PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

RENDKÍVÜL KÖZEL VOLTUNK A BRAVÚRHOZ

Rendkívül közel voltunk a bravúrhoz
Nagyon megszorongatta csapatunk a bajnokesélyes Szekszárdot Szekszárdon, és végül csak öt ponttal maradt alul jóval esélyesebb ellenfele otthonában.
KSC Szekszárd
KSC Szekszárd
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Három perc lement a mérkőzésből, amikor 0-2 állt az eredményjelzőn, a hazaiak dobása rendre leperdült a gyűrűről, de nekünk is akadtak kimaradt helyzeteink. Ekkor még jobban szedtük a lepattanókat, igyekeztünk uralni a mérkőzést, a védekezésünk is jól működött, így öt perc elteltével nálunk volt az előny (0-4). Több mint öt és fél percet kellett várni a hazai kosárra, Eldebrink talált be a szekszárdiaknál, majd a vezetést is átvették (6-4). Sűrű cserékkel igyekezett frissen tartani játékosait Meszlényi Róbert, pályára került ebben a szakaszban Tenyér Zsófi és Kovács Kitti is. Magukra találtak a szekszárdiak, Theodoreán hárompontosa után időt is kértünk, hogy rendezzük a sorainkat (9. perc 11-5). Nem igazán sikerült, ráadásul belelendült a KSC is, így az első tíz perc végére már nyolc pontos előnyt szedtek össze Jovanovicék (15-7).

Bishop indította remekül a második felvonást, duplája, majd két jó büntetője után megugrottak a hazaiak (19-7). Jó PEAC-os periódus következett, zsinórban hat pontot szereztünk, Simon Zsófi, Barnai Judit és Katarina Tetemondova büntetői révén (19-13). Kiválóan tartottuk magunkat, megvoltak a lepattanók, a védekezésre koncentráltunk, ráadásul Simon Zsófi kosarai révén sikerült közelebb lopni magunkat (16. perc 21-17). Ismét a szekszárdiak percei következtek, miután Studer dobhatott tisztán a 6,75-ön túlról ismét kilenc pont környékére hízott a kék-fehérek előnye (26-17), ami meg is maradt a nagyszünetre (30-21).

Döcögött a szekér mindkét oldalon a harmadik játékrész elején, úgy tűnt elveszítették a csapatok a játék ritmusát a nagyszünetben, három perc alatt mindössze egy szekszárdi büntetőt jegyezhettünk fel. Bálint Réka talált be, majd egy szerzett labdából indult a KSC, így időkéréssel avatkozott a játékba Meszlényi Róbert, miután mi négy percen át nem találtunk a gyűrűbe (26. perc 35-21). Szaporodtak a személyi hibáink is, Gémes-Sarok Niki négy, Ruják Nóra pedig a harmadiknál járt. Simon Zsófi törte meg nálunk a kosárcsendet, majd a következő villanásával tovább faragtuk a különbséget (36-25), sőt Wentzel Nóri is betalált (36-27).

A kosárszegény találkozó utolsó negyedének tíz pontos KSC előnnyel vághattak neki a csapatok. Ruják Nórának is megfújták negyedik személyi hibáját a játékvezetők, ami a hazaiaknak 2+1 találatot ért. Három játékosunk is sorban betalált, Gémes-Sarok, Simon majd Ruják kosarával 43-36 állt az eredményjelzőn. Wentzel Nóri csendesítette le a hazai közönséget, előbb egy duplával, majd miután Jovanovic leütötte, két büntetőt is a helyére tett. Simon középtávolijával egy pontra megközelítettük a szekszárdiakat (43-42)! Öt perccel a lefújás előtt Barnai Judit szép centermozdulata olyan duplát ért, amivel a vezetést is átvettük (45-46). Visszavették a vezetést azonban a hazaiak a fáradó, két kulcsjátékosát nélkülöző csapatunkkal szemben és a sok személyi hiba miatt a védekezésünk is óvatosabbá vált, időközben Tetemondova is összeszedte a negyediket (38. perc 53-46). A vége öt pontos hazai siker lett, de büszkén és emelt fővel vonulhattunk le a parkettről a lefújást követően.

KSC Szekszárd – PEAC-PÉCS 55-50 (15-7, 15-14, 10-9, 15-20)
KSC Szekszárd: Studer Á. 6/3, Gereben 9, Eldebrink 6, Bishop 10, McCall 11. Csere: Bálint 5/3, Theodoreán 2, Jovanovic 6/3, Kis -. Edző: Zeljko Djokic, Boris Maljkovic
PEAC-PÉCS: Ruják 7, Wentzel 6, Simon 16, Tetemondova 7, Barnai 10. Csere: Gémes-Sarok 4, Tenyér -, Kovács -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva