NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

REMEK HANGULATÚ DIADAL A PÉCSI NYITÁNYON

Remek hangulatú diadal a pécsi nyitányon
A meccs előtt egy szöget alig lehetett leejteni a Nemzeti Kosárlabda Akadémia parkolójában, szépen alakult az NKA UNIVERSITAS PEAC hazai debütálásának nézőszáma is. A feldobás előtt Lukács Béla fizioterapeutánkat köszöntötte klubunk, mert a Lukács Bélának ez az ötvenedik szezonja, amit elkezdett az élsportban. A mérkőzést nagyon biztosan, 87-60-ra nyertük meg.
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424

Ha egy női kosárlabda csapat 23 pontot ér el egy negyed alatt, azzal általában elégedettek szoktak lenni a szurkolók, az NKA UNIVERSITAS PEAC első 10 perce után mégsem feltétlenül volt ez az érzése az embernek. Idegesen kezdtünk, elfogódottá tette csapatunkat az a tény, hogy új otthonában először léphetnek pályára a lányaink tétmeccsen, és volt több rontott dobásunk palánk alól az elején. Ám mivel a triplavonalon túlról sokkal jobban ültek a dobások, hiába vezetett még a 4. percben 7-6-ra a PINKK, Wentzel és Calhoun kosarai után mégis ők kérték ki a meccs első idejét 14-7-nél. Tízzel mentünk a negyed végén, és mivel a 14. percre már hat hárompontosunk is beakadt, és a lepattanókban is domináltunk, 34-17 volt ide. Zivaljevic próbálta meg meccsben tartani a PINKK-et, de három perccel a félidő előtt 40-22-re vezettünk. Calhoun dobott a triplái mellé 3 büntetőt is, és Sanchez is jól szállt be, húsz pont fölé tornásztuk a különbséget (49-27).

Nem sokat változott a játék képe a második félidő elején, Kiss Virág gólja után lepattanóban megint kimagaslóan teljesítő (21 perc alatt 14 pattanó) Cierra Burdick tett hozzá 5 pontot csapatunk teljesítményéhez, majd 56-29 után Zivaljevic trojkája következett. Calhoun igyekezett nagyon, hogy emlékezetessé tegye pécsi debütálását, négyből negyedik pontos távolijával 70-40-re alakította az állást, és mivel Kaszás-Pap Regina is nagyon agilis játékot tett hozzá a kispadról, 25-18-ra hoztuk a harmadik negyedet. Mindenkinek játéklehetőséget adott Jovan Gorec a csapatából, és amikor már minden kérdés eldőlt, akkor tudott csak kicsit közelebb zárkózni a vendégcsapat. Kicsit visszaesett a meccs a végére, amúgy a várakozásoknak megfelelően nagy különbségű győzelmet aratott az NKA UNIVERSITAS PEAC, lányaink szombaton kora délután a BEAC otthonában folytatják a pontvadászatot.

NKA UNIVERSITAS PEAC – PINKK PÉCSI 424 87-60 (23-13, 26-14,25-18, 13-15)
Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Fűzy Ákos Centerpálya, 600 néző. Vezette: Ádám, Goda, Szilágyi.

NKA UNIVERSITAS PEAC: Laczkó 6/6, Wentzel 12/6, Calhoun 23/12, Burdick 7, Kiss V 10. Csere: Sanchez 10/6, Szücs R. 2, Simon 3/3, Kaszás-Pap 14, Olawuyi -, Kötő -. Edzők: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmézic Daliborka.

PINKK PÉCSI 424: Tenyér 2, Zivaljevic 22/12, Zsilinszki -, Vincze 14/6, Liubinets 9. Csere: Kovács 6, Bojtár -, Szücs L. 4 Horváth 3/3. Edző: Kovács Dénes.

Sierra Calhoun: - Nagyon jól éreztem magam a pályán, úgy gondolom, hogy ez a mai győzelem egy jó hazai kezdés a bajnokságban. A hangulat szuper volt, köszönjük a szurkolást!
Jovan Gorec: - Elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, jó mérkőzést játszottunk, ahol magas százalékkal dobtuk a triplákat. Nagyszerű volt az atmoszféra, nagyon jól éreztük magunkat a pályán. Fantasztikusak voltak a szurkolóink, köszönjük a támogatásukat!

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva