NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

SIMA MECCSEN JUTOTTUNK A NÉGY KÖZÉ A MAGYAR KUPÁBAN

Sima meccsen jutottunk a négy közé a Magyar Kupában
A vártnál sokkal könnyebben vette a feladatot csapatunk, amely a Killik László Magyar Kupa negyeddöntőjében nagy különbséggel, 87-44-re legyőzte a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklóst. Ez azt jelenti, hogy március 9-10-én ott lesz Sopronban a kupadöntőn az NKA Universitas PEAC!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
BKG PRIMA NATURA Szigetszentmiklós
BKG PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

A bemutatási ceremóniát megelőzően a vasárnap HEPP Kupát nyert NKA Universitas PEAC II. csapatatát köszöntötte egy-egy szál virággal az Akadémia részéről Koronics András női szakágvezető és Kond Árpád csapatunk ügyvezetője. Nagy csokor virágot kaptak a válogatott játékosaink annak apropóján, hogy kijutottak az Európa-bajnokságra, Kiss Virágot, Wentzel Nórát, Ivana Katanicot és a magyar válogatott másodedzőjét Iványi Dalmát köszöntöttük. A feldobást megelőzően egy perces néma gyászszünettel fejeztük ki részvétünket és együttérzésünket Törökország és Szíria földrengésben elhunyt áldozatainak.
   
Sierra Calhoun nyitotta a kosarak sorát egy hárompontossal, amire Aldazabal felelt a túloldalon (3-2). 5-5-nél mutatott utoljára egyenlő állást az Akadémia eredményjelzője, majd egy remek 8-0 pécsi sorozatnak tapsolhatott a lelátó népe (13-5), Niki Olawuyi és Kiss Virág találatainak köszönhetően. Bátran cserélt Jovan Gorec, a lendület pedig megmaradt, a túloldalon a negyed végéig csak Vári Zita kosarát jegyezhettük fel, amivel 13-7-re módosult az állás. Pályára került új igazolásunk, Jazmon Gwathmey is, az NKA Universitas PEAC pedig gördülékeny, szép és mondhatni, könnyed játékkal teljesen állva hagyta a szigetszentmiklósiakat, olyannyira, hogy az első tíz perc végén 24-7-re vezetett csapatunk.
   
Visszavett kicsit a tempóból a második negyedre együttesünk, be-betaláltak a kék mezes vendégek is, a 14. percben 30-14 állt az eredményjelző táblán. Csendesen csordogált a mérkőzés, az előnyünk azonban nőtt, Bea Sanchez nagyon szép, kosár alóli közelijével 36-15 lett az állás, majd Vári Zita villant egymás után kétszer. Összeszedettebben kosárlabdázott ebben a szakaszban a vendégcsapat, Aldazabal kapott egy remek labdát palánk alatt amit pontokra váltott, majd Takács kosara után Jovan Gorec időt kért, amikor két percen belül voltunk a nagyszünetet megelőzően (36-23). Hatottak az edzői intelmek, a hátralévő időben 9-2-s sorozattal alakították Simon Zsófiék 45-25-re az állást a negyedórás szünetre.
   
Jaz Gwathmey remek középtávoli tempójával indult a harmadik negyed, Wentzel Nóri két büntetőt értékesített, majd Sierra Calhoun vágott be a sarokból egy hármast, dióhéjban ez történt másfél perc alatt. Nem is csoda, hogy hamar kikérte első idejét Gedei Tibor, miután a BKG támadásai sikertelenül végződtek (52-25). Nem sokkal később, Kiss Virág 2+1-e után a „Mennyi? Harminc!” rigmusba kezdtek bele a szurkolóink 55-25-ös állásnál. Továbbra is pont nélkül álltak a harmadik negyedben a vendégek, remekül zárt a pécsi védelem, elől pedig hatékony volt a támadójátékunk, így egyre nagyobb lett a különbség (26. perc 62-25). Vári Zita büntetője törte meg a jeget, de ez a játékrész, hasonlóan az elsőhöz, igencsak pontszegényre sikerült szigetszentmiklósi szemszögből. A mieink összesen 24 pontig jutottak a harmadik negyedben, nem egyszer különösen szép megoldással rukkoltak elő lányaink, és 69-33-nál ért véget a játékrész.
   
Hibákkal tarkított játékot láthattunk a záró negyed első felében, valójában már eldőlt minden lényegi kérdés, ez meg is látszott a koncentráción (34. perc 71-35). Két időkérést el is használt Gedei Tibor, de hiába, ezen az estén kevés ellenállást tudott kifejteni csapata, míg a túloldalon Jovan Gorec minden játékosának bőven tudott játéklehetőséget adni, szépen elosztva a játékperceket. Meg is hálálták mindezt Laczkó Sáriék, minden pályára lépő játékosunk kivette részét a pontszerzésből. Kaszás-Pap Regina közelijével negyvenre duzzadt a különbség (77-37), a mérkőzés pedig 87-44-nél ért véget. Mindez azt jelenti, hogy csapatunk ott lesz Sopronban a március 9-10-én megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőjében, ahol az elődöntőben a DVTK-Hun-Therm lesz az ellenfelünk. Meglepetés egyik mérkőzésen sem született a többi párharcban, így a Sopron Basket a SERCO Uni Győrrel csap össze a döntőbe jutásért.
   
NKA Universitas PEAC – BKG Prima Natura Szigetszentmiklós 87-44 (24-7, 21-18, 24-8, 18-11)
Pécs, 300 néző. V.: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Kovács Nimród János
NKA Universitas PEAC: Katanic 5, Calhoun 6/6, Wentzel 8, Olawuyi 12, Kiss 15. Csere: Sanchez 4, Laczkó 7, Gwathmey 11, Simon 5, Szücs 3, Rátkai 4, Kaszás-Pap 7. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós: Perez 10/6, Szabó 3/3, Duka -, Vári 8, Aldazabal 7. Csere: Takács 4, Andi 1, Zsámár 4, Gróf 5/3, Herzog 2. Edző: Gedei Tibor, Nyulasi Barbara, Riskó Dávid.
   
Jovan Gorec: Jó volt három hét után újra meccset játszani, és hogy újra együtt lehettünk. Örülök, hogy mindegyik játékosnak lehetőséget adhattam, és nemcsak jól, de nagy energiákat mozgósítva játszottak. Tudom, hogy az ellenfél nem tudott teljes kerettel kiállni, de így is gratulálok a játékukhoz, és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.
Kiss Virág: Örülök, hogy viszonylag sima mérkőzést tudtunk játszani, így mindenki pályára léphetett. Az utolsó másodpercig komolyan vettük a találkozót, és ez volt a legfontosabb. Büszke vagyok a lányokra, és bízom a jó folytatásban a kupában.
Gedei Tibor: Gratulálok a PEAC-nak, és sok sikert kívánok nekik a Final Fourban. Foghíjas kerettel érkeztünk, nehéz is volt megfelelő szerkezettel játszanunk. Az öltözőben megkérdeztem a lányokat, hogy hányan játszottak már életükben kupameccset, és volt egy darab jelentkező… Ettől függetlenül akadtak biztató periódusaink, nagyjából a 18. percig.
Gróf Júlia: Örülök a lehetőségnek, hogy játszhattam. Annak ellenére, hogy tartalékos csapattal érkeztünk, úgy érzem, helytálltunk, és készülünk tovább a Cegléd elleni meccsre.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva