NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

RÖVIDZÁRLAT ÉS VERESÉG ZALAEGERSZEGEN

Rövidzárlat és vereség Zalaegerszegen
Egy harmadik negyedbeli rövidzárlat vereséget eredményezett Zalaegerszegen a jól játszó házigazdák és a fáradt egyetemisták csatájában.
ZTE NKK – PEAC-PÉCS 77-68 (24-17, 14-21, 17-8, 22-22)
Zalaegerszeg, 300 néző. V.: Győrfy, Bognár, Surányi

ZTE NKK: Czank 5/3, Szélesy 17/3, Vida 7, Varga 17, Horváth 5. Csere: Szalay 3, Gensler 19/6, Ambrus 2, Michailova 2.
PEAC-PÉCS: Fűrész 8/6, Barbour 15, Dusanic 8/3, Horváth 6, Jaeschke 23. Csere: Czirják 2, Csutorás 2, Szamosi 4, Balla -, Czukor -.

Az előző két fordulóban vereséget begyűjtő ZTE NKK-é volt az első tíz perc. Elsősorban támadásban domináltak a kék-sárgák a szurkolók számára ingyenesen megtekinthető találkozón. Ezzel a gesztussal természetesen kedveztek a vendégszurkolóknak is, akik dudákkal, dobokkal és lankadatlan buzdítással harsogták túl a zalaiakat. Induláskor 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a házigazdák Varga és Vida eredményes játékával elhúztak, és Czank triplája után 24-15-nél közelítette a tíz pontot is a különbség. A jól játszó Barbour faragott ezen a szünetre (24-17). Vida szenvedett még az első negyed végén fájdalmas térdsérülést, amely szerencsére nem volt olyan súlyos, mert a másik negyedben vissza tudott állni. A pécsiek néhány szemfüles labdaszerzést követően (Czirjáknak volt ebben szerepe), valamint Jaeschke középtávoli kosaraival tudtak közelebb jönni ellenfelükhöz. A második negyed derekán úgy tűnt, fordulat is következik be a mérkőzésen, a megszerzett támadólepattanókból gyors indításokkal operálva egy pontra jött fel a PEAC (17. perc 33-32). Kimaradt azonban öt pécsi büntető is, miközben a házigazdáknál Horváth Zsófia összeszedte negyedik hibáját is. A negyed végére Lana Dusanic egyenlített, így 38-38-cal vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első négy percében fej-fej mellett haladtak a csapatok. 44-42-es hazai vezetésnél azonban egy olyan technikai malőr csúszott be – elromlott a sportcsarnok eredményjelző táblája – amely után egyértelműen a hazaiak kaptak jobban lábra. Michailova duplája után Szélesy triplája esett be, hiába kért Zeljko Djokic időt, látni lehetett, hogy valami eltört a pécsi gárdában. Kilenc ponttal tartott előbbre a 34. perc végén a zalai gárda, amelynél a záró periódusban Varga és Szélesy mellé Gensler is felzárkózott, két hárompontosa után 66-49-re is vezettek a fehér mezesek. Ez a különbség már túl sok volt, a végig küzdő, ám ezúttal tompa és fáradt egyetemista csapat részéről Jaeschke kosaraival sikerült a felzárkózás, ami annyira volt elegendő, hogy a két csapat összevetésében az alapszakasz végén a 70-56-ra megnyert pécsi mérkőzés miatt a PEAC áll jobban.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva