NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

SZENZÁCIÓS MÁSODIK FÉLIDŐ, 20 PONTOS DIADAL

Szenzációs második félidő, 20 pontos diadal
Óriásit robbantottak Kiss Virágék a harmadik negyedben, ennek köszönhetően nagyszerű csapatjátékkal húsz ponttal legyőztük a csoportfavorit Elitzur Landco Ramlát!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
78 : 58
Elitzur Landco Ramla
Elitzur Landco Ramla

A feldobás előtt klubunk és szurkolóink Sarok Nikolett köszöntötték, aki felhagyott profi pályafutásával, illetve a Pécsett két szezont eltöltő Nikola Dudásová kapott egy szál virágot szurkolóinktól. Nehezen lendültek játékba a csapatok, négy perc elteltével több személyi hibánk (4) volt, mint pontunk. A két faultot is elkövető Kiss Virág helyére Bea Sanchez állt be (4. perc 2-4), majd szép lassan jöttek kosarak is 7-4-re fordítottunk. A Ramla percei következtek, a dobásaink rendre kimaradtak, így öt pontos előnyhöz jutottak Babkináék (7-12). Jovan Gorec időt kért, de az izraeliek gyarapították pontjaik számát. A visszaálló Kiss Virág adott stabilitást és mozdultunk el, előbb bevágott egy hárompontost, majd szemfüles palánk alóli kosárral 12-14-re zárkóztatta csapatunkat. A negyed vége a jobban dobó Ramlának sikerült jobban, így 12-16-ról indult a második felvonás.

Jól kezdtük ezt a periódust, zsinórban öt pontot szereztünk, Kiss Virág, Wentzel Nóra és Cierra Burdick talált be (17-16). A túloldalon a Ramla világbajnoka, Austin indult be, nagyon villogott az amerikai center, kétszer egymás után is betalált. Sierra Calhoun váltotta pontokra Simon Zsófi passzát (19-20), a folytatásban hatalmas csata zajlott a parketten. Kiss Virág tizedik pontját szerezte, amivel ismét nálunk volt az előny (17. perc 25-24). Ekkor még egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől, húsz másodperccel a nagyszünet előtt 29-30 állt a táblán, Jovan Gorec időkérését követően azonban egy precíz támadásunk nyomán fordítani tudtunk, Sierra Calhoun hárompontosa nyomán 32-30-nál vonulhattak a csapatok az öltözőbe.
   
Egészen elképesztő periódus következett, óriásit javult a játékunk a második félidő elején! A Ramla legkisebbje, Rotberg ugyan még egalizált, majd robbantott az NKA, zsinórban hat pontot szereztünk (22. perc 38-32). Extra védőmunkát nyújtottak lányaink, Austin nem tudott mit kezdeni a labdával a palánk alatt, ez nagyon megfogta az izraelieket. Elöl is megmaradt a lendületünk, olyannyira, hogy 45-36-nál Shira Haelion kért időt, de hiába. 52-36-nál megint ki kellett rendelnie maga köré a csapatát, mivel a Ramla támadó- és védőjátéka egyaránt sok kívánni valót hagyott maga után izraeli részről. Tartottuk előnyünket, Sierra Calhoun is tíz pont fölé jutott (28. perc 57-41), de a játékrész utolsó percei is kiválóan alakultak a számunkra, Ivana Katanic és Wentzel Nóri is bevágott egy-egy hármast (63-43), így nagyon nagyra nőtt a különbség.
   
Az utolsó negyed kezdetén már nyoma sem volt a Ramla első félidei magabiztosságának, ment az adok-kapok, de továbbra is jelentős fizikai fölény, és nagy számszerű előny birtokában voltunk (35. perc 71-52). Az utolsó percekre szemmel láthatóan feladta a Ramla, Simon Zsófi dudaszóra esett szerencsés kosarával, majd pedig büntetőkkel növeltük a pontjaink számát (75-52), a sokat szabálytalankodó ellenfelünkkel szemben. Ez a 20 pontos siker nagyon sokat érhet a végelszámolásnál.      

NKA Universitas PEAC – Elitzur Landco Ramla 78-58 (12-16, 20-14, 31-13, 15-15)
Pécs, 500 néző. V.: Peter Zenis (SVK), Maid Lasetovic (BIH), Petar Pesic (SRB)
   
NKA Universitas PEAC: Katanic 12/3, Wentzel 13/6, Calhoun 22/6, Burdick 12, Kiss 15/3. Csere: Sanchez 2, Szücs -, Simon 2, Laczkó -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Elitzur Landco Ramla: Babkina 13/3, Rotberg 5/3, Baron 2, Mosby 12, Austin 14. Csere: Lisowa Mbaka 10, Dudásová 2, Fleischer -, Danan -. Edző: Shira Haelion.
   
Jovan Gorec: Nagy és nagyon fontos győzelem ez számunkra. Először is, meg akartuk védeni a hazai pályát, másodszor, nem csak egy kört szeretnénk menni ebben a sorozatban. Kemény első félidőnk volt, de a 15 támadó lepattanónk bizakodásra adott okot. Edzőként jó volt látnom, hogy nem lankad az energiánk, és tudtam, hogy ha feljavulunk támadásban, akkor be tudjuk húzni a győzelmet. Így is történt.
Cierra Burdick: Fej-fej mellett haladtunk az első negyedben, sőt igazából az egész első félidőben. A szünetben mondtam a csapattársaimnak, hogy támadásban nem hozunk ki mindent magunkból, és amint ez a helyére került, rögtön nőni kezdett az előnyünk. Jó csapat volt az ellenfelünk, fel kellett vennünk velünk a versenyt a győzelemért.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva