NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

SPANYOL CENTER ÉRKEZIK CSAPATUNKBA

Spanyol center érkezik csapatunkba
Beatriz Sanchez személyében rutinos spanyol centerrel erősítettünk az ősszel kezdődő új idényre. A 190 cm magas, jó felépítésű, 33 éves, korábbi válogatott játékos az Araski gárdájából érkezik Pécsre, és az első külföldi csapata lesz a miénk.
Megvan az NKA UNIVERSITAS PEAC negyedik külföldi játékosa is, a FIBA Európa Kupában rajthoz álló együttesünk számára center poszton jelent majd a rotációs lehetőségekben bővülést a 190 cm magas 75 kg-s, Beatriz Sanchez. A 33 esztendős, rutinos játékos eddigi sportolói karrierje azért is különleges, mert a következő idény lesz az első számára, amikor kipróbálja magát a spanyol ligán kívül más ország pontvadászatában. Hazájában hat különböző klubban is megfordult, és 2017-18-ban a spanyol válogatottban is szerephez jutott, nem is akármilyen erősségű csapatban, hiszen 2017-ben Csehországban Európa Bajnokok lettek, a 2018-as világbajnokságon pedig bronzérmet nyertek.
Beatriz Sanchez legutóbbi szezonjában az Araski csapatánál 17,2 percet töltött a pályán mérkőzésenként, ezalatt 3,2 pont és 2,8 lepattanó volt az átlaga 29 bajnokin, de korábban kosárlabdázott a Gironában, ahol spanyol bajnoki címet is nyert.
   
- Bea személyében egy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes, és Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban játszotta le eddigi karrierjét. Játékában felismerhetőek a spanyol kosárlabda kultúra jellegzetességei, jól futja a sávokat, agresszív védekezésben, és magas százalékkal dob kívülről – árulta el Beatriz Sanchez-ről Hartung Anita klubigazgató. - Rutinja kulcs lehet számunkra a következő szezonban. Biztos vagyok benne, hogy munkamorálja és pozitív kisugárzása fiatal játékosainkra is ösztönző hatással lesz
   
Sikerült megszólaltatni új érkezőnket is. - Nagyon izgatott vagyok, a váltás miatt. Ez az első alkalom, hogy Spanyolországon kívül fogok játszani, és örülök, hogy ezt Pécsett tehetem meg. Nagyon várom már, hogy megérkezzek és elkezdhessek dolgozni a csapattal, szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy elérje minden célját. Sokat hallottam a klubról és a városról, és nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel, hogy itt fogok játszani. Hola Pécs! – nyilatkozta honlapunknak Beatriz Sanchez.


Foto: fiba.basketball

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva