PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

SIKERES HAZAI BEMUTATKOZÁS

Sikeres hazai bemutatkozás
A szerdai, nagy különbségű győzelmünk után Pécsett is felülmúltuk a ZTE NKK együttesét, ezúttal 87-70 arányban bizonyultunk jobbnak.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
87 : 70
ZTE NKK
ZTE NKK

Egy perces gyászszünettel indult a mérkőzés, a napra pontosan hat évvel ezelőtt tragikus közúti balesetben elhunyt legendás pécsi edzőre, Fűzy Ákosra és a győri csapat vezetőjére, Tapodi Péterre emlékeztünk. A mieink megilletődötten, a vendégek pedig ezúttal összeszedettebben kezdtek, a kék mezes zalaiak ragadták magukhoz a vezetést a találkozó elején. A második negyed viszont nagyon a miénk volt, támadásban és védekezésben egyaránt remekeltünk, jócskán feljavult a dobószázalékunk is. Helyenként ötletesen, közönségszórakoztatóan kosárlabdáztak Szabó Fanniék, de Maegan Conwright szemtelen labdaszerzéseinek és centerünk, Cierra Bravard hárompontosainak is tapsoltak a mérkőzésre kilátogatók. Hegedűs Janka és Vita Horobets pécsi bemutatkozása is jól sikerült. Az utolsó negyedben már csökkent a koncentráció, több pontatlanság csúszott a játékunkba, ezt a tíz perc alatt tíz eladott labdánk száma is jól mutatja. Összességében azonban nem lehetünk elégedetlenek, hiszen magabiztos győzelemmel mutatkozott be csapatunk a hazai publikumnak. Legközelebb Sepsiszentgyörgyön lépünk pályára, jövő héten kétszer is megmérkőzünk a zöld-fehérekkel.

PEAC-PÉCS – ZTE NKK 87-70 (19-18, 30-15, 19-15, 19-22)
PEAC-PÉCS: Conwright 14, Wentzel 4, Szabó 11/3, Hegedűs 13, Bravard 21/9. Csere: Horobets 9/6, Kaposi 3, Sánta -, Gémes-Sarok 8/3, Ruják 4, Vojinovic -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
ZTE NKK: Nagy 17/3, Kovács 3/3, Burkholder 15/9, Ndiba 3, Horti 4. Csere: Hayes 26, Delic 2, Kuttor -, Preisinger -. Edző: Molnár József, Horváth Zsófia
   
Meszlényi Róbert: Az első hazai mérkőzésünket meg tudtuk nyerni. Végig mi irányítottunk egy olyan meccsen, ami más volt, mint Zalaegerszegen és mi is másképp játszottunk. Ellenfelünk külföldi centere, aki ott nem játszott, most kiderült, hogy meghatározó játékos, akit nem mindig tudtuk, hogy hogyan őrizzünk, de fel lehet erre is készülni a későbbiekben. Ma próbáltam mindenkit pályára küldeni, hiszen azért edzünk, hogy mindenki meg tudja mutatni ezeken a meccseken, hogy mire képes, ez ma jól sikerült. Az eredménnyel is elégedett vagyok, magabiztosan tudtunk játszani és bízom benne, hogy ezt az építkezést, amit elkezdtünk, tudjuk folytatni a továbbiakban is.

« vissza


Kiemelt támogatók:

PEAC-PÉCS - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Hatodik felkészülési mérkőzésünket a PINKK Pécsi 424 ellen vívtuk a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A találkozó 82-69-es PEAC-PÉCS sikerrel zárult.

© Minden jog fenntartva