NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

SZOROS VÉGJÁTÉKBAN NYERT A PEAC BOSZNIÁBAN

Szoros végjátékban nyert a PEAC Boszniában
Idegtépő, az utolsó percig kiélezett mérkőzésen 72-66-ra győzni tudott csapatunk a bosnyák Mladi Krajisnik otthonában.
Mladi Krajisnik – PEAC-PÉCS 66-72
(19-15, 10-9, 19-27, 18-21)

Mladi Krajisnik: Markovic 19/9, Zivadinovic 18/3, Velinovic 4, Zakula 7, Osterman 12
cserék: Petkovic 3, Rakovic 3, Boric

PEAC:PÉCS: Fűrész 9/3, Barbour 12, Czukor, Horváth 11, Jaeschke 20
cserék: Czirják 3, Csutorás 3/3, Szamosi 8, Hutlassa 3/3, Kiss 3/3, Dusanics

A banja lukai mérkőzés nem indult jól a pécsiek számára: a bosnyákok hamar magukhoz ragadták a vezetést, és 7-3-ra elhúztak a rajtnál kissé beragadó PEAC-tól. 5 perc alatt mindössze 5 pontig jutott csapatunk (12-5), a rossz szériát Horváth Lilla törte meg kosarával és ráadás büntetőjével. 14-8-nál a Mladi Krajisnik 100%-os triplamutatót tudott felmutatni Markovic és Zivadinovic révén. Szamosi hozta közelebb a pécsieket két büntetőjével, majd Zseljko Djokics magas szerkezetre váltott, Szamosi Amadea és Amy Jeaschke mellé a szezonban először pályára küldte a Rátgéber Akadémián is edző 14 éves Kiss Virágot. Az ifjú center pedig egyből egy triplával (!) hálálta meg a bizalmat, amellyel egyenlített a Pécs (15-15). A negyed végén Horváth Lilla kihagyott két büntetőt, 19-15-tel zárult az első 10 perc.

A második negyed sokkal inkább a hibákról szólt, mint a szép játékról. 19-17 után hosszú gólcsend következett, 5 percen keresztül nem találtak be a pécsiek, de szerencsére a házigazdák ezt nem tudták teljes mértékben kihasználni. 23-17-nél Zseljko Djokics időt kért, hogy rendezze a sorokat, 23-18-as eredmény és egy kimaradt Dusanics-tripla után pedig vezetőedzőnk újra magához hívta tanítványait. Czirják értékesített egy büntetőt, majd megszületett Barbour első kosara is, ezután egy bedobott büntetővel három pontra zárkózott a Pécs (25-22). A fordítás azonban nem sikerült, Zivadinovic megszerezte 10. pontját, ezzel megint 5 pontra nőtt a különbség. Mindként csapat dobhatott még 2-2 büntetőt, ezzel a félidei állás 29-24 volt a bosnyákok javára. Csapatunk legeredményesebbre Szamosi Amadea volt a szünetig, 6 pontját 100%-os dobóteljesítménnyel érte el. A PEAC 23 dobásából 7 talált be (30%), míg a Mladi Krajisnik 42%-kal dobott mezőnyből.

A nagyszünetben Zseljko Djokics és Imreh Ajtony rendet tehetett a fejekben, hiszen egy egészen másik Pécs lépett pályára a második félidőre. 5 perc alatt 12 pontot szerzett a második negyedben 9 egységig jutó csapatunk, Horváth Lilla büntetőivel egyenlített a PEAC (36-36), majd Barbour megszerezte a vezetést is, a mérkőzésen először. Amerikai hátvédünk az első félidő gyengébb játéka után magára talált, újabb kosarával 4 pontos vezetésre tett szert a Pécs (38-42), a bosnyákokat időkérésre kényszerítve. 42-43-ra zárkóztak vissza a hazaiak, de Fűrész távoli találatával sikerült megtartani a vezetést. A Mladi Krajisnik büntetőket dobhatott, de Csutorás révén újabb triplát szerzett csapatunk (48-51), ez lett a 3. negyed vége, ahol több pontot szereztünk, mint az egész első félidőben!

A 4. negyedet jobban kezdte az ellenfél és pár perc múlva 54-52-vel újra a Mladi Krajisniknél volt az előny. Innen 57-57-re egyenlített a Pécs, majd Hutlassa hárompontosával visszaszerezte a vezetést is, bosnyák időkérés következett. Barbour beütötte 4. személyi hibáját, a Banja Luka pedig ismét egyenlített, majd újra magához ragadta a vezetést (62-60). Pécsi időkérés után Jaeschke blokkolt és szerzett utána kosarat, a bosnyákok pedig kihagytak két büntetőt. Barbour révén ismét egyenlő lett az állás (64-64). Zseljko Djokics másfél perccel a vége előtt ismét időt kért. Fűrész Dia találatával átvette a vezetést a PEAC, de Horváth Lilla faultolt, így egyenlíthetett büntetőkből a Mladi Krajisnik (66-66). Az utolsó perc bosnyák időkéréssel kezdődött, amely után Amy Jeaschke szerzett kosarat. Fűrész Dia hibátlanul büntetőzött, a hazai csapat triplái pedig célt tévesztettek. A pécsi kispad utoljára még időt kért, Horváth Lilla pedig két jó akcióval biztosította be a Pécs győzelmét, így 72-66-ra győzedelmeskedett a PEAC. Markovic 19, Zivadinovic 18 pontot szerzett, ám a mérkőzést a két csapat cseréi közti különbség döntötte el a pécsiek javára a hasonló játékerőt képviselő csapattal szemben: míg a Mladi Krajisnik kispadja 6 pontig jutott, addig a PEAC fiataljai 20 pontot dobtak, közte kulcshelyzetekben háromszor a hárompontos vonalon túlról.

Zseljko Djokics: " Nagyon fontos mérkőzést játszottunk, talán a legfontosabb győzelmünk volt ez eddig az Adria Ligában. Ez a találkozó, és a jövő heti mérkőzésünk a Celik Zenica ellen dönti majd el, ki kerül a Final Fourba."

Online statisztika »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva