NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

REMEK GYŐZELMET ARATTUNK A RIVÁLIS FELETT

Remek győzelmet arattunk a rivális felett
Egészen kiváló harmadik negyeddel a vártnál nagyobb különbséggel, 16 ponttal múltuk felül a győri együttest, így pontazonosság esetén eléjük kerülünk az alapszakasz végén.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Uni Győr MÉLY-ÚT
Uni Győr MÉLY-ÚT

Sokan választották hétfő esti szórakozásuknak a PEAC-Győr rangadót, és milyen jól tették! Kiss Virág és Dubei Debóra büntetői jelentették a harmadik és negyedik helyezett rangadóján az első pontokat, majd Dombai talált be a vendégeknél (2-4). A következő szakasz viszont a miénk volt, Kiss Virág vezérletével 10-4-re vezettünk négy perc elteltével, a győriek ki is kérték első idejüket. Büntetőkkel zárkózott a Győr, a játékvezetők igen szigorúan tartották a kezükben a mérkőzést, Mompremierék hamar ki is egyenlítettek (6. perc 10-10). Sőt, meg is fordították a mérkőzést, egy eladott labda után Török triplája lejött a gyűrűről, de Dombai zavartalanul tehette vissza a megszerzett támadólepattanót, így most Csirke Ferencen volt a sor az időkérést illetően. Kiss Virág egalizált, majd büntetőivel ismét átvettük a vezetést, válogatott centerünk a 12. pontját szerezte (14-12). Most a győriek kerültek kisebb hullámvölgybe, jó darabig csak Mompremier büntetőjét jegyezhettük fel, 18-13-ra vezettünk. A negyed végén büntetőkkel zárkózott a vendéggárda, 18-15-tel zárult az első tíz perc.
   
Jó győri támadás indította a következő szakaszt, Dombai talált be. Felváltva vezettek a csapatok, majd Wentzel Nóri betörésből elért kosarával a 13. percben 22-19-re módosult az állás. Küzdelmes periódusban büntetőkkel (is) folyamatosan araszoltunk előrébb (15. perc 27-21). Nyolc ponttal is vezettünk már, ám következett némi kihagyás, védekezésben kicsit felpuhultunk, így újra a nyakunkon voltak Mompremierék (29-27). Csirke Ferenc időkérését követően Kiss Virág passzából szerzett Ty Marshall két pontot, de Dombai egy triplával válaszolt. Öt pontos előnyel fordultunk a nagyszünet előtti utolsó percre (37-32), ám előnyünk a záró dudaszóra egyre olvadt. Bosszantó volt, mert végig támadhattuk az utolsó 24 másodpercet, de a túl korán eldobott labdánk után még épp egy ziccerre futotta Weningertől (37-36).
   
Álomszerűen indult a harmadik negyed, Ty Marshall dudaszós triplája után Nikola Dudasová is bevágott egy hármast, majd jött Chelsea Nelson kosara, ami után 45-36-ra vezettünk két perc elteltével! Hiába volt Iványi Dalma talán kicsit korai időkérése, megállíthatatlanul mentünk előre, 51-36-nál jött az újabb időkérés odaát. Öt és fél percnyi győri pontnélküliséget tört meg Dubei hárompontosa, de óriásit harcoltunk, szedtük a lepattanókat, extrán védekeztünk, a 29. percben pedig már 18 ponttal vezettünk (58-40). Erre még rá tudtunk tenni egy lapáttal, az utolsó pillanatokban Szücs Réka ellen követett el Canada Jordin szabálytalanságot tripladobás közben, Réka pedig nem hibázott a büntetővonalról, mindhármat a helyére tette (61-42).
   
A záró negyedben két és fél percig egy-egy találat esett mindkét oldalon, Kiss Virág szép találatára Dubei egy hármassal válaszolt. A folytatásban visszavettük a húsz pont feletti előnyünket (68-47), a túloldalon Mompremier igyekezett tartani csapatát és faragott hátrányukon. Wentzel Nóri, majd Ty Marshall második triplája is a gyűrűbe vágódott, magabiztosan tartottunk kezünkben a mérkőzést, egyre inkább úgy tűnt, hogy az áhított tíz pontos győzelem simán összejöhet (37. perc 74-52). A végére sem változott sokminden, ezt a mérkőzést bizony nagy győzelmet aratva megnyertük 78-62-re!
   
   
NKA Universitas PEAC – UNI Győr MÉLY-ÚT 78-62 (18-15,19-21, 24-6, 17-20)
Pécs, 700 néző. V.: dr. Mészáros, Nagy, Goda
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 9/3, Wentzel 14/6, Marshall 18/6, Nelson 12, Kiss 20. Csere: Sarok -, Szücs 3, Simon -, Brajkovic 2, Selcova -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 12, Dombai 11/3, Dubei 8/6, Oroszova 2, Mompremier 24. Csere: Razheva 2, Ruff-Nagy -, Török 3, Weninger 2, Rozmán -. Edző: Iványi Dalma, Fűzy-Antolovics Adél
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak és a szurkolóknak is! Három vereségből jöttünk, igaz, ezeket euroligás ellenfelektől szedtük össze. Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatokkal pariban tudunk maradni, nyerni is képesek vagyunk ellenük, és ez most is bebizonyosodott. Furcsa volt, hogy január 8. óta most először játszottunk otthon, de fantasztikus élmény volt. A szokásos jó védekezésünkre sikerült egy lapáttal rátenni, és a második félidőben még a dobások is beestek hozzá. Ilyen nehézségű mérkőzést nehéz pusztán a palánk alatt megnyerni, ezért jó volt látni, hogy a harmadik játékrésztől kezdve megvolt a dobásaink egyensúlya: amikor behúzódtak Virágra és Chelsea-re, jöttek a távoli dobások. És mindehhez társult a fantasztikus védekezésünk, úgyhogy meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével. Most már abszolút a mi kezünkben van, hogy megszerezzük a harmadik helyezést az alapszakaszban – ami egy olyan pozíció a rájátszás előtt, amiről év elején álmodtunk. De lépésről lépésre haladunk, a hétvégén megyünk egy nagyon erős csapathoz, a Csatához, meglátjuk, mire megyünk velük.   
Kiss Virág: Büszke vagyok a csapatra, hatalmas győzelem volt ez. Függetlenül attól, hogy hány ponttal vezettünk, egy másodpercre sem engedtünk ki, és megmutattuk, milyen csapat vagyunk valójában. Ez a meccs hatalmas erőt adhat számunkra a továbbiakban.
   
Iványi Dalma: Először is szeretnék gratulálni a PEAC-nak, nagyon szépen játszottak, illetve nagyszerűen kihasználták a harmadik negyedbeli megingásunkat. Az egész második félidőben eksztázisban játszottak, mi viszont érthetetlen módon összeomlottunk. Azokban az elemekben hibáztunk, amelyeket előzetesen megbeszéltünk és gyakoroltunk az edzéseken.
Beatrice Mompremier: Eleve döcögősen kezdtük a mérkőzést, de az első félidőben azért tartottuk a lépést a PEAC csapatával. A harmadik negyedet nagyon lassan kezdtük, és az ellenfelünk komoly előnyt tudott szerezni magának. A lepattanókért vívott harcban is alulmaradtunk, ez vezetett a vereséghez.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva