmincadikat, de minden azon múlik, hogyan fogjuk fel ezt a helyzetet.

- Mire számítasz a jövőben, mit remélsz a jelenlegi helyzetben az élsport terén?
- Biztos vagyok benne, hogy mint az élet összes területén, úgy a sport terén is lesznek változások a járvány után. Nagyon remélem, hogy a kosárlabda, mint látványsportág továbbra is szem előtt lesz és magas szinten fog tudni maradni.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva