NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

SZÜCS RÉKA KEZE MEGGYÓGYULT

Szücs Réka keze meggyógyult
Szücs Réka nélkül kellett csapatunknak befejeznie az évadot, miután még április közepén Szekszárdon, az elődöntő harmadik mérkőzésén kézközépcsont törést szenvedett. A 2022/2023-as idényre is érvényes szerződéssel rendelkező irányítónkat kérdeztük hogylétéről.
- Pár napja került sor az utolsó kontrollvizsgálatra, így örömmel mondhatom, hogy lekerült végleg a karomról a gipsz. A röntgenfelvételek is kimutatták, hogy teljesen összeforrt a csont, és bár még vigyáznom kellene rá, de mivel most nincsenek kontaktussal járó edzések, annyira ez nem is jelent nagy problémát - árulja el csapatunk pécsi irányítója a hogylétét firtató első kérdésünkre.   
   
Akik látták a szekszárdi elődöntőt, ahol Réka keze eltörött és ami után gipsz került a kezére, nem is nagyon tudják felidézni a baj bekövetkezésének pillanatát. De vajon Rékában mi maradt meg az eset kapcsán, hogyan emlékszik a szituációra? – Mindenkit nagyon meglepett ez az eset, a szüleim, akik ott voltak a mérkőzésen, szintén ledöbbentek, amikor felhívtam őket, hogy gipsz került a kezemre. Rengetegen kérdeztek engem is, de őszintén szólva, nem emlékszem, mi volt az a mozdulat amikor megtörtént a baj. Csupán egyetlen olyan mozzanat maradt meg bennem, hogy hátrahajlott a kisujjam. De hogy mikor, milyen játékszituációban, azt nem tudom felidézni, csak azt, hogy a negyedik negyedben valamikor. Azt hittem, belenyúltam vagy a labdába, vagy valakinek a mezében akadt meg a kezem, és ez lehetett az ok, de utána megráztam a kezem, és még csak nem is fájt különösebben. A meccs után, az öltözőben vettem észre, hogy nagyon bedagadt, akkor elkezdtem aggódni, mert már fájt is, ráadásul sajnos nem csak az ujjam, hanem a teljes kézfejem – idézte fel Szücs Réka a sérülése körülményeit.

Szücs Réka kiesése nagy érvágás volt csapatunk számára, a szezon egyik legemlékezetesebb hárompontosát szerző játékosunk irányítójátéka nagyon hiányzott a DVTK elleni bronzcsatában. A miskolci Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győr ellen győztes triplát elérő kosarasunknak sem volt könnyű a pályán kívül, a kispadról megélnie a szezon utolsó mérkőzéseit: - Nekem nagyon nehéz volt, hogy a legfontosabb meccsekre kiestem, rossz érzés volt a padról megélni ezeket az összecsapásokat. Főleg az utolsót, amikor rengeteg ember előtt veszítettünk, gyakorlatilag átgázolt rajtunk a Miskolc. Kár érte, hogy így fejeztük be a szezont, mert szerettem volna egy érmet, erre a Magyar Kupában is volt lehetőségünk, és a bajnokságban is. Úgy gondolom, erős csapatunk volt, jó játékosokkal, nem is voltunk messze ettől. Emiatt egy kicsit hiányérzetem van.
   
Így szezon után a sportolóinknak jut ideje a kikapcsolódásra, feltöltődésre is, nincs ezzel másként Réka sem: - Most a héten kimegyek néhány napra Írországba Lillához, meglátogatom a testvéremet, ami pedig a nyár további részét illeti, nem akarok leállni az edzésekkel. Amikor gipszben volt a kezem, akkor is kondiztam és futottam, próbálom magam formában tartani. A június és július mindig olyan gyorsan elmegy, augusztusban pedig már kezdődik az alapozás újra itt Pécsett.« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva