NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

RÉG NEM LÁTOTT, SIKER: BEJUTOTTUNK A LEGJOBB NÉGY KÖZÉ!

Rég nem látott, siker: bejutottunk a legjobb négy közé!
A negyeddöntő második mérkőzését is nagy különbséggel megnyerte csapatunk, és az NKA UNIVERSITAS PEAC bejutott a legjobb négy közé!
Ludovika Csata
Ludovika Csata
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Fél órával a kezdés előtt egy busznyi lelkes pécsi szurkoló tapsa mellett futhatott ki csapatunk a Ludovika Aréna pályájára. Chelsea Nelson találatával indult a mérkőzés, amire Horváth Bernadett egy hárompontossal válaszolt a túloldalon. A negyed derekáig kiegyenlített játék folyt a pályán, a védekezésünk nem a leghatékonyabban működött ebben a szakaszban. Nem telt el öt perc, 12-13 állt az eredményjelző táblán, a folytatás azonban remekül sikerült! Csirke Ferenc a két legrutinosabb játékosunkat, Sarok Nikit és Simon Zsófit küldte pályára, ezzel a védekezésünk a helyére billent, 12-21-re elléptünk. Az első játékrész 15-21-es eredménnyel zárult, Hegedűs Janka hárompontosa nyomán.
   
Kiss Virág-show indította a második felvonást, zsinórban 7 pontot jegyzett válogatott centerünk, miközben Zele Dorina megkapta negyedik személyi hibáját is. Rendben volt a védekezés is, bő négy percig nem is talált be a gyűrűbe az egyébként foghíjas hazai gárda, amely főleg triplákból és büntetőkből jutott előrébb. 19-33 állt az eredményjelző táblán, amikor a Csata közelebb zárkózott, két hárompontossal tíz ponton belülre került Tursics Krisztián együttese (25-33). Csapatunk azonban rendezni tudta sorait, így a nagyszünetre tizennégy pontos előnnyel vonulhattunk (27-41).
   
A fordulás után a mai napon a főként a társak kiszolgálásában jeleskedő, nyolc gólpasszig jutó Ty Marshall vágott be egy hárompontost, majd ezt követően Wentzel Nóri is betalált a 6,75-ön túlról, így kerek húsz lett közte (27-47). Nemsokára Zele Dorina jutott a kipontozódás sorsára, csapatunk pedig ellenállhatatlanul kosárlabdázott, 42-69-nél jött el a harmadik játékrész vége.
   
A hazaiaknál a mindössze 16 esztendős Toman Dóra emelkedett ki, a fiatal játékos a mai estén ragyogóan mutatkozott be az élvonalban. Az utolsó negyedre gyakorlatilag már minden eldőlt, harminc pont fölé nőtt a különbség (47-78), nálunk minden benevezett játékos a pályára került. A vége 58-84 lett, ezzel az NKA Universitas PEAC bejutott a legjobb négy közé a bajnokságban, amire legutóbb a 2014/2015-ös idényben volt példa!
Ehhez a két, sima, harminc pontos, összességében nagyobb látható probléma nélkül behúzott negyeddöntőhöz az egész évben elvégzett kemény munka által eredményezett alapszakasz harmadik helye adta meg az alapot, így került be csapatunk a legjobb négybe. És nincs megállás!

Ludovika FCSM Csata – NKA Universitas PEAC 58-84 (15-21, 12-20, 15-28, 16-15)
Budapest, 300 néző. V.: Földházi Tamás, Tóth Cecília, Frányó Péter
   
Ludovika FCSM Csata: Horváth 12/12, Böröndy 6/3, Lelik 9/9, Zele 2, Hegedűs 14/6. Csere: Angyal -, Strausz 1, Toman D. 14/12 Edző: Tursics Krisztián, Bódi Ferenc
NKA Universitas PEAC: Dudásová 12/9, Wentzel 7/3, Marshall 5/3, Nelson 20, Kiss 20. Csere: Simon -, Sarok 7/3, Szücs 8/6, Brajkovic 3, Selcova 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak és a szurkolóinknak is. Itt derült ki a helyszínen, hogy a Csata két meghatározó játékosa nem tud játszani, amivel sokkal hosszabb lett a csapatunk. Tudtuk, hogy ha sokáig nyomás alatt tartjuk őket, akkor előbb-utóbb el fognak fáradni. A lányok megvalósították, amit megbeszéltünk. A zóna ellen akadozott a gépezet, de a Csatának nem volt más választása, mint a zóna, így jó kis harc lett belőle főleg a második negyedben. Örülök a továbbjutásnak; a négy közé jutással teljesítettük a minimális célkitűzést. Szeretnénk érmet nyerni. Ahol Toman Dórik így mutatkoznak be, ott nincs nagy baj az utánpótlással. Büszke lehet magára a Csata, és arra, amiről szól a klubjuk. A következő egymás elleni mérkőzésünkön már rá is készülnünk kell.
Szücs Réka: A hazai nagy különbségű győzelem ellenére erre a mérkőzésre is felkészültünk, mert tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A Csata nem állt fel teljes kerettel, ennek ellenére próbáltunk végig hajtatni védekezésben és támadásban is, bármekkora volt a különbség. A zóna ellen nem volt könnyű játszani, de a lepattanóknak köszönhetően úgy gondolom, hogy ezt is megoldottuk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva