PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

SOKKAL JOBB VOLT A SZEKSZÁRD

Sokkal jobb volt a Szekszárd
Az év utolsó mérkőzésén mindenben felülmúlt minket a bajnoki listavezető, a Szekszárd otthonában pontosabb támadójátékkal, szigorú védőmunkával és extra jó lepattanózással rukkolt elő, aminek köszönhetően 86-50-es győzelmet arattak.
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Az már a feldobás előtt eldőlt, hogy a PEAC-PÉCS nem zár az alapszakasz felénél a hatodik helyen, mivel a DVTK simán, 89-48-ra győzött a BEAC-Újbuda otthonában a délutáni mérkőzésen, így a piros-fehérek biztosan előttünk karácsonyoznak a bajnoki tabellán. A szekszárdi meccs gyakorlatilag az első negyedben eldőlt, mentálisan nem tudtunk megbirkózni a kialakult helyzettel, három és fél perc elteltével 5-0-ra vezettek a hazaiak Bálint duplája és Studer Ági triplája révén. Dobásaink rendre lejöttek a gyűrűről, vagy éppen a bejátszásainkat fülelték le a szekszárdiak. McCall kosara után Gabriel Carrasco kérte a játék megszakítását, mivel már majdnem a negyed fele eltelt úgy, hogy nem jutott gyűrűbe dobásunk. Sajnos továbbra is csak kerestük a játékunkat, cserékkel próbálkoztunk, de mindhiába, a hetedik percben 13-1 állt az eredményjelzőn. Nagyon nem itt voltunk fejben, nyilván csapatkapitányunk, Raksányi Krisztina utolsó, pécsi mezben lejátszott mérkőzése is ott lehetett a totálisan tanácstalan játékunk háttérben. Az első tíz perc végéig csak büntetőkből találtunk be (22-4), mezőnyből mind a 11 kísérletünk kimaradt.

A második játékrész elején Raksányi triplájára válaszként hét szekszárdi pont érkezett (29-7), a huszonegynéhány pontos különbség pedig állandósulni látszott. Wentzel Nórát is pályára küldte vezetőedzőnk, aki kosarat is szerzett, bátor játékot mutatott a pályán fiatal játékosunk. A 16. percben 38-16-ra vezettek a hazaiak, továbbra sem találták önmagukat Raksányiék a pályán, sem a mezőny, sem a büntetődobások nem mentek. A negyed végén két pécsi kosárral 45-20-ra alakítottuk az állást a nagyszünetre. A hazaiaknak minden összejött az első húsz percben, úgy kosárlabdáztak, ahogy az egy listavezetőhöz illik.

Kiegyenlítettebb játékot hozott a harmadik negyed első fele, három és fél perc alatt 8-8 pont esett mindkét oldalon, nálunk Roberson kétszer is betalált a 6,75-ös vonalon túlról, a szekszárdiaknál pedig Theodoreán már 12 pontnál járt. McCall triplája, majd Studer középtávolija nyomán már a harminc ponthoz közelített a különbség a 27. percben (64-34). Egy perccel a harmadik játékrész vége előtt a szekszárdiak sportszerűtlen szabálytalansága miatt Licskai értékesíthetett két büntetőt, majd Bálint hármasával állt be a 70-38-as eredmény 30 perc játék után.

Beragadtunk a záró felvonásban, három és fél perc alatt nem találtunk be a gyűrűbe, míg a hazaiak támadásai eredményesek voltak (81-38). Sarah Imovbioh törte meg nálunk a kosárcsendet a negyed derekán, majd később Raksányi és Roberson is betalált (37. perc 84-45). A végére sikerült faragni picit a különbségből a 86-50-re végződő találkozón.

AKSC Szekszárd – PEAC-PÉCS 86-50 (22-4, 23-16, 25-18, 16-12)
Szekszárd, 800. néző. V.: Papp, Söjtöry, Kovács
Szekszárd: Studer Á. 6/6, Theodoreán 12/6, Erkic 3/3, Bálint 15/9, McCall 17/6. Csere: Krnjic 12, Oblak 2, Mansaré 2, Studer Zs. 7/3, Gereben 10, Kiss -, Vincze -. Edző: Zeljko Djokic, Boris Maljkovic
PEAC-PÉCS: Mandic 2, Tenyér -, Raksányi 9/9, Vucurovic 4, Imovbioh 15. Csere: Roberson 16/6, Szücs L. -, Szücs -, Wentzel 2. Edző: Gabriel Carrasco

Gabriel Carrasco: Nem kezdhetünk így egy mérkőzést, mint ma. Az első negyedtől nagyon keményen védekezett a Szekszárd, ami ellen nagyon nehezen találtuk meg az ellenszert. Ilyen kezdés után nagyon nehéz visszajönni. Ők a legjobban védekező csapat a bajnokságban és övék az egyik legerősebb hazai pálya. Az előző hat meccsünkből négyet megnyertünk, úgyhogy dolgozunk tovább, lépésről lépésre.

« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva