PEAC-Pécs Menü

SOKÁIG JÓL TARTOTTUK MAGUNKAT

Sokáig jól tartottuk magunkat
Vereséggel zártunk az NKE-FCSM Csata otthonában, amely 79-70-re tudott győzni ellenünk egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen.
NKE-FCSM Csata
NKE-FCSM Csata
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, Wentzel Nóri 2+1-es kombinációjával 4-2-re vezettünk, ám beindult a Csatás triplagyár. A negyed derekáig háromszor is betaláltak a 6,75-ön túlról, sorrendben Lelik, Gustafson és Friskovec is eredményesen tüzelt távolról (13-6). Fokozatosan kezdtünk azonban magunkra találni, Maegan Conwright találataival zárkóztunk, sőt nemsokára a vezetést is visszavettük, de az első játékrész döntetlennel zárult, amelyben a Csata öt triplát is bedobott (23-23).
   
Cierra Bravard és a jól játszó Lelik váltott kosarat a második felvonás elején, majd Hegedűs Janka és Wentzel Nóri dudaszóra esett kosarával négy ponttal vezettünk, időt is kértek a házigazdák 25-29-nél. Őriztük előnyünket, uralni tudtuk a játékot, a 17. percben 31-36 állt a táblán, sőt, Tursics Krisztián újabb időkérése ismét haszontalannak bizonyult, mert kilenc pontra tudtuk növelni előnyünket (31-40). A folytatásban megrázták magukat a Csata extra képességű légiósai, így a nagyszünetre két egységnyire olvadt az előnyünk, különösen kár volt a szlovén Friskovectől bekapott tripláért (20. perc 40-42). A nagyszünetben a statisztikákat böngészve annak örülhettünk, hogy nagyon jó százalékkal dobtunk az első húsz percben.
   
Egyenrangú ellenfelei voltunk a pályán a harmadik negyedben is a bajnokság jelenlegi harmadik helyezettjének, Cierra Bravard hárompontosával 46-49 állt a táblán. Szabó Fanni hozott új lendületet, kétszer is betalált, így a 28. percben hét ponttal jártunk előrébb (48-55). Hatott az Csata időkérése, és kellettek a mi hibáink is ahhoz, hogy a záró periódus előtt faragni tudjanak a hátrányukon (52-55).
   
Cannon lendült bele alaposan, mi pedig percek óta az 55 dobott ponton ragadtunk, míg a hatásosan zónázó hazaiak Radócz és Cannon találataival három ponttal elléptek (58-55). 61-61-ig tudtuk csak tartani magunkat, egyre inkább kiütköztek a mieinken a fáradtság jelei, ez a támadásban és a védekezésben is meglátszott. Három és fél perccel a lefújás előtt még megpróbálkoztunk egy utolsó roham indításával, 67-61 volt ekkor az állás, de mindössze négy pontra tudtuk egy pillanatra megközelíteni a végére egészen magabiztossá váló hazaiakat. Az NKE FCSM Csata 79-70-re győzött egy olyan mérkőzésen, ahol egészen sokáig fel tudtuk venni a versenyt a bajnokság egyik dobogósával szemben. Szombaton nagyon fontos fellépés vár ránk Cegléden.
   
NKE FCSM Csata – PEAC-PÉCS 79-70 (23-23, 17-19, 12-13, 27-15)
Ludovika Aréna, V.: Földházi, Nagy V., Fodor
   
NKE FCSM Csata: Horváth 3/3, Lelik 18/12, Friskovec 22/12, Cannon 19/3, Gustafson 9/3. Csere: Radócz 8, Mányoky -, Boros J. -. Edző: Tursics Krisztián, Bódi Ferenc
PEAC-PÉCS: Conwright 17, Wentzel 10, Gémes-Sarok 5, Udodenko 9, Bravard 19/6. Csere: Sánta -, Hegedűs 2, Szabó 8, Habling -, Kaposi -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
   
Zala Friskovec: Negyven percen keresztül kemény mérkőzés volt. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a szünet utáni első meccset megnyertük, sokat jelent ez nekünk. Az első félidőben mutatott védekezésünkkel ugyanakkor nem lehetünk elégedettek, ezen feltétlenül javítanunk kell. Meg kell tartanunk ezt a ritmust a későbbiekre is.
   
Tursics Krisztián: Gratulálok a csapatomnak, hiszen úgy győztünk közel tíz ponttal, hogy nem kosárlabdáztunk jól. Az első félidőben nem működött a védekezésünk, a szünet után a zónánkra viszont nem találta az ellenszert a Pécs. Büszke vagyok rá, hogy megnyertük a lepattanózást, az eladott labdáinkkal viszont 16 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Azért is fontos ez a győzelem, mert így majdhogynem bebiztosítottuk a helyünket az első négyben az alapszakasz végére. Remélem, hogy vasárnap jó hangulatú meccset játszunk a DVTK ellen.
   
Maegan Conwright: Jó első félidőt produkáltunk, a harmadik negyedben azonban elveszítettük a ritmust, a hátrányunkat pedig a negyedik játékrészben szedtük össze. Jobban kell játszanunk a második félidőben a következő mérkőzéseken.
   
Meszlényi Róbert: Húsz-huszonöt percig mi voltunk felül, a harmadik negyed elején viszont elveszítettük a ritmusunkat. Sok üres dobást kihagytunk, picit el is fáradtunk, a Csatánál pedig extra kosarak és extra teljesítmények is akadtak. A negyedik negyedben már csak küzdeni tudtunk, de nem volt esélyünk a magunk javára fordítani a meccset. Fontos lenne kitolni a jó periódusunkat hosszabbra, hiszen még szeretnénk egy-két meccset nyerni az alapszakaszban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva