PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

SIMÁN JUTOTT AZ ELŐDÖNTŐBE A SOPRON

Simán jutott az elődöntőbe a Sopron
Hamar véget ért a Magyar Kupa döntő csapatunk számára, miután legjobbját, Imovbioh-t nélkülözve 83-49-re kikapott a címvédő házigazda Sopron Baskettől.
Sopron Basket
Sopron Basket
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Ebben az idényben nem történt még olyan a PEAC-PÉCS-csel, hogy nélkülöznie kelljen nigériai centerét, Sarah Imovbioh-t, a Sopron ellen viszont ez is bekövetkezett. A legutóbbi, DVTK elleni összecsapáson kapott ütés miatti agyrázkódása miatt bár a délelőtti edzésen megpróbálkozott a kosárlabdával a center, de végül nem tudta vállalni a játékot, így melegítőben ücsörgött a kispadon.

Sanja Mandic kosarainak köszönhetően jól kezdtük a meccset, ám amikor Jelena Milovanovic bevágott három triplát 7-6-os pécsi vezetés után, megadta a jelt a zöld-sárgáknak, akik pillanatnyi kétséget sem hagytak abban, hogy ma csak ők nyerhetnek. Remekül dobtak a hazaiak, persze, jórészt nyitott, üresen hagyott helyzetekből emelték fel a labdát, ami szinte minden esetben a kosárban kötött ki. Érdekesség, hogy úgy alakított ki 53-24-es vezetést a Sopron a nagyszünetre, hogy a 17 pontig jutó Milovanovic mellett a többiek pontjai nem érték el a két számjegyű mutatót. A meccs végére Weninger Virág dobóteljesítménye haladta meg a 10 egységet, két trojkájával. A soproni csapatjátékra válaszul egyéni megoldásokkal próbálkoztunk támadásban, alig lehetett gólpasszt feljegyezni nálunk, viszont Rasheed két triplájával 11 pontig jutott. Mandic-csal ők ketten tudtak támadásban több veszélyt jelenteni a kosárra, ám nem igazán sikerült szorossá tenni a párharcot.

A záró negyedben – amikor már mindkét edző minden játékosát pályára küldte - több sikerélmény ért minket, ezt a 10 percet meg is tudtuk nyerni, így nem lett akkora vereség, mint ősszel a bajnokin, de ez a találkozó már jóval korábban eldőlt. A papírforma nem borult tehát, innentől kezdve nekünk az előttünk álló feladatokra kell koncentrálni, a jövő heti utolsó, alapszakasz mérkőzésünkre a Szekszárd ellen, illetve az azt követő rájátszásra.

PEAC-PÉCS – Sopron Basket 49-83 (14-32, 10-21, 12-18, 13-12)
Sopron, 500 néző. V.: Cziffra, Tőzsér, Varga-Záray
PEAC-PÉCS: Mandic 15/6, Roberson 7/3, Rasheed 11/6, Licskai 5, Vucurovic 9. Csere: Wentzel 2, Szücs R. -, Tenyér -, Demeter -, Szücs L -. Edző: Gabriel Carrasco.
Sopron Basket: Fegyverneky 5/3, Turner 6, Milovanovic 22/18, Crvendakic 2, Jovanovic 6. Csere: Weninger 12/6, Dubei 9/3, Határ 6, Böröndy D -, Czukor 4, Page 8, Salvadores 3/3. Edző: Roberto Iniguez.

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva