NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

SIKERES ÉVZÁRÓ A BEAC ELLEN

Sikeres évzáró a BEAC ellen
Sokkal jobb második félidei teljesítményének köszönhetően magabiztos győzelemmel zárta a 2022-es esztendőt az NKA UNIVERSITAS PEAC, amely 84-62-re múlta felül a jól küzdő EON ELTE BEAC gárdáját Pécsett.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
E.ON ELTE BEAC
E.ON ELTE BEAC

Álmosan kezdtek a csapatok az év utolsó bajnoki mérkőzésén, öt perc elteltével 8-6 állt az eredményjelző táblán, a pontatlanabb játék miatt jóval több volt az eladott labda is. Egészen 9-9-ig együtt haladt a két gárda, Wentzel Nóri triplája után egy jó darabig nem változott az eredmény (12-9). Nagy rohanás vette kezdetét ismét, a lepattanókat sokkal jobban begyűjtő csapatunk tudta előbb rendezni sorait (9. perc 18-11), de a negyed végére felzárkózott a BEAC (18-14).
Szívósan küzdött ellenfelünk, a második játékrész elején nem egészen két perc alatt kiegyenlített Angyal és Green kosaraival (19-19). Az időkérést követően Wentzel Nóri zúdította be a gyűrűbe második hárompontosát, majd Ilina Selcova triplája landolt a gyűrűben, közte Tóth Franka talált be a palánk alól. Szép lassan tudtuk az előnyünket építeni, egyre többet hibáztak Angyalék a támadások befejezésénél (17. perc 30-23). Horváth Bianka időkérése után új lendületet kapott csapata, Juhász Angéla ziccere után 32-28-nál Jovan Gorec szakította meg a mérkőzést bő egy perccel a nagyszünet előtt. A biztosra mentünk, a hátralévő időben Kiss Virág találataival a hét pontra nőtt előnyünk a negyed végére (37-30).
   
A szünetben a PTE Brass Band szórakoztatta a szurkolókat, jól is indult a harmadik negyed számunkra, az első félidőben kicsit passzív légiósaink villantak, Cierra Burdick gyors találata után Sierra Calhoun volt eredményes (41-30). Robbanásszerű volt a folytatás is, nem telt el három perc, hamar tizennégy lett közte (46-32). Igyekezett tartani a lépést a BEAC, próbáltak közelebb kerülni Tóth Frankáék, de nem sikerült (27. perc 54-40). Wentzel Nóri keze remekül sült, alig-alig hibázott már a 15. pontjánál járt. A negyed utolsó percében Sierra Calhoun büntetőivel alakult ki a 62-46-os részeredmény.
   
Nem adták fel a vendégek, Angyal Barbara villant kétszer, majd Green dudaszós hármasával olvadt tízre a különbség. Ivana Katanic betörésből elért találataival verte vissza a próbálkozásokat (66-54). Alaposan kivette részét a pontszerzésből odaát Angyal Barbara, aki 19 pontig jutott a mérkőzésen. Öt perccel a vége előtt 75-58 állt az eredményjelző táblán, voltak szép villanások mindkét oldalon, de a lényegi kérdések már eldőltek, Simon Zsófi 2+1-ével kialakult a húsz pontos különbség (78-58). Olawuyi Adenike talált be kétszer egymás után (84-60), a végeredményt Zsámár közelije állította be, húsz pont fölötti különbséggel győzött az NKA UNIVERSITAS PEAC, így várhatja a január negyedikei Pöstyén elleni idegenbeli EK fellépést. irvá
   
NKA Universitas PEAC – E.ON ELTE BEAC 84-62 (18-14, 19-16, 25-16, 22-16)
Pécs, 300 néző. V.: Söjtöry Tamás, Nyilas István, Major Ádám.
NKA Universitas PEAC: Laczkó 3/3, Calhoun 10/3, Wentzel 18/9, Burdick 8, Kiss 18. Csere: Katanic 10, Selcova 3/3, Simon 5, Sanchez 5/3, Olawuyi 4, Szücs -, Kaszás-Pap -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
E.ON ELTE BEAC: Angyal 19/3, Green 13/6, Milkovics 5/3, Tóth 10/3, Vojtulek 6. Csere: Radócz -, Orosz -, Zsámár 4, Juhász 5, Katona -. Edző: Horváth Bianka
   
Jovan Gorec: Mindenkinek kellemes ünnepeket! Jó mérkőzésünk volt a sok fiatalt és két remek légióst foglalkoztató BEAC ellen. Nehéz az ilyen csapatok ellen játszani, mert rengeteg energiát mozgósítanak, ezért nagy elégedettséggel töltött el, amit láttam, tulajdonképpen mindkét félidőben. Végig uraltuk a játékot, és a második félidőre rátaláltunk a saját ritmusunkra is.   
Ivana Katanic: Jó meccset játszottunk, különösen a második félidőben. Azt a játékot kéne folytatnunk, ennyi.
Horváth Bianka: Az első félidőben tartottuk magunkat. Tudtuk, hogy a harmadik negyedet meg fogja nyomni a PEAC, hiszen a korábbi mérkőzések tapasztalatai alapján ebben nagyon erősek. Kiss Virágot és Wentzel Nórát nem tudtuk lelassítani, ami számunkra rossz hír, a magyar kosárlabda szempontjából viszont biztató.
Juhász Angéla: Egész sok mindent meg tudtunk valósítani abból, amit Horváth Bianka kért tőlünk, és az első félidőben jól tartottuk magunkat. Sajnos Kiss Virág pontjait nem tudtuk leredukálni és a kizárásokkal is gondjaink akadtak, ezen mindenképpen javítanunk kell a későbbiekben.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva