PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

SZÉP GYŐZELEM A FŐVÁROSBAN

Szép győzelem a fővárosban
Szombaton este magabiztos, nagy különbségű győzelmet aratott a remek védő- és támadójátékkal előrukkoló csapatunk az MTK Budapest otthonában.
MTK-Budapest
MTK-Budapest
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Fontos volt, hogy a Cegléd elleni pécsi győzelem után hozni tudja a kötelezőt a PEAC-PÉCS az MTK Budapest otthonában, és ennek megfelelően a héten jól sikerült az edzésmunka, ami kellő önbizalmat is adott a mieinknek. Juhász Dorka és Rasheed Rita civilben várta a kispadon a feldobást az MTK Budapest – PEAC-PÉCS találkozón. Dorka augusztusi keresztszalag szakadása utáni rehabilitációs időszakát éli, Rasheed Rita pedig a Cegléd elleni mérkőzés elején szenvedett kisebb talpsérülést, játékát nem kockáztatták meg a szakvezetők a szombati találkozón.

Koncentráltan, jól kezdtük a mérkőzést, hamar 0-6 állt az eredményjelzőn, Sanja Mandic hárompontosa és Wentzel Nóra 2+1-e után. Sarah Imovbioh szorgalmasan gyűjtögette a lepattanókat, a végére tizenkilencig jutott ebből a műfajból, a szokás szerint dupla-duplát jegyző centerünk, aki 16 pontot is összeszorgoskodott. Jól szállt be Maja Vucurovic is a játékba, Sanja Mandic pedig remekül irányított, 9/6 pontja mellett kiosztott kilenc gólpasszt is a társaknak. A szombat este kezdőcsapatba kerülő Licskai Zsófia pedig ezúttal is eredményes volt kétszer is a 6,75-ös vonalon túlról. Jól büntetőztek a fekete mezesek, ki kell emelni a 2018-as csapatkapitány, Szücs Réka hatból hat sikeres dobását.

Csapatunk minden negyedet megnyert, a nagyszünetre tizenhárom pontos pécsi előnnyel vonulhattak le a csapatok. A kék-fehéreknél jobbára Cvitkovic, Szabó Flóra és Zólyomi Karina talált be a gyűrűbe, a végére elfáradó fővárosiak ellen harminc pontra tudták növelni a különbséget Gabriel Carrasco tanítványai, így 80-50-re győzött végül a PEAC-PÉCS.
A PEAC-PÉCS legközelebb a PINKK együttesét fogadja egy hét múlva, amely szombaton este Kozármislenyben 55-72-re maradt alul a ZTE NKK ellen.

MTK Budapest – PEAC-PÉCS 50-80 (11-19, 15-20, 14-19, 10-22)
Városmajor. V.: Hervay, Radnóti, Lövész

MTK: Horváth B. 2, Zólyomi 8/6, Szabó F. 10, Adamecz 3/3, Cvitkovic 14. Csere: Pál 3/3, Szabó B. 2, Székely-Horváth 4, Wéber 2, Koch -, Szeitl 2. Edző: Nagy Dóra
PEAC-PÉCS: Mandic 9/6, Roberson 15/9, Wentzel 3, Licskai 11/6, Imovbioh 16. Csere: Vucurovic 16, Szücs R. 8, Szücs L. 2, Demeter -, Tenyér -. Edző: Gabriel Carrasco

Gabriel Carrasco: Nem létezik számunkra könnyű mérkőzés. A játékosoknak eltérő a fizikai állapota, így nehéz megvívni az ilyen küzdős, harcos meccseket. Nehéz alkalmazkodni az MTK-hoz hasonló stílusú ellenfelekhez. Nagyszerű munkát végeztek a játékosaim a védekezésben, megnyertük a lepattanó párharcot toronymagasan, 25-tel többet szedtünk. A játékosaim megértették, hogy mit kérek tőlük, nem könnyű idegenben mérkőzést nyerni, így gratulálok nekik.

Szücs Réka: Egy nehéz mérkőzésre számítottunk, az MTK sok pick and rollt játszik, így a kettő-kettők védésére külön készültünk és a mérkőzés nagy részében jól is védekeztünk. Nagyon örülök, hogy csapatkapitányként is bemutatkozhattam a pályán, ami jól is sikerült.

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva