PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

SPORTTÖRTÉNELMI TETT VOLT A VASÁRNAPI

Sporttörténelmi tett volt a vasárnapi
A Sopron Basket több, mint két éves hazai veretlenségi sorozatát szakította meg tegnap este csapatunk, amely egy régen látott hangulatú mérkőzésen 83-77-re legyőzte a bajnokot.
Ezer köszönet és hála annak a maroknyi szurkolónak, akik a sikeres pécsi sportvasárnapon, a labdarúgó- és a vízilabdameccsek után a Lauber Dezső Sportcsarnok felé vették az irányt és hangos biztatásukkal, lankadatlan szurkolásukkal olyan pluszt adtak a vasárnapi mérkőzésen a lányoknak, amivel megtörtént a csoda, legyőztük a bajnokot!

Olyan erőt, hitet és önbizalmat láttunk a nagyszünet után Sarok Nikéken, hogy néhány perc alatt ledolgoztuk a hátrányunkat, majd a vezetést is átvettük. Hihetetlen volt a végjáték is, őrületesen lassan telt az idő, még 70-60-as vezetésünknél sem akartuk elhinni, hogy ez meglehet. Így is volt, sokak vérnyomása az egekbe szökött, amikor nem sokkal a vége előtt visszavették Crvendakic-ék a vezetést, de az utolsó percekre még maradt erő és koncentráció a mieinkben, így megtörtént az, amire kevesen számítottak, megvertük a Sopront!

Nem akármilyen sorozat szakadt meg tegnap este, hiszen 725 napig nem talált idehaza legyőzőre a Sopron Basket, legutoljára 2017. november 26-án szenvedtek vereséget. Zsinórban 56 megnyert bajnoki után elérkezett 2019. december 1-je, amikor ennek a szép sorozatnak vége szakadt Pécsett, a PEAC-PÉCS nagyszerű csapatmunkával legyőzte a Sopron Basket csapatát, mint a régi szép időkben…

Az öröm jól megérdemelt és eddig oly ritka pillanatai után újra a munkás hétköznapok fognak következni Meszlényi Róbert csapata számára, mert szerdán este 8 órától az Európa Kupa utolsó meccsét vívjuk majd, és szombaton Kozármislenyben jön az újabb bajnoki – de egészen más hangulatban!


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva