NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

SIMA SIKER A CEGLÉD ELLEN

Sima siker a Cegléd ellen
A várakozásoknak megfelelő, problémamentes győzelemmel folytatta szereplését az NKA UNIVERSITAS PEAC, végig magabiztosan uralva a meccset 80-66-ra nyertünk a VBW CEKK Cegléd ellen. Az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy hányadik helyről indul a rájátszás.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd

Két perc elteltével 6-0 állt az eredményjelzőn, Ty Marshall egyszer, Chelsea Nelson pedig kétszer talált be. A ceglédiek dobáskísérletei után lecsorgó labdákat rendre begyűjtöttük, azokból remek iramú támadásokat tudtunk indítani, így a negyed derekán 12-4-re vezettünk. Sandro Orlando időkérése után Baugh 2+1-es kombinációjával zárkózott a kék mezes vendéggárda, amire Chelsea Nelson válaszolt egy duplával. A folytatásban büntetőkkel araszolt előrébb a CEKK (14-10), amely zónavédekezéssel igyekezett megfogni a támadójátékunkat. Megszaporodott az eladott labdáink száma is, így az első játékrész 18-12-nél ért véget.
   
A második negyedet Kiss Virág és Baugh találatai vezették fel, ám ezt követően egy 7-0-s rohamot produkáltak Wentzel Nóriék. Nem maradt válasz nélkül a dolog, a vendégek olasz mestere kikérte második idejét is (14. perc 27-14). Eladott ceglédi labdával folytatódott a játék, Chelsea Nelson passzából pedig centerünk, Kiss Virág növelhette tovább a PEAC előnyét. A mérkőzés első tripláját Ty Marshall jegyezte, de nemsokára Szabó Fanni is betalált a 6,75-ön túlról, ekkor 32-21 állt a táblán. A korábbi PEAC-os játékos, Szabó Fanni vette hátára csapatát ebben a periódusban, de ez is kevés volt, a mieink szebbnél szebb támadásokat vezettek és egy perccel a nagyszünet előtt 46-27-tel vezettünk. Az játékrész utolsó támadása a miénk volt Holesinska egyik bedobott büntetőjét követően, Csirke Ferenc időkérését követően pedig egy szépen megjáratott labdát Wentzel Nóri vágott be a sarokból, triplájával 49-28-as állásnál jött el a negyedórás szünet.
   
Nem adtuk alább a harmadik játékrészben sem, jól védekeztünk, labdákat és lepattanókat szereztünk meg, tovább tudtuk növelni előnyünket (57-31). A mai estén nagyon élő Chelsea Nelson a 17. pontjánál járt a 23. percben, majd amikor Wentzel Nóri is betalált, kereken harminc volt közte (61-31). A megnyugtató és nagy különbségű előny birtokában némileg lankadt csapatunk figyelme és faragni tudott hátrányán a CEKK (61-36). Jó darabig csak Kiss Virág jó kosarának, plusz egy büntetőjének tapsolhatott a publikum, így kicsit leolvadt a harminc pontos előnyünk a játékrész végére (64-46).
   
Chelsea Nelson találatával húszra változott a különbség, de a belelkesülő vendégek zsinórban hat pontot szereztek (66-52). Kiegyenlített játékot hozott ez a szakasz, de ezzel együtt is fiatal játékosainak is lehetőséget adott Csirke Ferenc. Kiss Virág húsz ponttal zárt, és a huszonegy egységig, 11 lepattanóig jutó Chelsea Nelson is a kispadon pihent már. Ivana Brajkovic eresztett el egy dobást a 6,75-ön túlról, kettő perccel a vége előtt, nálunk pedig minden benevezett játékos pályára léphetett. A vége 80-66 lett, megvan a kötelező győzelem, és a végső helyezésünk a szombati, Szekszárd elleni összecsapás (és a riválisaink eredményei) után fog eldőlni.

NKA Universitas PEAC – VBW CEKK Cegléd 80-66 (18-12, 31-16, 15-18, 16-20)
Pécs, 650 néző. V.: Farkas, Kovács, Földesi
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová -, Wentzel 14/3, Marshall 11/3, Nelson 21, Kiss 20. Csere: Simon 4, Sarok 5/3, Brajkovic 3/3, Selcova 2, Laczkó -, Olawuyi -, Bojtár -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
VBW CEKK Cegléd: Holesinska 20/3, Szabó P. 2, Szabó F. 18/3, Szirony -, Baugh 14. Csere: Kobolák 2, Katona 6/3, Szabó D. 2, Laufer 2, Viszmeg -, Rakita -. Edző: Sandro Orlando
   
Csirke Ferenc: Megérdemelt győzelmet arattunk. Az első negyedben eladtunk hat labdát, hat pont volt a különbség, a másodikban egyet sem, és egyből húsz pont fölé nőtt a különbség. Jól védekeztünk, megtaláltuk az üres helyzeteket, a zónájukat is megbontottuk. Talán a huszonötödik perc környékére lett harminc pont a különbség, és itt van egy kis hiányérzetem a rutinosabb játékosok felé. Ahogy fokozatosan cseréltem be a fiatalokat, a pályán maradó idősebbeknek kellett volna több terhet vállalniuk, nem pedig menekülni a felelősség elől. Abszolút nem róható fel a fiatalokra, hogy a Cegléd visszajött ekkora különbségről húszon belülre. A későbbiekre nézvést erre oda kell figyelni. Mostantól kezdve viszont csakis a következő ellenfelünkre, a Szekszárdra fogunk koncentrálni.
Chelsea Nelson: Erősen kezdtük a mérkőzést, jól pattanóztunk, amiből gyorsindításokat tudtunk végrehajtani. Védekezésben is jól teljesítettünk, szépen rotáltunk, sokat futottunk, hogy leszűkítsük a területet az ellenfél számára.

Sandro Orlando: A csapatom hozta a szokásos formáját: egy-két negyeden át megfeledkeztünk a védekezésről. A játékvariációkat tartalmazó kis könyvecskénket is elveszítettük ebben az időszakban, kaptunk is ötven pontot. Amikorra végre összeszedtük magunkat, elkezdtünk normális kosárlabdát játszani, de addigra elment a meccs.
Szabó Fanni: Csúnya első félidőt játszottunk, nagyon sok pontot kaptunk. Próbáltunk minél kevesebb kosarat engedni a palánkunk alól, erre sorra kaptuk őket a festékből. A második félidő sokkal jobban sikerült, azt meg is nyertük szerintem. Erre lehet építeni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva