NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

SEMMI NEM DŐLT EL

Semmi nem dőlt el
Két pontos PEAC-PÉCS győzelem született egy késhegyre menő Magyar Kupa összecsapáson Pécsett a Bácsbasket Kft. ellen a legjobb négy közé jutás a jövő csütörtöki, komlói visszavágón dől el.
PEAC-PÉCS – BÁCSBASKET KFT. 56-54 (11-18, 16-10, 15-9, 14-17)
Pécs, 1500 néző. V.: Győrffy, Farkas, Németh

PEAC-PÉCS: Fűrész 8/6, Barbour 18, Dusanic 8, Nagy-Bujdosó 10, Jaeschke 9. Csere: Czirják 1, Horváth 2, Szamosi -, Raus -.
Bácsbasket Kft.:
Ruják 19/3, Iványi 10/6, Sarok -, Dorogobuzova 13, Brumermaine 2. Csere: Kováts 4, Laczi 6, Pénzes -.


A várakozásoknak megfelelően parázs összecsapást látott a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok közönsége, amely rengeteg hibát, hatalmas küzdelmet és kevés kosarat hozott. Az első tíz perc végére nyolcpontos előnyt harcolt ki az elsősorban külső posztokon domináló, ebben a periódusban szervezettebb játékkal előrukkoló vendégcsapat, elsősorban Ruják ponterős játékának köszönhetően. A fiatal pécsi csapat többet hibázott, időnként tanácstalannak tűnt támadásban, így 6-4 után a 14-2-es szakaszt produkáló Bácsbasket 18-11-re vezetett a 10. percben.

Horváth Lilláék védekezése a kilencedik perctől kezdett összeállni, Zeljko Djokic zónája sok rontott dobásra kényszerítette Iványiékat, és a 13. percben Fűrész első triplájával utolérte ellenfelét a PEAC-PÉCS. A felbátorodó Barobur is kezdett be-betalálni, majd Fűrész megszerezte második tripláját, 24-18-ra vezettek a fekete fehérek. Mivel erre a szép szakasz nagyon mélyről, mínusz hétről indult Zeljko Djokic csapata, a 13-0-s szakasz ellenére sem tudott jelentős előnybe kerülni a PEAC, sőt, Iványi két büntetőjével és triplájával a vezetést is visszavették (18. perc 24-26). A töménytelen hiba mellett a faultok is gyűltek az ideges hangulatú, sok reklamálással tarkított csatában, Brumermainak és Saroknak is 4-4 személyi állt a neve mellett, a másik oldalon Nagy-Bujdosó és Fűrész 3-3 faultja jelentett problémát a szakvezetőknek. Dorogobuzova kosarával egy ponttal vezetett a Bácsbasket a nagyszünetben (27-28).


Egyik csapat sem tudott elszakadni jobban a másiktól, a harmadik negyedet jobban kezdő vendégek Laczi triplájával 27-33-ra megléptek, de a 26. percben 33-33-nál kiegyenlítettek Jaeschke-ék. A PEAC-zóna ellen nemigen boldogult az ellenfél, és a negyed végére a kiemelkedően ponterős Barbour egyre ponterősebb játékával, és utolsó másodperces palánkos duplájával öt ponttal, 42-37-re vezettek a fekete fehérek.

A záró tíz percben már hét pontos előnyt is kiharcolt magának a PEAC (36. perc 46-39), ám a támadóidők végén kétszer is pontot szerzett a Bácsbasket, amely négy pontra felzárkózott. Nagyban befolyásolta a PEAC játékát, hogy egy buta faultnál, hat és fél perccel a vége előtt kipontozódott Fűrész, és ezzel irányító poszton komoly hátrányba került Zeljko Djokic gárdája. Jól használták ki a szerkezeti előnyüket Rujákék, felzárkóztak, így a 38. percben 51-48-nál Zeljko Djokic időt kért. Kétszer is lejárt a pécsiek támadóideje dobás nélkül, így 38 másodperccel a vége előtt Laczi kosarával kettő pontra jött fel a Bácsbasket. Horváth Lilla triplakísérlete lejött a gyűrűről, Ruják büntetőkkel egyenlített (54-54). Egy támadásnyi idő volt vissza, ami ahhoz volt elég, hogy Nagy-Bujdosó Nóra betaláljon, és ezzel 56-54-re, minimális, két pontos különbséggel legyőzte ellenfelét a PEAC-PÉCS, amely így, irányítójának kipontozódása után legalább előnyt tudott kiharcolni rutinosabb riválisával szemben a jövő csütörtökön, Komlón sorra kerülő visszavágóra.

Előtte még két mérkőzés vár azonban a PEAC-PÉCS csapatára, előbb vasárnap 18 órakor a Somorja ellen játszanak élet-halál meccset a középszakaszban, majd hétfőn 18 órakor érkezik a Radivoj Korac a soron következő tét nélküli Adria Liga mérkőzést lejátszani.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva