NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

RÓZSAHEGYEN A PEAC-PÉCS

Rózsahegyen a PEAC-PÉCS
Szombaton 17 órától az MBK Ruzomberok – PEAC-PÉCS összecsapást rendeznek a szlovák kisvárosban, melyen az előzetes esélyek az amerikai légióssal erősítő házigazdák mellett szólnak.
Vandersloot révén egy tengerentúli irányító erősíti szombati riválisunkat, amely így is jóval erősebbnek tűnik a honi csapatoknál, mivel a pécsi huszonkét pontos (63-41) sikerüket a Diósgyőr elleni 16 pontos hazai győzelem (80-64) követte, majd némiképp meglepetésre alaposan helybenhagyták Sopronban a zöld-sárgákat. Az a 81-63-as rózsahegyi győzelem árnyalja egy kicsit a pécsi mérkőzést, pontosabb képet ad a szlovák trónkövetelő játékerejéről, és az általuk képviselt játékrendszer valós erejéről.

Stefan Svitek nagycsapatot épít az egykori EuroLiga győztesből, amely nem feltett kézzel készül a szlovák bajnoki döntőre sem, ezt igazolja Courtney Vandersloot szerződtetése is, és ha lehet az előzetes híreknek hinni, a Good Angels Kosice sem fogja tudni olyan bombaerős kerettel befejezni az évadot, mint amilyen jelenleg ott szerepel, így nagy derbinek ígérkezhet a szlovák bajnoki finálé is.

Persze, addig még számos összecsapás vár a csapatokra, mint a most szombati PEAC-PÉCS elleni szlovák-magyar középszakasz fordulója. Fáradt, de boldog pécsi gárda kelt útra szombaton hajnalban Rózsahegyre, amely a Magyar Kupa legjobb négy csapata között tudhatja magát. A csütörtöki komlói sikerrel megvívott kupavisszavágót követően csak egy megbeszélésre tudott sort keríteni Zeljko Djokic, aki most kiváló segítője, Imreh Ajtony nélkül vágott neki a szlovákiai buszos útnak. A PEAC-PÉCS másodedzője serdülő csapatával bejuthat az Adria Liga korosztályos Final Four-jába, ha sikerrel szerepelnek a szombati fordulóban.

A gárda legifjabb játékosaira sem tud számítani az első csapatunk, így a tizedik emberünk a sérült Czukor Tünde lesz majd, ennek ellenére a csapatunk vezető edzője azt szeretné, ha komoly erőkifejtésre késztetnék a Ruzomberokot, és egyáltalán nem lenne előre lefutott mérkőzés a szombati.

A forduló előtt a mieink tíz meccsük után három győzelemmel a nyolccsapatos liga hatodik helyén állnak, míg a Ruzomberok a harmadik kilenc meccsen hat győzelemmel.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva