NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

SZERDÁN ÚJRA EGYMÁSRA TALÁLT CSAPAT ÉS KÖZÖNSÉGE

Szerdán újra egymásra talált Csapat és Közönsége
Közönségszórakoztató, látványos kosárlabdát láthattak, akik szerda este helyet foglaltak a Lauber Dezső Sportcsarnok lelátóján. Csapatunk első főtáblás Európa Kupa meccsén támadásban játszotta le kiváló ellenfelét, így nyerte meg a találkozót 90-83-ra.
A hangulat a régi időket idézte, a lelátó népe végig biztatta a lányokat, szurkoltak és sokan eljöttek azok is, akik nem mostanában voltak utoljára női kosármeccsen. A visszajelzések pedig abszolút pozitívak, remekül érezték magukat, szimpatizálva a csapatunkkal és az általuk nyújtott produkcióval, így reménykedünk benne, hogy egymásra talál megint a Csapat és Közönsége.
   
Pedig nem nagyon lehetett tudhattuk mire számítsunk, a WNBA-ben is 18 pontot átlagoló sztárjátékos levédekezését ugyan meg lehet kísérelni, de hazai pályán sokkal jobban bejött az, hogy dobjunk többet, mint ők! Ez sikerült is, mezőnyből 58 %-kal céloztak Nikola Dudásováék, szemben az izraeli ellenfelünk 44,2%-ával.
   
A kiváló csapatteljesítmény mellett remek egyéni produkciókat láthattunk a mieink részéről, Wentzel Nóri úgy dobott 23/6 pontot, hogy mindössze három mezőnydobása maradt ki, míg a másik oldalon a WNBA sztár Kelsey Mitchell 26/9 pontját tizenegy rontott dobás kísérte, ráadásul Nóri a játék többi elemében is nagy versenyre kelt az amerikai sztárral. Nikola Dudásová sem nem először ragadja magához a karmesteri pálcát, szerda este is váratlan, kiszámíthatatlan tripláival nem egyszer tört borsot az őt őrizni próbáló Kelsey Mitchell orra alá. Kiss Virág nagyon izmos dupla duplát tudott elérni egy komoly játékerőt képviselő nemzetközi ellenféllel szemben is, 13/3 pontja mellé 10 lepattanót is begyűjtött. Chelsea Nelson is bizonyította klasszisát, a negyedik negyedben, amikor úgy tűnt, hogy fordul a kocka a seregünk élére állt. Ilina Selcova, a tavalyi térdérülését követő hosszú kihagyás után éppen a szerdai mérkőzésen villantott néhányat a korábbiakban rá jellemző kosarakból, hét perc alatt 8/6 pontot szerzett a Ramla ellen. Szücs Réka remek triplája tette fel az i-e a pontot a második negyed végén, pontosabban, a félszázadikat, így lett 50-42 a nagyszünetre. Sarok Niki és Ty Marshall a mezőnymunkában bizonyultak hasznosnak ezen az estén, remek védőmunkájukkal, lepattanókkal és gólpasszokkal segítették a csapatot a bravúros diadalhoz. Egyszóval igazi csapatmunkával és egy nagy adag önbizalommal sikerült megnyerni az összecsapást, ahogy Csirke Ferenc is nyilatkozta, a csapat erejét mutatja az, ahogy a második félidőben kétszer is fordító ellenféllel szemben mindig vissza tudtunk jönni a meccsbe.
   
A mérkőzést a betegséggel küszködő Szentendrei Áron másodedzőnk (az ugyancsak beteg Ivana Brajkovic-hoz és Kötő Lucához hasonlóan) csak otthonról tudta követni: - Mondanom sem kell, hogy sokkal nehezebb volt itthonról a monitor elől követni a meccset, hiszen semmi ráhatásom nem lehetett a pályán történtekre, és a közvetítés a szurkolóknak élvezetes lehetett, de én mivel nem láttam be a teljes pályát, nem észleltem minden mozgást – emlékezett vissza csapatunk másodedzője, akit a hétvégi Vasas elleni meccs videós felkészülése alatt értünk el, és aki az EK meccs szünetében azért megírta az észrevételeit Csirke Ferenc vezetőedzőnek. – Gratulálok Csirke Ferinek az első főtáblás női Európa Kupa győzelméhez, ami után az én állapotom is exponenciálisan javult, köszönöm is a lányoknak ezt. Az elején kicsit talán lámpalázasak és puhák voltunk, és emiatt főleg a védekezésünk nem volt a legprecízebb, ami később oldódott és jó ritmusba kerültünk. Aztán az ellenfelünk rendezni tudta a sorait, de a végén a helyén volt a szívünk és nyertünk.

Csapatunk legközelebb szombaton a Vasas Akadémia otthonában lép pályára 18 órai kezdettel bajnoki mérkőzésen.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva