NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

SZERB VÁLOGATOTT IRÁNYÍTÓ A CSAPATUNKBAN

Szerb válogatott irányító a csapatunkban
Új irányítót köszönthetünk az NKA UNIVERSITAS PEAC csapatában, jelenleg a szerb válogatottal készülő Ivana Katanic kezében lesz majd a karmesteri pálca. A 23 esztendős, 180 cm magas játékos címeres mezben a szeptember végén Ausztráliában megrendezésre kerülő világbajnokságra készül a nyáron.
A korábban a szerb bajnokságban pallérozódó fiatal játékos az előző idényben Belgiumban, az Európa Kupában is szereplő Kangoeroes Basket Mechelennél kosárlabdázott és lett belga bajnok, remek pont, lepattanó és gólpassz átlagokat (a bajnokságban 10,1 pont, 4,9 lepattanó, 4,8 assziszt, az Európa Kupában 13,9 pont, 4,1 lepattanó, 5,1 gólpassz) hozva. - Ivana leigazolásánál fontos szempont volt, hogy olyan irányító játékost szerződtessünk, aki jó mentalitású, terhelhető és igazi csapatember. Személyes ismeretsége vezetőedzőnkkel Jovan Gorec-cel csak ráerősített minket arra, hogy fiatal kora ellenére képes arra, hogy meghatározó tagja legyen csapatunknak – mondta el várakozásait a Ivana Katanic-ról Hartung Anita klubigazgató. - Ivana kiváló passz-kultúrával rendelkezik, és jól lát a pályán, tehetséges, igazi versenyző típus, évről-évre hazája nemzeti válogatottjában is egyre komolyabb szerephez jut.
   
A fiatal Ivana Katanic az utánpótlás válogatottaknál Szerbiában minden korosztályos EB-n részt vett. 2016-ban az U18-as kontinens tornán csillogtatta meg először a tudását, 2017 nyarán ezüstérmet nyert az U18-as Európa-bajnokságon, 9,1 pontot, 5 lepattanót és 6 asszisztot átlagolt meccsenként, a torna legjobb passzolója és legjobb irányítója volt. Egy évvel később, 2018 nyarán újra ezüstérmet nyert, ezúttal már az U20-as EB-n, ahol 8,9 pontot, 4,6 lepattanót és 5,9 asszisztot átlagolt mérkőzésenként, és ismét a torna legjobb irányítójának választották. 2019 nyarán a soros U20-as Európa-bajnokságon játszott, és 8,3 pontot, 5 lepattanót és 4,3 asszisztot átlagolt meccsenként, valamint a torna 4. legjobb gólpasszolója lett.

- Azért döntöttem a Pécsre igazolás mellett mert a magyar liga egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk a FIBA Európa Kupában is játszik majd. Nagy ambíciókkal készülök az új szezonra. Ez lesz az első szezonon Magyarországon, nagyon izgatottan várom ezt a kihívást, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát. A vezetőedzőt Jovan Gorec-et személyesen is ismerem, hiszen az U16-os szerb válogatottban volt vezetőedzőm. Tudom róla, hogy a kemény munka híve, és biztos vagyok benne, hogy a csapat, és én egyénileg is sokat fogunk fejlődni a szezon során – mondta el várakozásait Ivana Katanic.

Kiemelt kép: fiba.basketball

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva