PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

SZOMSZÉDVÁRI SZUPERRANGADÓ

Szomszédvári szuperrangadó
Vasárnap rangadóval folytatódik számunkra a bajnokság, a tabellán előttünk álló KSC Szekszárd ellen lépünk pályára 18 órai kezdettel.
December 22-én az NKE Csata ellen győzelemmel zártuk a 2018-as évet, így az ötödik helyről várhatjuk a folytatást előkelő hét-négyes győzelem-vereség mutatónkkal. Az új év máris egy újabb rangdóval örvendezteti meg a pécsi kosárbarátokat, a KSC Szekszárd lesz Ruják Nóráék ellenfele.

Az előző idényhez hasonló, döntős célokkal szálltak harcba a szekszárdiak, sőt a játékoskeretet EuroLigás szerepléshez igyekeztek megerősíteni, ám az októberi selejtezőn ezúttal sem jutottak túl Theodoreánék. Maradt az Európa Kupa, ahol 5-1-el zárták a csoportkört a kék-fehérek, amellyel egyikei a legjobb nyolc EK csapatnak, így erőnyerőként nem kellett január első napjaiban pályára lépniük. A bajnokságban jelenleg a tabella negyedik helyén álló KSC Szekszárd eddig háromszor hagyta el vesztesen a parkettet, Szekszárdon a Sopron ellen maradtak alul, idegenben pedig Zalaegerszegen és Miskolcon hullajtottak el pontokat Studerék.

Ami a tolnaiak játékosállományát illeti, a palánk alatt működő centerpáros igen ütős, az amerikai McCall és az ausztrál Bishop ponterőben és lepattanóban is kiemelkedik, de a svéd válogatott hátvéd, Frida Eldebrink is tíz pont felett átlagol meccsenként. Studer Ágnes és Gereben Lívia továbbra is a csapat két meghatározó alapembere, rajtuk kívül a belső posztokon nyújthat alternatívát a magyar válogatott centere, Kiss Virág. A szekszárdi magyar mag további fontos láncszemei Theodoreán, Bálint és Mansaré.

Az ünnepek alatt a tavalyi ezüstérmes, Magyar Kupa győztes csapatnál is történtek változások a játékoskeretben. December 28-án szerződést bontottak a korábbi, pécsi közönségkedvenc szerb kosarassal, Nevena Jovanoviccsal, akinek teljesítményével elégedetlen volt a tolnaiak szakvezetése. Helyére egy fiatal csiszolatlan gyémántot, a 21 esztendős horvát Ivana Dojkicot igazolták le Szekszárdra, egy hónapos próbaidővel.

Ami a mi csapatunkat illeti, Alyssia Brewer rendben megérkezett csütörtökön éjjel Pécsre, néhány edzésen túl van, de még idő kell, hogy a 24 órás utazása után helyre rázódjon, és összeszokjon a pályán a társakkal. A mérkőzés kapcsán nyilván fel kell készülünk arra, hogy a „megszokott” rendkívül fizikális, sőt időnként a határokat is feszegetően kemény védőmunkájukat fogják alkalmazni a szekszárdiak, akik már az irányítóra, a játék szervezőjére is nagy nyomást tudnak gyakorolni. A vasárnap esti rangadón hatalmas tett lenne bezsebelni a két pontot, amivel továbbra is tudnánk tartani a lépést a négybe jutásért vívott harcban. Reálisan nézve azonban a mérkőzés fő esélyese a tolnai együttes, mindenképpen hatalmas bravúr lenne legyőzni őket. Ősszel Szekszárdon, az első fordulóban mindössze öt ponttal maradtunk alul úgy, hogy sem nigériai centerünk, Sarah Imovbioh sem Julie Vanloo nem állt szakvezetőink rendelkezésére a világbajnokságon való részvételük miatt. Márpedig most mindketten ott lesznek a pályán…

Mérkőzés előtti interjú Alyssia Brewerrel« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva