NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

SZOMBATON A SOPRONT FOGADJUK

Szombaton a Sopront fogadjuk
Pécs-Sopron mérkőzéssel folytatódik a bajnokság szombaton, csapatunk Európa egyik legjobb együttesét látja vendégül a Lauberben, ahol már csak maszkban szurkolhatnak csapatunknak.
Aki ránéz a tabellára, kapásból megállapítja, hogy a forduló egyik rangadója következik Pécsett, hiszen a bajnokság első és harmadik helyezettje néz farkasszemet szombat este 18 órától a jó öreg, sok nagy Pécs-Sopron csatát látott Lauber falai között.

Sőt, a legutolsó pécsi győzelemig olyan sokat nem is kell visszalapozni az emlékezetünkben, hiszen két évvel ezelőtt, 2019. december 1-jén a Sopron Basket több mint kétéves hazai veretlenségi sorozatát szakítottuk meg. Azon az estén – nem kis meglepetésre -, 83-77-re győzni tudtunk, egy rendkívül változatos, lüktető mérkőzésen, a második félidőben nyolc pontos hátrányt hat egységnyi előnyre megfordítva. Szívesen emlékszünk a két évvel ezlőtti hőstettünkre, pedig az akkori főszereplők közül már csak Sarok Niki és Wentzel Nóri pattogtat Pécsett. Közülük viszont csak utóbbi lesz ott a pályán szombat este, Sarok Niki keze gipszben a Ramla meccs óta, a gyógyulása több időt vesz majd igénybe.

Tizenhét napos bajnoki szünet után lépünk újra pályára, és ilyenkor nagyon megváltoznak a már olajozottan működő, begyakorolt játékok, időre van szükség, amíg újra összecsiszolódik minden, így ezeken az első meccseken nagyon nehéz megjósolni, hogy fog alakulni a játék.

Ebben a tekintetben már átesett a szünet utáni debütáláson a Sopron, szerdán Szigetszentmiklóson 18 percig a nyeretlen újonc vezetett Fegyverneky Zsófiék ellen, akik ezt követően persze rátaláltak régi önmagukra, és fölényesen nyertek.

Hogy mire lehet számítani a következő Pécs-Sopronon, azt jól összefoglalják válogatott centerünk várakozásai: - Ki kell adni magunkból mindent, ami bennünk van – mondta előzetesünkben Kiss Virág. – Nyilván nem tudtunk sokat edzeni együtt a mérkőzés előtt, a csütörtök esti volt az első alkalom, amikor komplett volt a csapat újra. Nagyon erős a Sopron csapata, nagyon jó játékosok alkotják. Úgy gondolom fel kell vennünk velük a versenyt, nem fogunk feltett kézzel felmenni a pályára. Szeretnénk meglepetést okozni, majd meglátjuk mennyi van bennünk – zárta esélylatolgatását Kiss Virág.

A Sopron Basket ellen biztosan nem lesz könnyű dolgunk, mert az amúgy is legjobb kerettel bíró zöld-sárgákhoz Briann January is csatlakozott már, csapata pedig nemcsak idehaza áll az első helyen a bajnokságban, de az EuroLigában is vezeti csoportját, négy győzelme mellett mindössze egy vereséget jegyez eddig. Ugyanakkor ezen a meccsen veszíteni valónk egy szál se, hiszen a vendégek győzelmén kívül minden más szenzációszámba menne.

A mérkőzés szombaton este 18 órakor kezdődik és a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően a védettségi igazolvány mellett a lelátón is kötelező a maszk használata, ezt kérjük vegyék figyelembe a kilátogató szurkolóink, szimpatizánsaink.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva