NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

SORSDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ELŐTT ÁLL A PEAC-PÉCS

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a PEAC-PÉCS
Sorsdöntő mérkőzésen, a bosnyák Čelik Zenica együttesét fogadja szombaton este 18 órától a PEAC-PÉCS.
Csapatunk következő Adria Liga ellenfele a Bosznia Hercegovinai Zenica városából érkezik. Hogy mennyire fontos a négy közé jutás szempontjából a szombat esti összecsapás, azt az is jelzi, hogy a Čelik Zenica már pénteken Pécsre utazott, sőt este egy edzést is tartottak a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban.

A Celik Zenica 14 éve, 1988-ban alakult, és már megalakulása óta rendszeres résztvevője a bosnyák Premier Ligának. Ellenfelünk 2011/2012-ben megnyerte a bosnyák bajnokságot és a kupát, és második helyen végzett az Adria ligában. Az idei szezonban eddig mindössze egy vereséget gyűjtöttek be hat győzelmük mellé. Egy amerikai légióst is szerződtettek, neve Stanecia Graham, aki az előző szezonban az ICIM Arad együttesében kosárlabdázott, 35 mérkőzésen 11,3 pont és 6,3 lepattanó volt az átlaga. A 187 cm magas játékos a négyes poszton bevethető, 10 pontos átlagot jegyez meccsenként az Adria Ligában. Tulajdonképpen visszatérő, mert a 2010/2011-es idényben is a zenicai gárdát erősítette. Alma Kovacevic szintén a magas posztokon mozog otthonosan, Graham-hez hasonlóan 10 pont körüli átlagot jegyez, csakúgy mint az irányító, Bejtic Lejla, aki 7 mérkőzésen 78 pontig jutott. A rutinos, ’77-es születésű, EuroLiga tapasztalatokkal rendelkező Monica Veselovski négy Adria Liga mérkőzés után távozott a bosnyák gárdától az olasz Priolo csapatához.

Zeljko Djokic gondolatai már a BSE elleni mérkőzés után a szombat esti összecsapás körül forogtak. „A Čelik Zenica elleni mérkőzés sorsdöntő lehet abban, hogy sikerül-e a 4 közé jutnunk az Adria-ligában. Nagyon erős csapatról van szó, mely eddig összesen egy vereséget szenvedett el és meg tudta verni a nagyon erős Radivoj Koracot is többek között. Úgy gondolom, hogy a szombati meccs akár Európa Kupa rangadónak is beillene. Az Adria Liga legerősebb csapata a Partizan, aki Euroliga szintű, csak az utolsó percben veszítette el például a meccset a Dynamo Moszkva ellen Oroszországban. Ez a Dynamo pedig legyőzte az orosz bajnokságban a Szpartak Moszkvát is. Utánuk következik 5 csapat akik Európa Kupa, vagy ahhoz közel álló szinten játszanak. Radivoj Korac, Celik Zenica, Vozdovac, PEAC-PÉCS és a nemrégiben igazolt játékosokkal már a Vojvodina is! A tabellára nézve látható, hogy nehéz dolgunk lesz, ha a 4 közé akarunk tehát kerülni és minden, a közvetlen riválisaink ellen elért győzelem duplán számít. Nagy szükségünk lesz a szurkolóink segítségére is, hogy győzni tudjunk!"


Online statisztika »
Ustream közvetítés »

Felhívjük a PEAC-PÉCS szurkolóinak figyelmét, hogy november 21.-én, este 19 órától szurkolói ankét kerül megrendezésre. Helyszín a Pécsi Püspöki Pincészet. Vendégek Zseljko Djokics és néhány általa kiválasztott játékos lesz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

További információ az esemény Facebook oldalán »


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva