NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

SIMÁN NYERT A SOPRON BASKET

Simán nyert a Sopron Basket
Nem tudtuk megnehezíteni a házigazdák dolgát a 19. fordulóból pótolt bajnokin, amelyet csütörtök este is simán nyert a Sopron Basket.
Sopron Basket
Sopron Basket
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Határ Bernadett büntetőivel indult a mérkőzés, amire Chelsea Nelson válaszolt a túloldalon. A negyed derekáig nem alakult ki nagyobb különbség, Határ Bernadett tartotta a Sopront, nálunk pedig Kiss Virág és Nikola Dudásová is betalált (10-8). Brooks váltotta a pályán Határt, a mérkőzést pedig megfordítottuk, Wentzel Nóri hárompontosa és Kiss Virág támadólepattanóból elért közelije nyomán 10-13 állt az eredményjelzőn. Nem engedtük, hogy könnyen szerezzenek kosarat a soproniak, ha kellett faulttal állítottuk meg őket. Támadójátékunk a folytatásban pontatlanná vált, hibáinkat pedig megbüntette a Sopron és egy 8-0-s sorozattal fordított (18-13). A rengeteg büntetőhöz jutó, 11-ből mind a 11-et értékesítő hazaiak az első negyedben hét ponttal jártak előrébb (22-15).
   
A második játékrészt Brooks triplája nyitotta, amire Chelsea Nelson válaszolt. Határ Bernadett és Kiss Virág kosárváltása után egy időre „befagyott” az eredmény, többször is lett volna alkalmunk közelebb zárkózni, de Jovanovic triplája után mi kértünk időt 30-19-es hazai vezetésnél a 15. percben. 32-19-nél beesett Dudásová triplája, ám ezután egy jó ideig nem tudtunk a gyűrűbe találni, a hazaiak 39-22-re elléptek. Semmi nem akart összejönni támadásban, egészen a negyed utolsó percéig kellett várnunk, amikor Simon Zsófi hármasa törte meg a kosárcsendünket. Brooks sétálhatott be a lazán a labdával a gyűrű alá és talált be, a nagyszünet előtt azonban Sarok Niki triplája is megtalálta az utat a gyűrűbe, így 41-28-nál ért véget a negyed.
   
A fordulás után Fegyverneky, majd Brooks egy-egy triplával tovább növelte a zöld-sárgák előnyét (47-28). Hamar húsz fölé nőtt a különbség, ebben a szakaszban Williams is játékba lendült, könnyű kosarakat szerzett a Sopron, 53-30-nál időt is kért Csirke Ferenc. Triplapárbajjal folytatódott a mérkőzés, sorrendben Varga Alíz, Nikola Dudásová, Gaby Williams és Simon Zsófi talált be a 6,75-ön túlról (27. perc 59-36). A negyed végén Kiss Virág büntetőzhetett, 63-43-al indulhatott a záró felvonás.
   
Több, mint négy percig nem találtak be a csapatok, az utolsó játékrész elején, pontatlanná vált a támadójáték mindkét oldalon, a védekezés dominált ezekben a pillanatokban. Nevena Jovanovic egy szerzett labdával ziccerezhetett, amikor alig több mint öt perc volt a lefújásig, ez a megmozdulás törte meg a kosárcsendet (65-43). Nálunk semmi nem akart összejönni egyelőre, a Sopron viszont túllendült a holtpontján, és harminchoz közelített a különbség (72-43). Mintha be lett volna deszkázva a gyűrű, egyre másra jöttek le a labdáink, majd az utolsó percben Kiss Virág végre betalált és Simon Zsófi hármasa után is megrezzent a háló. A végeredmény 76-48 lett, azaz huszonnyolc pontos soproni győzelem született.
Folytatás hétfőn Pécsett, egy számunkra kulcsfontosságú összecsapással, ahol az Uni Győr MÉLY-ÚT ellen lépünk pályára.
   
Sopron Basket – NKA Universitas PEAC 76-48 (22-15, 19-13, 22-15, 13-5)
Sopron, 400 néző. V.: Földházi, Papp, Frányó

Sopron Basket: Fegyverneky 7/3, Jovanovic 7/3, Williams 13/3, Varga A. 6/6 Határ 9. Csere: Brooks 20/6, Czukor 7/3, Varga S. 5/3, Sitku 2. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós
NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/6, Wentzel 3/3, Marshall -, Nelson 8, Kiss 14. Csere: Szücs -, Simon 9/9, Brajkovic 2, Selcova -, Sarok 3/3. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron

Csirke Ferenc: Gratulálok a Sopronnak, a második negyed közepétől nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a mérkőzést. Igaz, hogy a következő összecsapások lesznek számunkra a legfontosabbak, de akkor is komoly hiányérzetem van a mai teljesítményünk láttán. Még ha látjuk is hogy nincs sok esélyünk egy Euroligás élcsapattal szemben, akkor sem engedhetünk meg magunknak, hogy nem megyünk a támadólepattanókért, és agresszivitás nélkül engedjük, hogy az ellenfél kedvére játsszon. Benne van, hogy egy ilyen csapat ellen nem dobjuk be a helyzeteinket, azokat eleve nehezebben is alakítjuk ki, de a másik oldalon jóval nagyobb küzdést vár az ember. Remélem, hogy ebben teljes fordulat következik be és a Győr elleni, számunkra élet-halál meccsen a másik arcunkat mutatjuk. Sok sikert kívánok a Sopronnak az Euroligában és a bajnokságban is, örülnék, ha még találkoznánk velük.
Simon Zsófia: Gratulálok a Sopronnak! Erről a mai meccsről nem sokat szeretnék beszélni, számunkra most nagyon fontos mérkőzések következnek, amelyekre védekezésben és mentalitásban is nagyon össze kell szedni magunkat.

Fotó: Tóth Zsombor
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva