NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

SZERDA ESTE JÖN AZ ELSŐ EURÓPA KUPA MECCS AZ AKADÉMIÁN

Szerda este jön az első Európa Kupa meccs az Akadémián
Szerdán 18 órakor egy az előző évről ismerős ellenfél, a csoport favoritjának számító Elitzur Landco Ramla lesz hazai pályán az ellenfelünk az Európa Kupában.
Három hete a miskolci EuroLiga selejtező egyik résztvevője volt az izraeli gárda, ahol a DVTK ellen 80-54-re alulmaradtak, a Botas ellen pedig 72-64 arányban tudtak nyerni, így kerültek a mi csoportunkba a FIBA Európa Kupában. A játékosmúlttal is rendelkező, a Ramla együttesét vezetőedzőként 2020 óta irányító Shira Haelion együttese akkor még csak pár napja állt össze, és bizony ez meg is látszott akkoriban a játékukon. Idénre gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építeniük, több távozó mellett az érkezők oldalán van egy ismerősünk is: Nikola Dudásová szerdán ellenfelünk mezében futhat ki az Akadémia parkettjére. – Alapvetően inkább szűkebb rotációval játszanak – jellemezte Iványi Dalma a Ramlát, amelynek a Miskolc elleni az egyetlen veresége az idén. – Négy-öt nagyon jó játékosuk is van, köztük egy friss világbajnok Shakira Austin személyében, aki a center poszton szerepel. A lett irányító, Babkina is Ramlában kosárlabdázik, személyében egy nagyon tapasztalt játékossal erősödtek. Rajtuk kívül egy amerikai és egy belga válogatott légiósuk van, mellettük két-három nagyon jó izraeli játékos alkotja a csapatukat. Fontos volt alaposan kielemezni őket, mik az erősségeik, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, nekünk kell diktálni a ritmust. Ők javarészt egyénileg próbálkoznak majd, keményen kell védekeznünk velük szemben és csapatként jó játékkal kell előrukkolnunk – vélekedett másodedzőnk.
   
Ami a Ramla eddigi szereplését illeti, az EuroLiga selejtezőn túl, a bajnokságban három mérkőzésből három győzelem a mérlegük, az Európa Kupában pedig a Hatay Spor BB ellen tudtak nyerni elég nagy különbséggel, 66-48-ra az első fordulóban. Az izraeli bajnokságban legutóbb vasárnap a Hertzliya ellen aratott 87-75-ös sikert a Ramla, öten is tíz pont fölé jutottak náluk, Austin pedig 24-ig meg sem állt. Úgy tűnik, remek formában van a világbajnokság után is a 22 esztendős, 196 cm magas játékos, nagy párharcuk lesz Kiss Virággal szerdán. Az izraeliek másik tengerentúli játékosa, Bernice Mosby nincs híján a rutinnak, 38 esztendősen is igazi vezéregyéniség.
   
Iványi Dalma szerint még mindig van hova fejlődnie az NKA Universitas PEAC-nak: - A mi csapatunknak még rengeteget kell dolgoznia, sok új játékosunk van, új a szakmai stábunk is, még mindig keressük, hogy mik a legjobb megoldások a csapat számára. Azt gondolom jó úton haladunk, a magyar bajnokságban az első hat fordulóban úgymond kötelező győzelmek voltak, amelyeket sikerült megszereznünk. Véleményem szerint Miskolcon a vereség ellenére is javuló játékot mutattunk, nagyon fontos, hogy ez menjen tovább. Az látszik, hogy az alapokat leraktuk, megvan, hogy kinek mi a szerepe, de ezeket kell még pontosítani. Abban kell még fejlődnünk, hogy higgadtabbak legyünk, bízzunk önmagunkban, bízzunk a rendszerben és amikor kicsit fáradtabban vagyunk fejben, fizikálisan, akkor tudjunk ezekhez az alapokhoz visszanyúlni – zárta a gondolatsort Iványi Dalma.

Emlékezetes volt az izraeli csapat tavalyi pécsi meccse, amelyen nívós, izgalmas, közönségszórakoztató összecsapáson, 90-83-as győzelmet tudtunk aratni 2021. október 13-án, közel ezer ember előtt.

Az erőviszonyokat tekintve idén úgy tűnik, a Ramla a csoport favoritja, rendkívül nehéz dolguk lesz ellenük Wentzel Nóráéknak, de a hazai közönség segítségével képesek lehetünk a bravúrra, és megszerezhetjük második győzelmünket is az Európa Kupában!

Az NKA Universitas PEAC – Elitzur Landco Ramla mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik, a belépés ingyenes lesz. A találkozót a FIBA Youtube csatornáján élőben lehet majd követni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva