NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

SZENEGÁLI VÁLOGATOTT IRÁNYÍTÓT IGAZOLTUNK

Szenegáli válogatott irányítót igazoltunk
Maegan Conwright pótlására rutinos, nagy tapasztalattal rendelkező francia-szenegáli irányítót, Bintou Diéme-Marizy-t szerződtette csapatunk.
Miután eldőlt, hogy Maegan Conwright térdsérülése operációt igényel, felgyorsultak az események klubunknál a pótlásával kapcsolatban. A jelenleg a piacon szabadon lévő és számunkra elérhető feltételekkel kínált irányító játékosok száma korlátozott volt, de a szakmai érdekek úgy kívánták, hogy amíg amerikai irányítónkra nem tudunk számítani, szerződtessünk a helyére egy olyan kosárlabdázót, aki magas szinten a segítségünkre tud lenni. Így esett edzőink választása a francia születésű, szenegáli válogatott irányítójára, Bintou Diéme-Marizy-re.
   
Az 1984. február elsején Evreux-ban született, 167 cm magas Bintou Diéme-Marizy az előző két idényben a Hainaut Basket csapatát erősítette. 2019 nyarán Szenegál nemzeti csapatával a hazai, szenegáli rendezésű Afrika-bajnokság döntőjéig jutott és ezüstérmet nyert és ő volt, aki a legtöbb – mérkőzésenként átlagosan 7,8 db - gólpasszt kiosztotta a kontinensviadalon.
   
Bintou Diéme-Marizy eddig egy spanyol kitérőt leszámítva a francia bajnokságban játszott, és mellette az EuroLigában és az Európa Kupában is szerepelt csapataival, hiszen megfordult többek közt a Valenciennes, Aix-en-Provence, Villeneuve d’Asq, Lyon, Tarbes és a Hainaut együttesében. Az előző két idényét a Hainaut-nál töltötte, tavaly 7,9 pont, 3,9 lepattanó és 3,5 gólpassz volt az átlaga.
   
A játékos a hétfői szerződés-aláírást követően kedden reggel repülőre ült és délelőtt 11 óra után megérkezett Budapestre a Liszt Ferenc repülőtérre, majd csatlakozott a szerdai Európa Kupa mérkőzés helyszínére, Miskolcra tartó csapatunkhoz.

Bintou Diéme-Marizy, sok sikert a PEAC-PÉCS-ben!

Foto: fiba.basketball

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva